Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki Mpcforum...

asd1111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

heh, dudsonowa dołączyła dwa albo trzy dni po mnie na MPCforum.

Ja, jeszcze wtedy bez konta przeglądałem MPC mniej więcej od października 2009. Wedy mało co mnie interesowało życie forum. Pamiętam pierwszy news jaki przeczytałem to 1.000.000 post jakiegoś użytkownika.

Sam kiedyś bylem ciekawy historii forum więc poczytałem troche az.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kajko i Kokosz ;p

Ale sellneli turkom za przepis na 'Mięcho do kebaba z krofy'

100% Prawdy jednak ogłosi wam , Mounthains

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Ja przypominam sobie logo MPC gdzie widniała postać z Mu Online. Kokosz zawsze miał talent do grafiki ; D

Pistolety Kokosza były o niebo lepsze ! ;D

card.png

Opublikowano

a o mnie juz nikt nie pamieta ;( buuuu xD

ano wiesz wbiłem spontanicznie i wyklepałem co tam miałem w tej sekundzie w głowie ^^ ale to musiałbym wymieniać jeszcze sporo dziadków MPC jak Makina, Kake, Wrotka, Acanthera i wielu innych dlatego ująłem to jak ująłem żeby nikogo nie obrazić ^^

2006-2010

Opublikowano

Bohaterami forum są tytułowi Kajko i Kokosz, dwaj słowiańscy wojowie, mieszkający w grodzie kasztelana Seldka. Ich głównymi wrogami są Zbójcerze pod komendą Owneda i jego zastępcy Mateqa. Do innych ważnych bohaterów komiksu należą żona Mouthainsa - Dudsonowa, mały smok Młody, czarownica Solenizantka i jej mąż – zbój Lord Makin, oraz ciamajdowaty zbójcerz M@niek.

haha, dobre stary łap + za to biggrin.gif

@Top

kokosz.

1328548440-U173186.png

by Siema Heniu

Opublikowano

Początki forum były zajebiste teraz to jest syf a nie forum!!

A co to mozesz o tym wiedziec? o.O

" # Rejestracja pon, 31 sty 11 "

Ogolnie to ja pamietam kazdego z was prawie ;p

Moutha, owneda, makina, kilo_kartofli , Energy (czy jakos tak xD), no i to w sumie z tych co mi pozostali w pamieci ;p (pominalem kokosza gdyz jest to chyba oczywiste xD)

xJustMe.png

Opublikowano

http://skins.invisionize.com/index.php/f/6288/

Pamiętam go jeszcze z września 2009 ;>

Tak ! Dzięki ! Szukałem, by powspominać stare czasy. Wielkie dzięki.

74431642664977353071.png

Opublikowano

ja tu byłem jak jeszcze Mou był norm. userem i w sygnie miał chyba Undertakera.

Fajnie było wtedy... ;]

Opublikowano

@UP Ta, takiego fioletowego podajże ;p

On i Dragon najwięksi spamerzy w Metinie ;x

Jego tutek, ten o chińskich znakach podklejony xD

Czy Wy macie tylko jeden temat? Metin2?

Gadamy o początkach a nie o Mounthainsie i początkach działu metin2.

Młody dobrze mówi, a userzy wszystkiego nie wiedzą.

g0Tef.jpg

Opublikowano

@UP No tak, jak ktoś już zarzucił temat, to tak wyszło ;p

Szczególnie miło wspominam czasy, jak D&G dostał GM'a i był tylko on i Makin, kokosz, Mlody i Seldek Admini i oni niezłomni Global Moderatorzy =)

Później Makin wyleciał ;( Z powodów prywatnych, brak czasu etc. mówił mi kiedyś dokładnie ;p

Wprowadzili rangę KidMod'a, dostał ją jako pierwszy Mou ;p

Później, jak dostał awans, miał też moda w Koszu, to dobrze pamiętam ;)

W ogóle Seldek i Mlody tworzyli to forum w sensie klimatycznym, co prawda był ten Metin, ale nie aż taki wielki i forum się w okół nie go nie kręciło w 90% ...

A później klimat szlak strzelił, arabb dostał GM'a, nie wiem za co do dziś blink.gif

Wcześniej wydali IP Board 3.0, więc kokosz zaktualizował forum, stary skin zniknął, kokosz latał po forach i pytał się innych adminów, czy userzy ich for też nie lubią nowego IP Board ;p

Oczywiście administracja, a raczej kokosz obiecał, że pojawi się podobny skin, a graficy forum, czyli nikt nie wie kto nad nim pracują ...

@Wiem trochę, a raczej bardzo bez sensu ;p

Opublikowano

Oczywiście administracja, a raczej kokosz obiecał, że pojawi się podobny skin, a graficy forum, czyli nikt nie wie kto nad nim pracują ...

Ta i wspaniała grupa, która miała to zrobić właśnie podchodzi do tego (?) już prawie pół roku.

