Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej, ukradłem kolesiowi 3kkk bo mialem mu sellnac bojowca+9 wystawilem poty po 1kkk on to kupił a ja lognełem nie piszcie mi ze jestem zlodziej tylko czy moze policja cos z tym zrobić bo foramlnie mu sie na konto nei wlamalem tylko zrobilem tobołek a w nim poty a on to kupił czy moze dzwonic na policje albo moge bana dostac?

2060315012_a002786a08_o_89250106.jpg<---- zanim zaczniesz spamować w moich tematach pomyśl, co by Technoviking z Tobą zrobił
Opublikowano

Policja nic nie moze zrobic ^^... Z reszta napisane jest ze za kradzieze tego typu odpowiada tylko i wylacznie gracz w regulaminie : ) Mozesz spac spokojnie....

Opublikowano

Nie bój się , on ma rozum i mógł tego nie kupować.Policja nie może Ci nic zrobić , a jeżeli kupił yangi na allegro to on dostanie bana , Ty nie poniesiesz żadnych konsekwencji ew. możesz mieć wyrzuty sumienia...

Opublikowano

Jeśli ma dowody np rozmowa(SS-GP) i zgłosi to administracji bana masz w 99% ;)

Cytat z regulaminu Metin2.pl

Oszustwo w handlu

Jest wielu graczy, którzy chcą stać się lepsi twoim kosztem. Takie zachowanie jednak nie łamie regulaminu. Poniżej znajduje się lista "pretekstów", które używane są najczęściej do kradzieży przedmiotów innym graczom:

Ulepszanie przedmiotów:

Jakiś gracz twierdzi, że jest w stanie ulepszyć twoje przedmioty bez ryzyka spalenia, podwoić ich ilość itd.

Nie dawaj mu żadnych przedmiotów!!! Prawdopodobnie to złodziej, który chce ukraść Ci twoje przedmioty.

Zła ilość Yang/Nieodpowiedni przedmiot

Jeżeli chcesz się wymienić przedmiotami, zaznacz odpowiednią osobę i otwórz okienko handlu. Po otworzeniu okna handlowego, wstaw swój przedmiot w odpowiednie miejsce. Poczekaj, aż twój kontrahent wystawi swój przedmiot. Jeśli wszystko sie zgadza, a druga strona anuluje handel bez powodu, prawdopodobnie chce Cię oszukać. Często jest tak, że oszust posiada dwa przedmioty, na początku pokazuje ten dobry, jednak później (bez wiedzy drugiej osoby) podmienia go na gorszy - właśnie po to anuluje handel (to daje mu możliwość podmienienia przedmiotu). Przykład: osoba pokazała zbroje na 42. poziom +7, kilka razy anulowała handel. Po zaakceptowaniu okazuje się, że zamiast zbroi +7 w twoim ekwipunku znajduje się ta sama zbroja, ale +0. Jeżeli druga strona wystawi zły przedmiot, a ty zaakceptujesz transakcję to niestety nic sie nie będzie dało zrobić.

PAMIĘTAJ! PRZED ZAAKCEPTOWANIEM HANDLU, ZAWSZE UPEWNIAJ SIĘ, ŻE PRZEDMIOT W OKIENKU TO TEN, KTÓRY CHCESZ KUPIĆ!

Handel może odbyć się również za pomocą Tobołu. Daj Tobół osobie sprzedającej przedmiot i poproś, aby wystawiła żądany przez Ciebie przedmiot w sklepie. Jest to najbezpieczniejszy sposób - nikt Cię nie oszuka.

Nie staraj się dokonać transakcji tak szybko, jak to tylko możliwe - właśnie na to liczy złodziej.

Nie śpiesz się, jeżeli sprzedający nie ma czasu to jego problem - jeśli mu zależy to poczeka.

Ewentualnie umów się na zakup przedmiotu później, kiedy będzie miał czas.

Umowy typu "Daj mi 50k Yang i twoją zbroję to Cię podexpię.' są na przeprowadzane tylko i wyłącznie ryzyko graczy.

Jeżeli ktoś próbuje Cię oszukać w taki sposób to niestety nic mu nie możemy zrobić.

Ustalenia typu 'Pokaż mi swoją broń/zbroję - przed kupnem chciałbym ją wypróbować. Zaraz oddam.' również są na ryzyko graczy.

Zanim zgodzisz się na takie coś, pomyśl o konsekwencjach. Nie każdy gracz robi to co mówi/obiecuje.

Dobrze by bylo gdybys sie z nim zapoznal. Innymi slowy pisze tutaj ze za oszustwa w handlu team nic nie moze zrobic : ) Czasem warto poczytac i tobie to polecam. Pozdrawiam.

Opublikowano

Nic Ci nie może zrobić tak jak wskazują posty @UP.

Policja także, gdyż MakYs przedstawił Ci regulamin. Wina

jest po stronie kupującego ;)

Justin Bieber: Pan bóg* powiedział, że jestem najlepszy.

Eminem: Ja nic nie mówiłem.

* - błąd zrobiony celowo. Bóg jest tylko jeden.

Opublikowano

oczywiście że może dzwonić na policje tu masz http://www.youtube.com/watch?v=NSvZG-rci64

Ale ty nie rozumiesz na czym polega kradziez a na czym oszustwo. On niczego nie ukradl poprostu wystawil jakis itemek w tobole gosc go kupil a on sie wylogowal. On nie wchodzil na niczyje konto i nigdzie sie nie wlamal poprostu wystawil item na tobole i kupil go jakis gosc a takich rzeczy nie mozna zglaszac. Jezeli on by sie wlamal na czyjes konto i je wyczyscil to owszem na polcije moze isc jak najbardziej : ) Ale w tym przypadku autor tematu pozostanie bezkarny .

Opublikowano

MakYs ma racje. Tego gościa z filmu okradziono przez "wbicie" na jego konto i przełożenie itemów.

A ty wystawiłeś zły item na tobole. To co innego.

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

Gówno Ci zrobi :)

Sam kupił poty, nie kazał mu nikt. Śpij spokojnie ;)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...