Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prosze Pomóżcie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na twoim TV nie wiem jak to bedzie wygladalo dokladnie bo nie wiem gdzie masz taki przycisk.

Poszukaj na pilocie. U mnie na Aquos'sie tak to wyglada.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Na twoim TV nie wiem jak to bedzie wygladalo dokladnie bo nie wiem gdzie masz taki przycisk.

Poszukaj na pilocie. U mnie na Aquos'sie tak to wyglada.

jak??

Obraza GM w sygnie RMCF

Opublikowano

dziwne myslalm ze taki kabel nie istnieje (chodzi ze HDMI na VGA), jesli masz sterowniki NVIDIA to w tych sterownikach w zakladce "Set up multiple displays" po podlaczeniu kabela hdmi do tv i laptopa powinien byc do wybrania monitor, jesli masz inne sterowniki to nie pomoge bo od zawsze jade na NVIDIA, nie wiem czy w laptopach tak jest ale moze podlaczyles ten kabel (mowie o laptopie) do plyty gluwnej a nie do graficznej czyli: jesli masz tam 2 takie wejscia (VGA) to sprubuj wlozyc raz w jeden a raz w drugi

@edit co do pilota to nei widze przyciskow ale przycisk powinien miec napis INPUT i obrazek ze strzalka wchodzaca w eliptyczny kwadrat, wciskasz przycisk i do wyboru masz co tv ma wyswietlic i tam powinno byc do wyboru HDMI 1, HDMI 2, HDMI 3, jesli tak masz to podswietli ci sie wlasciwy jesli nie to prubuj wszystkie pokolei

Opublikowano

dziwne myslalm ze taki kabel nie istnieje (chodzi ze HDMI na VGA), jesli masz sterowniki NVIDIA to w tych sterownikach w zakladce "Set up multiple displays" po podlaczeniu kabela hdmi do tv i laptopa powinien byc do wybrania monitor, jesli masz inne sterowniki to nie pomoge bo od zawsze jade na NVIDIA, nie wiem czy w laptopach tak jest ale moze podlaczyles ten kabel (mowie o laptopie) do plyty gluwnej a nie do graficznej czyli: jesli masz tam 2 takie wejscia (VGA) to sprubuj wlozyc raz w jeden a raz w drugi

@edit co do pilota to nei widze przyciskow ale przycisk powinien miec napis INPUT i obrazek ze strzalka wchodzaca w eliptyczny kwadrat, wciskasz przycisk i do wyboru masz co tv ma wyswietlic i tam powinno byc do wyboru HDMI 1, HDMI 2, HDMI 3, jesli tak masz to podswietli ci sie wlasciwy jesli nie to prubuj wszystkie pokolei

A gdzie jest ta zakladka nvidia?? w co mam wejsc gdzies w panel sterowania??

Obraza GM w sygnie RMCF

Opublikowano

tak w panelu sterowania, albo jesli masz to w prawym dolnym rogu ekranu (kolo zegara) jes taki skrut a w tym skrucie to musisz wejsc w zakladke "Ustawienia ekranu nView", potem otwierasz zakladke "wyswietlacz pojedynczy" i wybierasz ekran

Otwieram panel sterowania co dalej??

Obraza GM w sygnie RMCF

Opublikowano

Weź od kogoś skype dobry człowieku. Niech zadzwoni i Ci wszystko opisze krok po kroku bo po tym co do tej pory napisałeś widze, że musielibyśmy zrobić temat na 2-3 strony i wymienić z Tobą 50 postów.

1. Podłączasz kabel do komputera i telewizora.

2. W TV włączasz, sobie to wejście HDMI do którego jest wpięty kabel (zazwyczaj musisz wcisnąć "input" czy coś w tym styli na pilocie i wybrać z listy : antena, hdmi, dvi, pal czy co tam jeszce masz). Chodzi o to żeby telewizor pokazywał obraz właśnie z Twojego komputera.

3. W laptopie na 90% masz po lewej stronie na klawiaturze (obok CTRL) masz klawisz Fn, natomiast na "cyferkach" klawiatury masz narysowane powiedzmy takie obrazki. Na którymś z nich muszą być narysowane dwa monitorki. Przytrzymujesz ten klawisz Fn i wciskasz dodatkowo klawisz z "monitorkami".

4. Jeżeli zrobisz wszystko ok to na komputerze obraz na chwilkę zniknie i pojawi się na Twoim telewizorze :)

Jeżeli po wykonaniu punktu 3 nic się nie będzie działo to musisz grzebać w sterownikach karty.

f.png