Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sponsoring.

FAME®

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Pewnie chcecie wiedzieć o co chodzi? Chodzi o sponsoring forum, forum o wyrafinowanej grze Minecraft.

Wraz z byłym użytkownikiem forum, chcielibyśmy założyć forum o tematyce wyżej wymienionej.

Chodzi tutaj o sponsoring skryptu Invision Power Board. Forum nie ma zamiaru robić konkurencji MPC.

Cena skryptu wynosi 149$, na nasze ok. 450zł. Jest to dość wysoka cena jak za forum.

Co oferuje za sponsoring:

• Zareklamowanie Twojego portalu internetowego/forum/bloga w specjalnej zakładce na początku strony.
    Specjalna ranga na forum - jedyna taka ranga właśnie dla Ciebie.
    Satysfakcje ze sponsoringu owego forum.
    Moderator na oficjalnym serwerze forum, gry Minecraft.
    W przyszłości oddanie włożonych pieniędzy za owe forum.

...możemy zaoferować coś jeszcze, jeżeli tak owa osoba się znajdzie.

Możecie się ze mną skontaktować jedynie poprzez PW, na forum. Swoje GG podaję na PW.

//

Forum mogłoby nawet jakoś współpracować z MPC.

74431642664977353071.png

Opublikowano

Jak wysoką cenę trzeba za sponsorować aby móc korzystać z w/w przywilejów?

Domyślam się, że nie całą sumę, bo 450 złotych drogą nie chodzi. :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jak wysoką cenę trzeba za sponsorować aby móc korzystać z w/w przywilejów?

Domyślam się, że nie całą sumę, bo 450 złotych drogą nie chodzi. :)

Oczywiście, sponsor może nawet wystąpić z 50zł.

Racja, taka kwota nie chadza drogą. Jednak gdyby ktoś się zgłosił z tymi 50zł, nie będzie to cała suma. Będzie trzeba dalej szukać osób, które mogą sponsorować tak owe forum. :)

//

Mamy sporo czasu.

Możecie się spokojnie zastanowić. Nie śpieszy się nam.

74431642664977353071.png

Opublikowano

Po te 50zł tak czy siak musicie szukać pełnoletnich osób, ewentualnie jak zrobicie sobie tą stronę to jakąś funkcje płatności poprzez sms. Choć to trudny biznes, bo około 50 % pobierają operatorzy ale większość graczy ma telefon na kartę z dofinansowaniem miesięcznym w okolicach 40-50 złotych więc zawsze dzięki temu jakieś grosze wpadną.

Pytałem czysto informacyjnie, bo mam na utrzymaniu własny serwer więc nie zapłacę jeszcze na kolejny. Nie mniej, życzę powodzenia.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Po te 50zł tak czy siak musicie szukać pełnoletnich osób, ewentualnie jak zrobicie sobie tą stronę to jakąś funkcje płatności poprzez sms. Choć to trudny biznes, bo około 50 % pobierają operatorzy ale większość graczy ma telefon na kartę z dofinansowaniem miesięcznym w okolicach 40-50 złotych więc zawsze dzięki temu jakieś grosze wpadną.

Pytałem czysto informacyjnie, bo mam na utrzymaniu własny serwer więc nie zapłacę jeszcze na kolejny. Nie mniej, życzę powodzenia.

Hmm. Nie byłem napalony na Twoją pomoc :D. Jednak ktoś może się znaleźć. Funkcja płatności poprzez sms, pojawiłaby się dopiero, kiedy byłoby spore zainteresowanie forum. W tym czasie zarabialibyśmy na "reklamach google". Wiem, że znalezienie sponsora, tym bardziej, aby wypłacił taką sumę jest trudne, jednak zdarzają się cuda. ;)

Dzięki, że chociaż życzysz nam powodzenia. ;)

74431642664977353071.png

Opublikowano

Szukamy sponsora, będzie to forum o minecrafcie.

Mysle ze nasza oferta nie jest jakas najgorsza i to wystarczy :)

Jeśli ktoś ma jakiś pomysl na inne forum to również przyjmujemu propozycje ;)

Opublikowano

Szukamy sponsora, będzie to forum o minecrafcie.

Mysle ze nasza oferta nie jest jakas najgorsza i to wystarczy :)

Jeśli ktoś ma jakiś pomysl na inne forum to również przyjmujemu propozycje ;)

Może i nie jest najgorsza, podejmuje się ona jednorazowo 149$ oraz corocznie 59$ za przedłużenie.

