Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nadzieje ze dobry dzial :D jak nie to prosilbym o przeniesienie :s

Moglibyscie mi polecic w czym najlepiej robic strony www?(chodzi mi o strone podobna do nk, ale zupelnie o co innego chodzi ;d, chodzi mi o to zeby to bylo cos w stylu galeri itp.)

Chodzi mi o zrobienie jakiejs strony a nastepnie kupie domene i serwer :>

Opublikowano

Naucz sie języka php lub html i napisz... chyba chcesz zrobic gotowego cms'a w jakim gownianym serwisie . Mozna tez w Front Page, program zawarty w Offisie microsofta ^^.

Opublikowano
Naucz sie języka php lub html i napisz... chyba chcesz zrobic gotowego cms'a w jakim gownianym serwisie . Mozna tez w Front Page, program zawarty w Offisie microsofta ^^.

php LUB html?

l2b.

daj sobie spokój większym projektem jeżeli nawet nie znasz htmla, a do czegos bardziej rozbudowanego długa droga, musisz umieć co najmniej

html + php + mysql + css

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Poszukaj na google.pl...

Szukanie nie boli :P

Opublikowano

@2up,3up

jakas choroba mnie wziela i nie mam sily teraz do nauki jakichs jezykow :\ a co do frontpage to czytalem ze dziadostwo

@1up

szukalem..szukam.. a ze spamem wypierdalaj

@topic

mam na kompie JOOMLA, ale nie pamietam jak sie zaczynalo robic www ;\

Opublikowano

Swego czasu montowałem strony w programie Dreamweaver od Macromedii (obecnie Adobe). Nie jest darmowy, ale bardzo funkcjonalny i jeśli nie jesteś zorientowany na konkretne środowisko, czy język do tworzenia stron, to to będzie takie optymalne narzędzie na początek.

Tu masz jeszcze kilka innych aplikacji: link.

Opublikowano

omg noobs, ja pisalem strony o anime kiedys w notatniku i smigaly jak trza -.- a nie kurwa jakies download badziew tools for noobs

2006-2010

Opublikowano
omg noobs, ja pisalem strony o anime kiedys w notatniku i smigaly jak trza -.- a nie kurwa jakies download badziew tools for noobs

nie prawda :( uwierz mi że głupie kolorowanie składni już ułatwia, php sie ciężko pisze w notatniku...

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Energy ogarnij ; p

Ja też pisze strony,takie malutkie w notatniku.

Ale używam też "tools for noobs" jak to nazwałeś.

Nie każde środowisko pisania musi być odpowiednie dla wszystkich,więc uszanuj wybór innych ludzi.

Opublikowano

Haxiory próbują nam wjechać na ambicje :-P Pisanie poważnych stron internetowych w notatniku, to jak wchodzenie na Giewont w japonkach - da się, tylko po co? Mnie to nie imponuje a wyjęte z życiorysu godziny, spędzone na walidacji kodu brawurowo poskładanego via notepad.exe, można by przeznaczyć na naukę nowych sieciowych technologii, albo piwko z kolegami.

A co do pytania Blaysera, to możesz pisać w bezpośrednio w HTML, albo projektować WYSIWYG, czyli tak jak w Wordzie. Jakieś podstawy HTMLa jednak dobrze mieć.

Opublikowano

hyhy :s

ja to chyba jednak bede uzywal Joomli tylko nie moge wejsc w panel admina ten z obrazkami :\

Opublikowano

@Wojtaseq

stop cry

@Propagandhi

W tym co piszesz cos jest, ale nie mijajmy sie z prawda, takowe programy do projektowania www sa dla osob ktore maja opanowany w mierze htm i lekko php chociaz, a jazda z html i php od 0 na tych programach to nonsens, pierw niech sproboje zrobic prosta strone www to nauczy sie przy tym i pozniej lepiej mu pojdzie w pracy z programem ktory moze rzeczywiscie przyspieszyc prace, a jak narazie widzac po poscie wyzej on robi cos w tym programie, nie rozumie do konca co robi i ma problem

ad. jak chce galerie to moze wykorzystac gotowe skrypty.

2006-2010

Opublikowano

Energy no kurwa ;d Jak sie uczyłeś C++ to tez zaczynales od notatnika i korzystałeś z samego kompilatora w konsoli? NIE - to jest dokładnie to samo

Opublikowano
Pisanie poważnych stron internetowych w notatniku, to jak wchodzenie na Giewont w japonkach
This is rox ^^

Jak pisali inny najpierw zrób coś mniejszego jakaś stronke o czym kolwiek... abyś pojoł o co kaman w tym wszystkim (czyt. projektowanie stron www)

Dziwi mnie jednak, że nikt nie napisał o tworzeniu layoutu w photoshopie...

@energyman

cmsy tez w notatniku piszesz...?

Opublikowano

energyman powiedz im juz prawde ze robisz wszystko w paincie a nie jak noobki w notatnikach

uwierz mi że głupie kolorowanie składni już ułatwia

co do tego to zgodze sie w 100% niby nic a bardzo ułatwia sprawe łatwiej sie połapać gdzie co jest

dwislakrakow88810.jpg

w320.png

Po 1000 poscie zaczynam udzielać sie na forum

Spam Connecting People
Opublikowano

@Włotek

hmm, po nauce c++ i html jednak stwierdze ze nie to samo ;p

@Blue-Berry

nie kiedys jak sie uczylem htm to jechalem w photoshopie 7.0 (w sumie dalej na nim jade :D) i notatniku

@Czapa

mowa jest o nauce html

noi jak juz napisalem, robienie jumpow w nauce jakiego kolwiek jezyka to blad na samym starcie ;)

2006-2010

Opublikowano

Jaki Ty widzisz jump w korzystaniu np z eclipse (afaik na windowsa tez jest) do pisania w html/php.

I jaka jest różnica w pisaniu strony a programu w notatniku?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...