Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymagania?

mizzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo jakie wymagania sprzętowe ma Minecraft? nie wiem dlaczego ale mi się tnie i to totalnie...Mam Netbooka HP Mini210 1.66Ghz(Intel Atom) i to jest 1GB ramu karta graficzna 256MB i gra mi się tnie że grać się nie da jakie minecraft ma wymagania?

userbarwb.png
Opublikowano

Właśnie na takich ustawieniach mi się tnie ;<

A jakie ma wymagania???

userbarwb.png
Opublikowano

Witam, specjalnie się zarejestrowałem bo mam identyczny problem. Straszne lagi, rozwalenie jednego sześcianu trwa dobre kilka sekund. Wszystkie programy powyłączane, minimalne wymagania i to samo, boje się że to może być wina albo wersji gry, albo uszkodzenia plików w grze. Tak mam "nielegalnie" ściągnięte z neta. Gdyby mnie bardzo wciągnęło i zaciekawiło to pewnie bym kupił orginał. Ale w takim wypadku sobię odpuszczę.

Opublikowano

Dokładnie autor nie udostępnił minimalnych wymagań pewnie sam nie wie :> Możecie reinstall gry a już na pewno reinstall javy. Ja na najslabszym kompie w domu mimo że ma lepszą grafe niż @mizzy też tak mam czasami tnie czasami nie ale pomaga zawsze restart kompa.

mcspeed

Opublikowano
Minimum Requirements:

CPU: 1.5+ GHz multi-core processor, 2.0+ GHz single-core processor

RAM/Memory: 1.0+ GB for Xp, 1.5+ GB for Windows 7-32 bit, 2.0+ GB for Vista/Mac OS, 3.0+ GB for Windows 7-64 bit

Graphic card: Must support OpenGL 1.4 or better (if the computer is a laptop and uses an Intel Graphic Processor, check here, otherwise if it is from Nvidia/Ati, you should be fine)there is another variable in this that affects gameplay so no additional info until then

Hard Drive Space: 80+ MB of free space (might need more as Notch might add more stuff later on)

Recommended Requirements: (game should be running at least 60 fps, or 30 fps when it is loading chunks)

CPU: 2.0+ GHz multi-core processor, 2.5+ GHz single-core processor

RAM/Memory: 2.0+ GB for Xp, 3.0+ GB for Vista/Win 7/Mac OS, 4.0+ GB for all 64-bit Operating Systems

Graphic Card: ATI/Nvidia independent card that support OpenGL 2.0 with 128+ MB of dedicated G-RAM

Hard Drive Space: 256+ MB of free space

A relatively decent desktop you can get for about $500 USD should have all these requirements met

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

• 3 lata później...
Opublikowano

• /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Wymagania Minimalne:

• Procesor: Intel Pentium D lub AMD Athlon 64 (K8) 2,6 GHz

RAM: 2 GB

GPU (zintegrowane): Intel HD Graphics lub AMD (dawniej ATI) Radeon HD Graphics z OpenGL 2.1

GPU (dyskretne): GeForce 9600 GT lub AMD Radeon HD 2400 z OpenGL 3.1

Dysk twardy: co najmniej 200 MB do gry podstawowej i innych plików

Java 6 Wydanie 45

Wymagania  Zalecane

Procesor: Intel Core i3 lub AMD Athlon II (K10) 2.8 GHz

Pamięć RAM: 4GB

GPU: GeForce lub AMD z serii 2xx Radeon HD 5xxx Series (bez Zintegrowane chipsety) z OpenGL 3.3

HDD: 1GB

Najnowsza wersja Java 7 z java.com

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nie pójdzie ci minecraft nawed na minimalne wymagania!!!

Opublikowano

Wymagania minimalne:

• Procesor: Intel Pentium D lub AMD Athlon 64 (K8) 2,6 GHz
  • RAM: 2 GB
  • GPU (zintegrowane): Intel HD Graphics lub AMD (dawniej ATI) Radeon HD Graphics z OpenGL 2.1
  • GPU (dyskretne): GeForce 9600 GT lub AMD Radeon HD 2400 z OpenGL 3.1
  • Dysk twardy: co najmniej 200 MB do gry podstawowej i innych plików
  • Java 6 Wydanie 45

Zalecane wymagania:
  • Procesor: Intel Core i3 lub AMD Athlon II (K10) 2.8 GHz
  • Pamięć RAM: 4GB
  • GPU: GeForce lub AMD z serii 2xx Radeon HD 5xxx Series (bez Zintegrowane chipsety) z OpenGL 3.3
  • HDD: 1GB
  • Najnowsza wersja Java 7 z java.com

Ostatnia odpowiedź miała miejsce prawie 4 lata temu...

Gz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...