Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Tv Kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chcieli wiedzieć to wytłumaczyłem po prostu zasade doboru rozdzielczości i jak kupić by się nie dać zrobić w konia kupując HD READY jako telewizor czy monitor w pełni obsługujący HD co nie jest prawdą całkiem , a sprzedawcy nie raz taki kit wciskaja w sklepach

przecież bezsensem jest użycie maksymalnej rozdzielczości dostępnej dla konsoli skoro gra i tak jest w niższej 720p czy np 1080i , a tv przetworzy tylko taki obraz by go pokazać w rozdzielczości HD telewizora

tak samo bezsensem jest używać TV HD READY do gier w HD jeśli komuś zależy na jakości gry , gra jest w HD a i tak ogląda wynik ( obraz ) w niższej niż powinien

Lepsze 720 p niz SD. Wole film sciagnac z neta 720 p bo bedzie mial spoko jakosc i wazyl 1 gb przy dobrym konwercie nic full hd ktory wazy 7 gb . Ale bluray jest najlepszy i kazdy wie. Masz racje we wszystkim co piszesz.

wakow9.png
Opublikowano

pokusiłem się kilka razy ściągnąć filmy na bluray ( 40-60 GB , nie problem dla mnie - kilka godzin i mam ) potem podłączyć pod dysk usb pod tv i naprawdę rewelacja

nawet porównując jakościowo 1080p do 720p , przy małym tv nie ma to w sumie znaczenienia i nie odróżni wyższej jakości od niskiej w sumie , przy dużych monitorach juz widać ( powyżej 42" ) . jednak czasem soft w TV nie ułatwia sprawy i mimo załadowania dobrej jakości obniża i tak do 720p . jednak napęd bluray robi swoje i odtwarza jak należy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...