Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam taki problem w grą Shaiya

Gdy jestem sam lub jest kilku gosci ( max 5 ) nic sie nie tnie i wszytko jest ok

Jak jest 20 + gosci cała gra sie tnie , FPS spadają do 2-6 i sie nie da grac ;/

Jak temu zaradzic ?

Mam wyłączoną synchronizację pinową

Internet 3MB

P.S -- Normalnie mam 20-30 fps

Gdy jestem na PvP to nawet nie wiem kiedy padam ;/

Opublikowano

PvP ogólnie mają to do siebie w Shaiyi, że jak jest za dużo ludzi to tnie, ale bez przesady - 20 osób to minimum w raidzie po jednej stronie konfliktu..

Karta graficzna?

Ogólnie komputer na którym grasz ile ma i jak słusznie zauważył Imvu, kiedy robiłeś ostatniego formata?

Ew. kiedy robiłeś ogólne czyszczenie go z śmieci itp?

Opublikowano

Wczoraj wieczorem przed napisaniem tego tematu czysciłem kompa w środku aby sie nie przegrzewał + czyscił anty wirem +Cclaner + Spy bot Searach & Destroy i defragmentowałem dyski .

Nie wiem co juz mam robic . To jest priv no i jak 20 i stoje blisko nich to sie strasznie tnie .

Ostatnio Windowsa przeinstalowywałem to czy teraz musze sformatowac dyski ??

P.S -- Karta graficzna 512MB -- Nvidia GeForce 8500 GT

1GB ramu

Coś jeszcze trzeba wam wiedziec ?

Opublikowano

Priv może po prostu mieć do siebie, że strasznie laguje... Miałem tak na którymś. Wszystkie serwery pięknie śmigały (tylko przy 100+ osobach była rzeź) ale na tym jednym tak cięło, że nie dało rady grać nawet w pp.

Opublikowano

Priv może po prostu mieć do siebie, że strasznie laguje... Miałem tak na którymś. Wszystkie serwery pięknie śmigały (tylko przy 100+ osobach była rzeź) ale na tym jednym tak cięło, że nie dało rady grać nawet w pp.

Chodzi może ci o Underworld Shaiya ?? Bo to o niego chodzi :D

Ale z tymi lagami juz jest lepiej

Opublikowano

Możliwe - nie pamiętam dokładnie, grałem na paru..

Teraz jak mi się nie chce siedzieć na PL to gram na Eternity - przyjemny priv, po problemach z naliczaniem pkt do IS zostali najbardziej ogarnięci ludzie i ogólnie nie ma jakiś strasznych lagów. Tzn. pomińmy eventy MM (Monster Madness) gdzie Ci się pojawia z 20 Kimu, parę serków, jakaś Fanta, bossy z nowej mapy etc - wtedy jak to wszystko wytnie aoe to masz zdjęcie na parę sekund, ale nie jest to nic strasznego moim zdaniem. Exp szybko leci, troszkę świetlików nabija się nad topór i wpada pod strzałki, od czasu do czasu bawimy się z znajomymi w obrabianie Kimu itp, ale ostatnio jakoś czasu nie ma. Ogólnie polecam.

Opublikowano

Prawdopodobnie grzebali coś przy serwerze, normalnie takie lagi się nie zdarzają.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Privy mają to do siebie, że grzebali w nich. ;)

Niestety są niestabilne serwery, które tak mają, że nie da rady grać bo takie lagi.