Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Win7 - Błąd Łączenia Z Serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam taki problem.

Gdy chcę się połączyć z jakim kolwiek privem, czy to przez spolszczenie czy to przez kamer moda to nie mogę.

Wywala mi błąd łączenia z serwerem. U mojego kuzyna (WinXP) w kamer modzie nawet pokazuje status serwera, a u mnie nic.

Chciałbym wiedzieć iż mam swój serwer i te rady były by pomocne gdyby kumple mieli problem z łączeniem się do serwera.

Mój system to Win7 dla jasności :)

Proszę o pomoc, w nagrodę daje +plusikowe:D

EdiT:

Wyłączenie:

-Windows Defender

-Antywirusa (NOD32)

-Zapory

Nic nie daje, dalej jest to samo o czym wspomniałem.

Opublikowano

Jak włączasz metina to daj "Uruchom jako adminstrator" i daj mu wszystkie prawa.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Gówno prawda, to nie zależy od "łindołsa" sprawdź sobie w firewallu czy nie zablokowałeś połączeń

Jeden chuj czy masz xp czy 7 czy ten syf viste, kij z tym czy masz 32,64,82 bity.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano (edytowane)

Gówno prawda, to nie zależy od "łindołsa" sprawdź sobie w firewallu czy nie zablokowałeś połączeń

Jeden chuj czy masz xp czy 7 czy ten syf viste, kij z tym czy masz 32,64,82 bity.

Heh "ostra" porada, a gdzie i którym firewall'u mam sprawdzić czy nie zablokowało mi połączeń?

Mój AntyWir to NOD32.

EdIT:

Właśnie spróbowałem czy odpali Metin2Mod na moim drugim kompie z WinXP. I też nie działa.

A u kuzyna mam identyczny system i działa bez problemu.

Wiecie co.

Jak zainstalowałem BitTorrent to on sam dodał sobie jakieś porty do LiveBox'a. (bo taki właśnie mam modem internetowy)

No i być może to jest od tego?

Jeszcze pokombinuję ale prosiłbym abyście pomagali. Bo może razem damy radę ;D

Edytowane przez zenek958
Opublikowano

Rozwikłałem ten problem.

Jeśli ktoś z Was posiadaczy Livebox'a obwiniał Windows 7 za to że nie może grać na priv serwerach i instalował z powrotem XP to robiliście to nie potrzebnie ;)

Jeżeli macie poprawnie ustawioną zaporę w Windows czas przejść do samego modemu, Livebox posiada własnego FireWall'a który ustawiony na najwyższe ustawienie nie przepuszcza nic innego niż przeglądarkę WWW.

I stąd też problem na XP ;)

Pozdrawiam!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...