Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Śnieg

marceli96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem ze śniegiem w Minecrafcie. A mianowicie chce go wyłączyć bo przez niego mam okropne lagi w grze. Mam grę od mojego kolegi, lecz on nie ma śniegu, a ja go mam. Istnieje jakaś opcja żeby go wyłączyć ? Pomóżcie. Daje +++ ;]

Screen : 48585760.png

PS. Może dać link do pewnej gry, w której nie będzie śniegu.

ryuw.png

Opublikowano

To zależy od miejsca gdzie jesteś ^^ ty się spawnujesz gdzie jest zima on lato, jak pojdziesz/ popłyniesz w którąś stronę to śnieg powinien się skończyć.

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

Ale w tym problem, że biegałem jakies 20 min po całej mapce i cały czas ten śnieg jest ... może to wina wersji gry ? no nie wiem. pomozcie .

ryuw.png

Opublikowano

Wygenerowałem wszystkie światy i na każdym jest śnieg. Ale czemu mam tak, że ja mam śnieg, a mój kolega nie ma ? Powiedziałem mu, żeby biegł cały czas przed siebie i żeby zobaczył czy będzie śnieg, ale nie miał go chociaż biegł jakieś 30 min. Pomożcie bo ze śniegiem nie da się grać.

@edit

Dajcie jakiś link do downloadu Minecrafta.

ryuw.png

Opublikowano

Dlatego tak jest, bo masz starą wersję gry, w której jeszcze nie było biomów. Pobierz coś nowszego, ale przy włączaniu gry użyj "Force update".

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Dzięki qps666 . Ściągnąłem nowszą wersję, wziąłem "Force update" i nie ma śniegu ;]

Można zamknąć.

ryuw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...