Wydaje mi się, że 59$, nawet sami damy radę opłacić.

74431642664977353071.png

Opublikowano

Trochę że tak powiem od dupy strony zaczyncie. Mianowicie powinniście zainwestować własne pieniądze w forum, a dopiero później oferować reklamę. Ludzie szukają reklamy w miejscach gdzie jest spory ruch, wątpię żeby ktoś inwestował w ciemno ale działajcie i nie poddawajcie się ;).

card.png

Opublikowano

Trochę że tak powiem od dupy strony zaczyncie. Mianowicie powinniście zainwestować własne pieniądze w forum, a dopiero później oferować reklamę. Ludzie szukają reklamy w miejscach gdzie jest spory ruch, wątpię żeby ktoś inwestował w ciemno ale działajcie i nie poddawajcie się ;).

Opisałem mniej/więcej co oferujemy, ale dzięki za szczerą opinię. Na pewno się nie poddamy.

74431642664977353071.png

Opublikowano

Zawsze możecie postawić forum na darmowym skrypycie, rozkręcić, a później zainwestować w skrypt IPB. Pamiętajcie, że forum ma mieć dobrą treść i klimat, a nie gadżety :).

card.png

Opublikowano

Upraszczając wypowiedź Młodego

Bierzcie przykład z MPC :D

Załatwione :D.

@Mlody

Myślałem nad MyBB. ;)

Jednak nie jestem pewien co do tego skryptu.

74431642664977353071.png

Opublikowano

Można, tylko trzeba umieć i znać podstawy. Ja już nikomu nie pomagam w takich rzeczach. Przekonałem się na własnej skórze.

Innym razem.

Opublikowano

Chętnie bym pomógł ale skąd mam mieć pewność że nie wychujasz ludzi którzy ci dadzą kasę ?

Płacisz - żądasz.

Proste i logiczne. W końcu płacisz w PLN, a nie w jakiś yangach czy jaki ch. ;)

74431642664977353071.png

Opublikowano

Przy takim zainteresowania grą, szanse na wybicie się są marne, jak dla mnie szkoda kasy na inwestowanie.

To wszystko zależy od ludzi .^^

74431642664977353071.png

Opublikowano

Na nieistniejące jeszcze forum tylko idiota wyłoży pieniądze.

Załóż forum na darmowym skrypcie, prowadź je i jak forum będzie popularne i trzymało poziom to na bank się znajdą osoby, które dorzucą się do skryptu ipb, przeniesienie forum nie będzie jakimś problemem.

Opublikowano

Na nieistniejące jeszcze forum tylko idiota wyłoży pieniądze.

Załóż forum na darmowym skrypcie, prowadź je i jak forum będzie popularne i trzymało poziom to na bank się znajdą osoby, które dorzucą się do skryptu ipb, przeniesienie forum nie będzie jakimś problemem.

Mlody już o tym wspomniał, myślę nad MyBB. ;)

Dzięki również za szczerą opinię. Wszystko da się załatwić.

74431642664977353071.png

Opublikowano

ja na Twoim miejscu zainstalował bym najpierw MyBB, bądź IPB ale w wersji nulled (jeśli masz małe forum nie powinni się przyczepić) a jak forum się rozkręci to wtedy bym myślał nad zakupem IPB.

oczywiście nie to żebym tolerował piractwo itp. ;)

Opublikowano

ja na Twoim miejscu zainstalował bym najpierw MyBB, bądź IPB ale w wersji nulled (jeśli masz małe forum nie powinni się przyczepić) a jak forum się rozkręci to wtedy bym myślał nad zakupem IPB.

oczywiście nie to żebym tolerował piractwo itp. ;)

Tak jak wspominałem Ci, dostałem nie miłą wiadomość na temat nulleda. Jak na razie tylko MyBB wchodzi w grę.

74431642664977353071.png

Opublikowano

Mi sie wydaje że, PHPBB bądz by przemo. Skrypt jest , darmowy.

Ale ma jeden minus, słabą ochrone, niestety mogą sie włamac, no ale to już jak chcesz.

beznazwy1in.jpg

Sygna by EmpioS

Opublikowano

Mi sie wydaje że, PHPBB bądz by przemo. Skrypt jest , darmowy.

Ale ma jeden minus, słabą ochrone, niestety mogą sie włamac, no ale to już jak chcesz.

Jeśli chodzi o darmowy skrypt to wchodzi w grę tylko MyBB.

74431642664977353071.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...