Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Konwerter .Object Na .Gr2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo

Kumpel zrobił mieczyki w Image coś tam i ma to zapisane jako .obj czy .object ... Nie pamiętam. No i jak przenosi do programu 3DMax który ma możliwość zapisania na Gr2 to fest się dupcy ten mieczyk :/ Jest możliwość jakiegoś prostrzego albo jakiegoś sposobu na konwert do .gr2 ?:)

sygnanu.jpg

Opublikowano

Otóż cytuję ;)

Miecz się spłaszcza (np. miał 2m ma 10cm) i krawędzie nie są wygładzone czyli były gładkie a są bardzo ostre

Co do tego z 2m do 10cm - Może to złudzenie ?

sygnanu.jpg

Opublikowano

1. masz na myśli że w tym programie "image coś tam" miecz miał 2m, a w 3ds max ma 10cm - jeżeli tak to wystarczy zwiększyć obiekt

2. w 3ds max krawędzie wygładza się klikając po prawej stronie na zakładkę "Modify" i w "Modifier list" trzeba wybrać "Smooth" następnie zaznaczyć "Auto Smooth" i w "Threshold" ustawić odpowiedni kąt

Zbieram + i 5

Opublikowano

1. masz na myśli że w tym programie "image coś tam" miecz miał 2m, a w 3ds max ma 10cm - jeżeli tak to wystarczy zwiększyć obiekt

2. w 3ds max krawędzie wygładza się klikając po prawej stronie na zakładkę "Modify" i w "Modifier list" trzeba wybrać "Smooth" następnie zaznaczyć "Auto Smooth" i w "Threshold" ustawić odpowiedni kąt

Nie działa jakoś. Coś źle chyba robie.

Opublikowano

Nie działa jakoś. Coś źle chyba robie.

co nie działa?

może opisz dokładnie problem

screeny także byłyby pomocne

i napisz w jakim programie robisz bronie to sam sprawdzę jak sytuacja wygląda

Zbieram + i 5

Opublikowano

A więc tak. Kolega modeluje w softimage po czym przenosi do 3dMax.

W SofImage wygląda to tak - Jest to tylko końcówka :

obraz1k.th.png

A po przeniesieniu do 3dMax wygląda to tak :

obrazl.th.png

*Kolega jak wbije to napisze co się dokładnie dzieje, chyba że sam widzisz to na SS'ach

sygnanu.jpg

Opublikowano

jeżeli chodzi o gładkość to można zrobić to w wings3d by wygładziło potem eksportujesz .fbx do 3dsmax7 powiększasz exportujesz do gr2 i gra ;)

a jeżeli chodzi o zmniejszanie to tak jest po prostu podczas exportu/importu tak się dzieje^^

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

z tego co widzę na 1 screenie to broń ma dużo poly (o wiele za dużo jak do gier), mogę się mylić ale chyba modelujesz używając jakieś "modyfikację" do broni i przed exportem ich nie zatwierdzasz

niewiem jak to w softimage, ale w 3ds max żeby osiągnąć taki efekt trzeba w "modfier list" wybrać "mesh smooth"

albo poprostu modelujesz z NURBS lub czegoś w tym stylu i dlatego takie coś się dzieję, ale co do tego nie jestem pewien

Zbieram + i 5

Opublikowano

Wszystko zrobiłem. Użyłem TurboSmooth i wszystko sobie zrobilem. Ale mam problem. Nie wiem jak sconvertowacto do .gr2 uzywam "nwn2 plugin" i "expotron plugin" oraz 3dsmax 7. Przy próbie wyexportowania mojego projektu do .gr2 exportowanie zatrzymuje się w 31% i pokazuje mi się coś takiego:

To jest ukryta treść, proszę

przy kolejnej próbie zatrzymuje się przy 0% i coś takiego:

To jest ukryta treść, proszę

Jeżeli ktoś mógłby do mnie napisać na gg: 6821233 lub skybe: walus3232 to bardzo bym prosił. Oczywiście później napiszę na forum czy rozwiązałem problem i jak żeby inni mogli korzystać z tego.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Każdy kto pomoże dostanie +

Opublikowano

może zrób w 3ds max jakąkolwiek figurę i exportuj ją do gr2 - jeśli to wypali to znaczy że z twoją bronią jest coś nie tak

albo może wkleiłeś któryś plik z expotrona nie tam gdzie trzeba

być może reinstalacja 3ds max pomożę, jeśli nie to może dlatego że ściągnąłeś jakiegoś zrypanego 3ds max

jak nie pomoże którekolwiek z powyższych rozwiązań to ja już nie wiem...

Zbieram + i 5