Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ile zarabia dedyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam do was jedno małe pytanie, otóż ile zarabia przeciętny serwer dedykowany z IS. Czy w ogóle opłacalne jest otworzenie własnego serwera? I może jeszcze ostatnie pytanie^^ Ile kosztuje przeciętny dedykowany serwer, np. tak by mogło wejść z 500-800 osób online. Proszę o szybką odpowiedzi^^ Najlepiej by się wypowiedziała osoba siedząca w tym fachu. Z góry dzięki wielkie;) Oczywiście + z mojej strony za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam Morkos

Opublikowano

Dedyk na 500-800 osób kosztuje powyżej 500 zł (zawarta w tym instalacja)

Ile zarabia hmm ? Trudne pytanie ,trudna odpowiedz. Jest to troszeczkę sprawa taktyczna , zarobek zależy od paru spraw np.: przedmioty zawarte w IS i ich dostępność w grze , ilość graczy na serwerze , raty. Dobre dedyki mogą zarabiać ok 5 tysięcy złotych miesięcznie, ale gdy większość dochodów jest z przelewu trzeba jeszcze odprowadzić podatek ;) To chyba najważniejsze ceny ItemShopu , Evenye przybrało ciekawą taktykę , ale bardzo ryzykowną dali tanie SM co wiązało się z dużo ilością doładowywań i jestem pewien ,że z 350 zł w jedną godzinę zarobili. A czy był ryzykowny w pewnym stopniu tak gdyż by kupić jakiś item było trzeba wysłać parę SMS, co wiązało się tak minimum 10 zł . Ciekawą taktykę obrał również Evonis. Drogi IS , ale konkretne itemy w ItemShopie , ludzie będą kupować np konia w IS (oszczędzą czas i mogą iść dalej w tope) Merkon zrobił ciekawą rzecz wszystko co w IS można zdobyć w grze oprócz chyba Magicznego Metalu, podsumowując IS dla leniuchów i osób pragnących być w Top 1. Zobaczymy jaką taktykę obejmie Rodimop i jego serwer Endurion ;)Na dobry pomysł wpadł jeszcze Aryamn :) płatna rej bezwartościowy IS :) Prawdopodobnie 75% dochodu to rejestracja :)

Przyszła chyba pora na najważniejsze pytanie czy warto ?

Tak to prawda na dedyku da się zarobić , ale pytanie czy warto ;) ? Zrobisz dedyka postawisz na plikach nie dopracujesz, stworzysz drugiego PL ludzie wyślą kasę na IS a ty zwijasz "interes" ale co Ci to da ? Dla osób tworzących serwer w tym przypadku dedyka to pasja , przyjemność a nie "dorabianie". No pięknie ale trzeba opłacić dedyka, więc IS potrzebny jeśli zrobisz naprawdę dobry serwer dopasowany i gracze będą na 1 miejscu to uwierz mi dedyk sam na siebie zarobi i tobie jeszcze coś wpadnie do kieszeni ;)

Jeśli masz nadal jakieś pytania pisz śmiało a postaram się odpowiedzieć.

Pozdrawiam

Pon.Lok

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Kupisz na ovh ten za 249 i zrobisz pozadny serwer to mysle ze zarobisz na tym troche. Boje itp licz miesiecznie 600zl bedzie -249zl dedyk= kasa na papierosy czy tam cukierki xD z czasem moze te 700-800 na reke bedziesz miec

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Evonis:Ninja95PL

Opublikowano

UP tak ten za 249 zł + 200 zł opłata instalacyjna wychodzi 449zł plus parę dodatków i wyjdzie 500zł. Po za tym nie ma sensu robienia serwera pod IS gdyż padnie po 1-3 dniach.

Opublikowano

Nie palę;p to tak na początek^^ Hmm powiem ci tak, otóż chcę zrobić naprawdę dobry dedyk. Pytanie czemu chce? ;) Otóż bardzo interesuje mnie ta gra, ale nie chcę non stop grać tylko zrobić coś ważniejszego^^ Tak sobie pomyślałem, że czas zrobić coś swojego;) Pytanie to zadałem, ponieważ boję się, że przeznaczę na serwer 500zł (czyli nie małe pieniądze), serwer się nie rozkręci i nie zarobi na utrzymanie przyszłego miesiąca co wiąże się z końcem serwera i pójściem w błoto 500zł a tego by raczej nikt nie chciał. Teraz spytam jeszcze o to jaki dedyk proponujesz? Narazie to na tyle myślę ^^ Dzięki za Info odwdzięczam się + ^^ Pozdrawiam

Edit: Bez is też padnie bo nie będę miał na utrzymanie serwera;)

Opublikowano

Fajnie mieszacie autorowie w glowie. Same bzdury Ci przekazuja, ale oni sie pewnie lepiej znaja, bo same dedyki stawiaja.

Za kwote 500 zl na start tylko gama kimsufi lub po prostu ovh. Z czasem i zarobi na sporo lepsza maszyne.

Opublikowano

Polecam Ci kupić tu :

http://www.kimsufi.pl/ks/

Seria i7-T2

Miałem go 2 razy i 0 problemów. Kimsufi znana jako ovh tylko serwery w Francji jedyny minus to taki ,że są bardziej skupieni na ovh (mowa o technikach) ale o kimsufi nie zapominają moje awarie naprawili w ciągu 1 godziny a kumplowi na ovh 30 min (ten sam problem)

Up

Nie rozumiem Cie

Autor:

Jeśli mt2 nie wypali zawsze można CS lub TS postawić ^^ <joke>

Podstawa to team i jego zgranie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...