Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w związku z tym ,iż ostatnio wzrósł współczynnik włamań na telefony, postanowiłem dać info na forum by was uświadomić. Niektórzy nierozważnie podają numer telefonu gdzie popadnie, włączają bluetooth(czy jakoś tak) na całe godziny, ale widocznie nie wiedzą o tym iż do ich telefonu jest się łatwo wkraść. Zacytuję tutaj streszczenie odcinka ekspresu reporterów który został wyemitowany w dniu wczorajszym.

„Rachunek za sms”

Nagle jego rachunki za telefon diametralnie się zwiększyły.

Pan Andrzej nie miał pojęcia skąd brały się tak wysokie sumy na fakturach.

Prawdziwe problemy zaczęły się, gdy dostał sądowe wezwanie do zapłaty ponad trzech tysięcy złotych...

Pewien "haker" lub po prostu osoba uzależniona od is'u typu "FuBu" wkradła się na telefon pana Andrzeja, co dziennie wysyłając sms'y na smocze monety, mężczyzna nie wiedział o tym. Z początku była to mała kwota na koncie było do zapłaty 16 złoty, zignorował to myśląc iż to jakieś nie porozumienie na świeżo kupionym telefonie w Play. Lecz po kilku nasępnych dniach rachunek wzrósł już do 500 zł. Zdenerwowany pan Andrzej poszedł do salonu Play, gdzie zostawił telefon na 24 h by udowodnić, iż to nie on sam. Obsługa była ździwona. Po zmianie karty sim i "wyłączeniu" z użytku tamtej rachunki przestały rosnąć.... Ble ble .... W internecie na coraz to większej ilości forum piszą właśnie ludzie którym "rachunki procentują". Uważajcie na swoje telefony, nie podawajcie numeru byle komu, byle gdzie, nie zostawiajcie bluetootha ( nie wiem jak to się pisze) włączonego. Nie trzeba być wielce uzdolnionym by dokonać takiego włamania. Jeszcze raz radze uważać, gdyby jednak komuś przytrafiło się to, proszę jak najbardziej iść na policję, oni zajmują się takimi sprawami z powodu coraz to większej ilości zgłaszanych spraw.

Tyczy się to wszystkich. Nie tylko w metinie są tacy po*bańcy którzy potrafią kraść by sobie wybonować eq lub kupić coś z is. W wielu grach online tak się dzieje. Radze uważać.

Pzdr grski

Źródło:

To jest ukryta treść, proszę

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

Opublikowano

Zły dział.

Bardziej pasuję do Pogaduszek.

Po 2. to prawda ,są tacy "Naje*ańcy" co potrafią robić takie rzeczy ,ale 90% to są tzw. "dzieci neo"dla których metin jest na 1-szym miejscu.

Opublikowano

Przepraszam bardzo, ale co ma Bluetooth do numeru telefonu? o.O

Sam nie wiem czy to nie jest jakiś chwyt mediów.

Haker na telefon :D Świetna bajka, a były w niej smoki?

Aha, by podłączyć telefon przez bluetooth (BTinfo) trzeba wyrazić zgodę.

u7zdc8-2.png

Opublikowano

Przepraszam bardzo, ale co ma Bluetooth do numeru telefonu? o.O

Sam nie wiem czy to nie jest jakiś chwyt mediów.

Haker na telefon :D Świetna bajka, a były w niej smoki?

To jest ukryta treść, proszę

Nie, nie są to bajki obejżyj przkonasz się. Co do tego bluetootha czy jak to tam się pisze, są na internecie programy do wchodzenia na inną komórke za pomoca bluetootha. A nie wiem czy było by ci wesoło tak 3 tysie za nic od tak płacić.

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

Opublikowano

Wiesz co to jest bt info??Przez tą aplikację można zrobić przez bluetooth z telefonem co sie zywnie podoba(oczywiście jest wiele innych i pewnie lepszych ja tylko z ta sie zapoznalem).Jak nie wieżysz sprawdz sam, a nie piszesz jakieś bezsensowne posty.Są rzeczy o których nie masz pojęcia.A co do tych sms to na pewno da sie wyslac przez bluetooth.

ronaldov.png

banner.gif

Opublikowano

Tak, to jak wytłumaczycie fakt, że zasięg bluetooth sięga 200 metrów maks?

Jak już ten wirus. Ale to trzeba uważać na telefon.

Media wszystko "upiększają".

@up, to były sms'y wysyłane masowo, ktoś korzystający z BT info nabijałby rachunek 2000zł przez co najmniej tydzień, przyjmując, że ta osoba nie śpi i nie je.

Do tego poszkodowanych osób jest dużo. I są to osoby z różnych miejsc w Polsce.

u7zdc8-2.png

Opublikowano

Ale tak jak tam było mówione, że są te aplikacje ale też "HAKERZY" internetowi musieli w tym coś zrobić, bo był na obserwacji w play i też tam kasa leciała.Tacy to wogole sa porypani, maniacy nie maja kasy to kradna.Takich to trzeba tepic.

ronaldov.png

banner.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...