Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy Informatyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka zadań, które nie moge rozwiązać. Czy mopgli byście mi powiedzieć jak łatwo i sdzybko je rozwiązac?

1. Data 2002 zbudowana jest tylko z 2 różnych cyfr. Ile było takich dat czterocyfrowych począwszy od 1000 do 2000 włącznie?

2. Aby podzielić niezerową liczbę binarną przez 2 całkowicie (div) należy: (div np. 7 div 2=3) (o co tu wogóle chodzi????????)

3. Liczba 1512 zapisana w formacie naukowym,przy 0 miejscach dziesiętnych wygląda następujaco?

a) 1,512E+03

b)2,E+03

c)1,5E+03 (prosze napiszcie mi o co chodzi i jak rozwiązać)

d)1,51E+03

e) bazk poprawnej odpowiedzi

Z góry dzięki. Będę dawał + lub -, a także 5 Co kot będzie chiał.

Opublikowano

Mam kilka zadań, które nie moge rozwiązać. Czy mopgli byście mi powiedzieć jak łatwo i sdzybko je rozwiązac?

1. Data 2002 zbudowana jest tylko z 2 różnych cyfr. Ile było takich dat czterocyfrowych począwszy od 1000 do 2000 włącznie? Wydaje mi się, że 50. 1000 1002 10004 etc. Plus minus do tego co Ci powiedziałem

2. Aby podzielić niezerową liczbę binarną przez 2 całkowicie (div) należy: (div np. 7 div 2=3) (o co tu wogóle chodzi????????)

3. Liczba 1512 zapisana w formacie naukowym,przy 0 miejscach dziesiętnych wygląda następujaco?

a) 1,512E+03

b)2,E+03

c)1,5E+03 (prosze napiszcie mi o co chodzi i jak rozwiązać)

d)1,51E+03

e) bazk poprawnej odpowiedzi

Z góry dzięki. Będę dawał + lub -, a także 5 Co kot będzie chiał.

diggydiggy.jpg

1300847486ujzezdzanie.gif

Koles dropnal dzika :P

Jeśli chcesz wynagrodzić moją pracę, to daj mi symboliczny +. Jeśli napisałem coś źle, napisz to w temacie, i jak tego nie poprawie w ciągu godziny, daj mi -.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...