Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Posmarować Kromkę Chleba

Rojas.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jako iż wiele osób ma z tym problem, postaram się przedstawić najprostszy sposób

Do przyrządzenia kromki chleba potrzebne będą:

- Nóż

blackwater_folder_tytul_500px.jpeg

- Kromka chleba

kromka-chleba1-25g.jpg

- Masło/margaryna (jako podłoże pod smarowidło)

max_maslo-wizualka-rgb_49a3b561f0ac9_81fbfd9a.jpg

- Dżem, pasztet, ser topiony ... (coś czym chcemy posmarować naszą kromkę)

2007101810_dzem%20truskawkowy%20lowicz%20300g.jpg

- Talerz

rorstrand_hanna_talerz_green.jpg

Do dzieła!

1. Przygotowaną kromkę chleba połóż na czymś twardym, najlepiej na blacie kuchennym.

2. Weź nóż do prawej ręki (chyba że jesteś leworęczny, wtedy przeczytaj poradnik dla leworęcznych).

3. Delikatnie nabierz na nóż warstwę masła lub margaryny którą wcześniej przygotowaliśmy.

4. Energicznymi ruchami rozsmaruj masełko/margarynę na powierzchni kromki tak aby cała była pokryta równomiernie.

5. Umyj nóż, aby smarowidło nie zmieszało się z masłem lub margaryną ( w zależności czym smarowaliśmy w pkt. 4 ).

6. Nabierz na nóż smarowidła tyle ile uznasz za stosowne (niektórzy używają całego słoika dżemu, a niektórzy mniej, wszystko zależy od tego jak lubisz).

7. Rozsmaruj smarowidło po całej powierzchni kromki tak jak z masłem/margaryną w pkt. 4.

8. Przełóż kromkę z blatu na talerzyk aby nie nakruszyć na podłogę.

Wersja dla leworęcznych! UWAGA! JEŻELI NIE JESTEŚ LEWORĘCZNY, NIE STOSUJ TEGO SPOSOBU!!! ZASTOSOWANIE GO MOŻE OKAZAĆ SIĘ FATALNE DLA TWOJEJ PSYCHIKI ORAZ DLA TWOJEGO OTOCZENIA!

1. Przygotowaną kromkę chleba połóż na czymś twardym, najlepiej na blacie kuchennym.

2. Weź nóż do prawej LEWEJ ręki.

3. Delikatnie nabierz na nóż warstwę masła lub margaryny którą wcześniej przygotowaliśmy.

4. Energicznymi ruchami rozsmaruj masełko/margarynę na powierzchni kromki tak aby cała była pokryta równomiernie.

5. Umyj nóż, aby smarowidło nie zmieszało się z masłem lub margaryną ( w zależności czym smarowaliśmy w pkt. 4 ).

6. Nabierz na nóż smarowidła tyle ile uznasz za stosowne (niektórzy używają całego słoika dżemu, a niektórzy mniej, wszystko zależy od tego jak lubisz).

7. Rozsmaruj smarowidło po całej powierzchni kromki tak jak z masłem/margaryną w pkt. 4.

8. Przełóż kromkę z blatu na talerzyk aby nie nakruszyć na podłogę.

Życzę smacznego

Poradnik w pełni wykonany przez DzikiegoArafata, kopiowanie go jest zabronione bez zgody twórcy.

ps. daj plus jeżeli pomogłem

Poradnik nie jest wykonany przeze mnie, pochodzi z najpopularniejszego polskiego forum o serwisie lockerz, został wykonany przez użytkownika Arafat. Mam zgodę na jego kopiowanie, wy nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...