Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, chiałem postawić server na winodws 7, niestety nie wychodzi mi to :P Wcześniej stawialem server na windows xp i wszystko śmigało.... robię to samo co wcześniej ale i tak koledzy nie mogą się połączyć (Failed to connect to server Connection time out) ;// tak jak by server nie działał a wszystko przebiega ok ... pomocy xD

mca.png

Opublikowano

Pierwsza sprawa - poszukaj w necie starej wersji Hamachii. Obojętnie jakiej, ważne by nie była to ta najnowsza. Najlepiej będzie, jak twoi koledzy też będą mieli tą samą wersję co ty. W Windowsach 7 jest bug przy najnowszej wersji i niektórzy użytkownicy nie łączą się / nie odbierają danych od hosta. Druga sprawa jako osoba hostująca wyłącz wszelkie antyvirusy w swoim Windowsie. Na koniec musisz uruchamiać serwer przydzielając mu więcej ramów, czyli:

1. Utwórz skrót na pulpicie.

2. Wskaż miejsce docelowe do swojego pliku minecraft_server.jar.

3. Naciśnij ok.

Powinien utworzyć ci się skrót do programu.

4. Naciśnij prawym na skrót i wejdź w Właściwości.

5. W linii 'Element Dolecowy' na końcu po spacji wpisz: java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui.

6. Naciśnij zastosuj i ok.

7. Stawiaj serwer korzystając z tego skrótu i powinno działać.

Opublikowano

robiąc server twoim sposobem wyskoczyła mi niepokojąca informacja "[23:18:16] Ziółko ;]: [WARNING] **** NOT ENOUGH RAM!

[WARNING] To start the server with more ram, launch it as "java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar"" To coś zmienia ?:P

EDIT ja chce server chamahi bo mam neostrade :P a tam sie robi chyba no hamachi :P

mca.png

Opublikowano

Ten poradnik przedstawia stawianie serwera z hamachi. Z niego się uczyłem :) Skoro mówisz, że serwer ci działa to teraz, aby ten error się nie pokazywał zrób tak:

1. Utwórz skrót na pulpicie.

3. Wskaż miejsce docelowe do swojego pliku minecraft_server.jar.

4. Naciśnij ok.

5. Naciśnij prawym na skrót i wejdź w Właściwości.

6. W linii 'Element Dolecowy' na końcu po spacji wpisz: java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui.

7. Naciśnij zastosuj i ok.

8. Stawiaj serwer korzystając z tego skrótu i powinno działać.

Dzięki temu serwer będzie szybciej chodził, mapa będzie się szybciej ładować.

PS: Mam nadzieję, że mam przynajmniej 2 GB ram, bo jeżeli nie nie ma co stawiać serwera i robić tego co zawarte w tym poście :)

PS2: Nie zapomnij w server.properities zmienić 'online-mod=true' na 'online-mod=false'