Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Black Ops - Mapy Długo Sie Ładują

xGlodny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W grze Black ops Multiplayer mapki ładują mi sie 1 min +, a czesto w ogóle traci połączenie. Gdy w końcu sie załaduje jest już wynik 500-800 o.O . W samej grze nie mam żadnych lagów czy ścin. Grałem w Modern Warfare 2 i nie było takiego problemu, mapka ładowała sie kilka sekund i musiałem czekać na innych :huh: . Probowałem właściwie wszystkiego co znalazłem na innych forach, ale nie pomogło. Reinstalowałem gre, czyściłem komp różnymi programami, formatowałem kompa, ustawiałem gre na wysoich priorytetach, grzebałem w steamie itp. Mam szybki internet z e-wro i router D-link. Moj procesor: AMD Phenom Quad-Core 9650 BOX, 4 GB Ram-u. Proszę o pomoc, lub zdiagnozowanie przyczyny.

Opublikowano

Hmm... W konfiguracji komputera nie widzę istotnych problemów.

Ale coś nie widzę, żebyś podał swoją kartę graficzną?

Opublikowano

Heh też miałem ten problem grałem z 3-5dni i mapy się ładuje odrazu nawet paska prawie nie widzę Pograj i będzie git dziwne rozwiązanie ale robi swoje :P

sonsond.png

"Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment,

W którym każda myśl waży grubo ponad tonę"

Opublikowano

Karta graficzna: ATI Radeon 4850 HIS 512MB. Mam grę już od 5-ciu dni, ale może za jakis czas bedzie sie szybciej ładować. Poczekam, zobaczę.

Opublikowano

Na początku, dopiero jak włączysz grę to normalne, że się wolno ładują. Z czasem będą się ładować szybciej. ;)

Opublikowano

Ustawiałeś wszystko w ATI Catalyst Control lub w tym programie od sterów Nvidii ? Zależnie od czego co tam masz pod pokrywą ;]

Jeśli nie to przyczyna może leżeć w tym.

Takie masz mieć Ustawienia w karcie graficznej:

Dla nVidii:

xxxa.png

A dla Ati to otwieramy ATI Calasyt Control Center, wchodzimy w zakładkę 3Di zaznaczamy w każdym podziale opcję z ptaszkiem.Ważne aby wszystkie były zaznaczone !! Koniecznie musi być włączona funkcja "Tripple Buffering" i "Disable Catalyst A.I"

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Mam to samo. le gram w Black Opsa już od świąt i dalej mapki ładują się powolutku.

Opublikowano

Ku*wa. H*j mnie obchodzi, czy to BOX, czy nie, tylko to, ile ma rdzeni i jakie taktowanie!

Żeby to wiedzieć, to muszę do Google looknąć. Co jest całkowicie zbędną stratą czasu...

Twój procesor ma 4 rdzenie, co trochę rekompensuje te ok. 100 Mhz wymaganych do spełnienia minimalnych wymagań na 2-rdzeniowym.

IMO sądzę, iż to wina wybitnej optymalizacji Black Ops's.

Btw. jak podczas jednego włączenia gry pogracie dłużej na różnych mapkach, to wam się szybciej będą ładować.

Najwyraźniej masz coś ze sprzętem, gdyż mapa powinna ładować się nie dłużej, niż 40 sekund (norma 20 - 30, dla mnie oczywiście).

Albo też z internetem - zrywanie połączenia... Jednak sprawa w porównaniu do MW2 zmienia nieco wygląd.

Nie wiem. Wracamy do fantastycznej optymalizacji BO. :)

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Mm... to jaki w koncu jest problem??? o.O Moze ktoś powie, co zrobic w BO zeby mapy sie szybciej ładowaly? zmiana ustawien grafiki czy co?

Opublikowano

Zmiany w plikach: (steam/common/call of duty black ops/players) config.cfg i config_mp.cfg.

seta r_multiGpu 0 - zmienić z 1 na 0 jeśli posiadacie jedną kartę graficzną.

seta r_multithreaded_device 1 - u niektórych ustawione jest na 0. Zmienić na jeden jeśli posiadacie wielordzeniowy CPU.

r_vsync 0 - Vsync powoduje znaczne spadki wydajności. Wyłączamy.

r_blur_allowed 0 - opcja odpowiadająca za rozmyte cienie. Wyłączamy.

r_distortion 0 - efekt zniekształcenia cieni. Wyłączamy.

r_dof_enable 0 - głębia pola. Jeśli posiadacie silną kartę graficzną możecie nie zmieniać. W przeciwnym razie wyłączamy.

r_glow_allowed 0 - efekt Glow - jest to zabugowana opcja, która nie powinna wpływać na wydajność. Wyłączamy.

rate - opcja wymaga własnego tuningu. Jeśli ustawicie poniżej 10000 uświadczycie lagów, powyżej 50000 zalejecie serwer danymi wysyłanymi z własnego komputera.

cl_maxpackets 100 - określa ilość odbieranych pakietów danych, Poniżej 20 - rozłączy, powyżej 150 pogorszenie pingu. Zalecamy ustawić 100.

Spróbuj tego. Może cuś tam przyspieszy, ale kosztem "niewidzialnej" grafiki.

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

W configu mam już wszystko pozmieniane, miedzy innymi to co doradziłeś ty, ponieważ miałem straszne lagi, edytowałem config tak jak opisali na innych forach. :unsure: Niektóre tylko mam inne.

Opublikowano

Da się może jakoś wyłączyć automatyczne nagrywanie rozgrywek??? Przypuszczam, że to ten program do nagraywania tak ścina mi grę.

Opublikowano

po każdej grze masz zapisane filmy i je możesz nagrywać

sonsond.png

"Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment,

W którym każda myśl waży grubo ponad tonę"

Opublikowano

To ci nic nie zamula.

Nagrywa to serwer black ops'a.

Żeby to obejrzeć musisz to najpierw pobrać.

Jeszcze nie wiem jak to wyłączyć, ale raczej sie nei da, bo to idzie z serwera, a nie plików gry.

Admin to ustawia przed włączeniem serwera.

Swoją droga, nie wiem po co chcesz to wyłączać, to jest cholernie przydatne

50a8d03627325.png

| Edytor |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...