Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana Hasła Sieci Bezprzewodowej Oraz Routera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak,

Mam komputer stacjonarny i laptop, do stacjonarnego leci kabel, do laptopa wifi, chce zmienić hasło, bo wiem, i to na 100% ,że sąsiad podłącza się do mojego neta...

To jest tak, na laptopie czyli siec bezprzewodowa internet chodzi cudnie wszystko git majonez, ale na stacjonarnym, od wczoraj internet strasznie zaczoł się zacinać, czyli skype, team speak dziala, ale strony laduja sie po 10-15 minut. A na bezprzewodowej czyli na laptopie wszystko ladnie dziala.

Jak zmienić hasło do sieci bezprzewodowej, lub do routera, zeby ten sąsiad nie brał mi mojego internetu, on ma firme w swoim domu, i ma tam chyba z 6 stacjonarnych kompów, pomagał on nam kiedyś z założeniem internetu ,ok 4 lata temu i wie jakie mamy hasło i właśnie chce zmienić je do routera i do sieci....

Skąd wiem że to on wbija? otóż.. budzę się rano, włączam komputer i internet tak zamula, ze nie da sie w ogole wchodzic na strony (nie wyłączam routera na noc, z przyzwyczajenia) po czym wylaczam router na pol godziny, znowu wlaczam i on przez 10 min do 1 godziny wszystko ladnie chodzi, ale w tedy sasiad znowu wchodzi na moj net, sprawdzic czy juz wlaczylem router.... to mnie juz po prostu denerwuje, bo na laptopie wszystko moge robic, a na komputerze nie....

Bardzo prosze o pomoc w zmianie hasla do routera oraz do sieci bezprzewodowej, ale nie taka pomoc ze wejdz na strone routera i sie zaloguj i zmien, bo ja nie wiem jak wejsc na router, probowalem juz wpisac jakies ip na adres przegladarki ale on nie dziala , pisze ze taka strona nie istnieje...

Bardzo prosze krok po kroku pomoc, bede strasznie wdzięczny. Aha i jeżeli moglibyście pisać po polsku a nie po języku komputerowym xD bo ja sie na tym w ogole nie znam...

POZDRAWIAM!

Opublikowano

Zacznij od tego jakiej firmy masz router ;) By zmienić hasło i id wystarczy się połączyć z routerem wpisując jego ip w przeglądarce i bawić się w zakładce:

a ) Interface Setup

lub

b ) Setup

Jeżeli podasz jakiej firmy to router, to będzie łatwiej.

Opublikowano

a znasz dane jakie sa wpisane w router ?

zresztą to może i zrobić osoba niekoniecznie od ciebie w domu jeśli jest włączone zdalne zarzadzanie routerem , wystarczy ip i jaki router , reszte pozmienia i ustawi na podstawie aktualnie zalogowanych kompów, albo je poblokuje albo pozmienia tylko hasła dostępu

każdy router ma instrukcje obsługi , bez problemu znajdziesz na necie wpisując tylko model

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png