Tutaj klimatu nie ma mniej więcej odkąd Mounthains miał moda.

@czarnuch, a ty z USA jesteś, nie ? Widziałem cię w NYC rapowałeś w metrze :)

Uważasz, że czarnych nie stać na samochód i muszą jeździć metrami?

Opublikowano

Coś od listopada/października 2009 skin jest w przygotowaniu xD

No cóż, nie będę mówił kiedy klimat umarł ;)

@czarnuch, a ty z USA jesteś, nie ? Widziałem cię w NYC rapowałeś w metrze :)

Opublikowano

@UP Ta, takiego fioletowego podajże ;p

On i Dragon najwięksi spamerzy w Metinie ;x

Jego tutek, ten o chińskich znakach podklejony xD

Hahah

Mou miał sygne, która ja mu zrobiłem jak zaczynałem z grafiką - jak teraz na to patrze to rzygać mi się chce

moukopia2.png

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Nyślałem że to temat o początkach forum a nie wspomnienia z przed roku i troszeczkę dalej, bo w większości się to opiera.

W starszych dziejach MPC Forum zdobywało sławę dzięki działowi MuOnline. Prowadzone wtedy osobiście przez kokosza i najlepszego programiste jakiego to forum mogło mieć - lodiego, który napisał największy cheat do gry MuOnline jaki kiedykolwiek wyszedł na świecie, co ściągnęło na forum na prawdę masę ludzi, z zagranicy również, autor tego bota zarobił na tropikalne wakacje ;). Były tzw. złote czasy MPCForum kiedy niemal wszystkie działy posiadały konkretnych moderatorów o kwalifikacjach w dziedzinie programowania i cheatowania w grach online. Była taka organizacja że 12latki (Kaka356 mod Tibii np.) pisały boty a ludzie nie wchodzili prosząc o cheaty tylko jak coś nie działało to userzy wspólnymi siłami starali się rozwiązać ten problem. Mało kto pamięta już o takich osobach jak np. Acanther i inni. Makin był modem tibii, mike_2006 miał dział Inne Gry, ja miałem 2moonsa. Był niesamowity klimat i atmosfera na forum, każdy czuł się w swojej roli i wiedział że buduje coś wielkiego, przy władzy wtedy była na prawdę zdolna ekipa która prócz zamiatania spamu potrafiła pokazać swoje horyzonty pod tematykę forum;).

Ciekawe czy ktoś w ogóle wie że MPC kiedyś przestało istnieć, przyczyną był serwer który zjadł całe forum i MPC powstało ponownie od zera.

2006-2010

Opublikowano

Nyślałem że to temat o początkach forum a nie wspomnienia z przed roku i troszeczkę dalej, bo w większości się to opiera.

W starszych dziejach MPC Forum zdobywało sławę dzięki działowi MuOnline. Prowadzone wtedy osobiście przez kokosza i najlepszego programiste jakiego to forum mogło mieć - lodiego, który napisał największy cheat do gry MuOnline jaki kiedykolwiek wyszedł na świecie, co ściągnęło na forum na prawdę masę ludzi, z zagranicy również, autor tego bota zarobił na tropikalne wakacje ;). Były tzw. złote czasy MPCForum kiedy niemal wszystkie działy posiadały konkretnych moderatorów o kwalifikacjach w dziedzinie programowania i cheatowania w grach online. Była taka organizacja że 12latki (Kaka356 mod Tibii np.) pisały boty a ludzie nie wchodzili prosząc o cheaty tylko jak coś nie działało to userzy wspólnymi siłami starali się rozwiązać ten problem. Mało kto pamięta już o takich osobach jak np. Acanther i inni. Makin był modem tibii, mike_2006 miał dział Inne Gry, ja miałem 2moonsa. Był niesamowity klimat i atmosfera na forum, każdy czuł się w swojej roli i wiedział że buduje coś wielkiego, przy władzy wtedy była na prawdę zdolna ekipa która prócz zamiatania spamu potrafiła pokazać swoje horyzonty pod tematykę forum;).

Ciekawe czy ktoś w ogóle wie że MPC kiedyś przestało istnieć, przyczyną był serwer który zjadł całe forum i MPC powstało ponownie od zera.

I wszystko poszło w złą stronę. Moderatorzy to najczęściej jakieś randomy, które nie potrafią nic napisać (w tym ja). A to dlatego, że wspaniali programiści nie przekazali dalej wiedzy i połowy z nich już nie ma. Do tego niektóre działy słabo się rozwinęły. Jakby wszystko poszło tak ładnie jak metin to może by tu zostało trochę atmosfery.

Opublikowano

@Up.

dałeś mi do myślenia (wiem że to dziwne, ale rzadko kiedy pomyśle) chyba znowu zacznę pisać tutki o modyfikowaniu LithTech Engine

@energy

dodaj jeszcze że prawie każdy grał w Maple Story ^.^

co było to było, i zostanie jedynie w pamięci nielicznych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...