Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Gra 100Osób Na Serwerze

Visitator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

xavi hmmm powiem tak pselo serwer to jest all na ovh prawidzie serwery zaczynaja sie do klasy HG a malo kto ma tyle kasy ale to ty jestes pro i . profesionalne serwery czyli chyba nikt nie ma takiego serwera do metka aby tobie dogodzil ^^ no moze jesli ma 7 tysiecy na sama aktywacje ^^

Stwierdziłem oczywisty fakt, a Ty się do mnie przypierdalasz.

Napisałem gdzieś, że są złe? Po prostu wyjaśniłem, że te całe serwery mają zwykłe dyski SATA, a nie żadne cuda jak niektórzy tutaj myślą, więc argument o tym, że w domu serwera się nie postawi, bo w serwerowni mają lepsze dyski jest chujowy.

btw. fajnie się czyta posty napisane przez idiotę, który zgubił shifta, alta i przecinek.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmmm i napisali ze ociągnę 250 osób a mam takiego kompa

Procek: INTEL CORE 2 Qulad q6660 4x 3.2 GHZ

Ram 8 GB 1066Mhz

Net 40MB UP 25MB

Dysk SSD 50GB

Dysk Sata 1TB 64MB

Nie emulowany FreeBsd z czystymi plikami

Podacie prawdziwa ilość osób ?

Opublikowano

Hmmm i napisali ze ociągnę 250 osób a mam takiego kompa

Procek: INTEL CORE 2 Qulad q6660 4x 3.2 GHZ

Ram 8 GB 1066Mhz

Net 40MB UP 25MB

Dysk SSD 50GB

Dysk Sata 1TB 64MB

Nie emulowany FreeBsd z czystymi plikami

Podacie prawdziwa ilość osób ?

600+

neveria_team.png

Opublikowano

;) Im większy UP TYM WIĘCEJ OSÓB :) Nie rozumiesz człowieku ? !

Jak ja niby podałem złe info ;) To ;d aż zaśmiałem się xD Normalnie pro elo zawodowi informatycy xD

http://www.speedtest.net/ Tutaj patrzcie ile upa macie 0.48 to oznacza że 48 osób wejdzie ;) i to zależy czy jeszcze twój procek wytrzyma :)

Nie pier*** głupot jak się nie znacie ;)

Eh nie będę dyskutował ;d z noobkami ;) Zobaczycie na praktyce :) jak sie zesracie

Opublikowano
http://www.speedtest.net/ Tutaj patrzcie ile upa macie 0.48 to oznacza że 48 osób wejdzie i to zależy czy jeszcze twój procek wytrzyma

To nie jest takie wprost proporcjonalne (-;

Należy wziąć spory zapas, żeby nie ryzykować zatkaniem łącza, do tego jeszcze dochodzi łatwa możliwość właśnie zatkania takiego łącza - niewielki upload = łatwy cel.

No i wtedy stronę należy wyrzucić na zewnętrzny host, bo zatkanie łącza z niewielkim uploadem przez WWW jest dziecinnie proste.

Opublikowano

Boże jak to widze....wpisz cobie

htop

To zobaczysz zuyzcie kazdej rzeczy

A na lacze to taka komenda:

nload em0 

Opublikowano

Stwierdziłem oczywisty fakt, a Ty się do mnie przypierdalasz.

Napisałem gdzieś, że są złe? Po prostu wyjaśniłem, że te całe serwery mają zwykłe dyski SATA, a nie żadne cuda jak niektórzy tutaj myślą, więc argument o tym, że w domu serwera się nie postawi, bo w serwerowni mają lepsze dyski jest chujowy.

btw. fajnie się czyta posty napisane przez idiotę, który zgubił shifta, alta i przecinek.

Wow Jestes panem ciekiej riposty

Twoje zachowanie przypomina mi chore dziecko internetu nie wiem czy ty sie jarasz tym ze komue dogryziesz jestes tak idealny ze swoje zycie przeniosles z rl do virtual no nic jak byc leszczem tam lepiej pokozaczyc w necie ^^ Tak oceniam twoje zachowanie jak wiadomo jak jest w domu tak jest w necie zachowania i odzywki wynosisz z domu.

(za twoja wypowiedz dostaniesz nagrode)

a co to twojego BTW idiota nie jestem to ze nie mam pL znakow to nie znaczy ze jestem Idiota.

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano
Opublikowano

O buśku..

Co ma karta graficzna do tego?

I tyle "nadałe/aś" parametrów wirtualnej maszynie na FreeBSD ?

Internet "miała/eś" wystarczający?

Nie miałeś błędów w plikach "serwerowych" gry?

W każdym katalogu game/db się zapisują błędy po stronie serwerowej w plikach syserr.

I hosting miała/eś wewnętrzny czy zewnętrzny? bo jak wewnętrzny i na dodatek słabe łącze to..

I łącze które się sprawdza na różnych stronach podają nasze łącze najczęściej w mbit, kbit. a nie MB i KB.

To co podałem na 1 stronie pisałem już że jest przy serwerze bez błędów, i tylko takimi parametr. na maszynę, vps'a lub dedyka.

Pozdrawiam :X

neveria_team.png

Opublikowano

Visitator mam pytanie oto mój komputer

Dane:

Laptop Toshiba

Procek:AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2.10 GHz

Ram: 2GB Dostępne 1,75GB)

64 Bitowy system operacyjny

WINDOWS 7 Home Premium

NET:512 niestety :(

i czy dam rade założyć serwer ?? + jeżeli tak to na ile graczy ?

Zobacz również moją grafike

vonguralesko.jpg

2957g93.jpg

5ujomt.jpg

Piszę po polsku 2eajlls.jpg

Opublikowano

Nic nie uciągniesz na jeden z tych stron pokazuje :) źle np pokazuje ci na speedtest 512 kb skreślasz 2 liczby i 5 osób max ! NOOBIE

speedtest.net tu masz dobrze pokazne

Opublikowano

Visitator mam pytanie oto mój komputer

Dane:

Laptop Toshiba

Procek:AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2.10 GHz

Ram: 2GB Dostępne 1,75GB)

64 Bitowy system operacyjny

WINDOWS 7 Home Premium

NET:512 niestety :(

i czy dam rade założyć serwer ?? + jeżeli tak to na ile graczy ?

512kb (zakładam że download) = 64KB

128kb (zakładam że upload w takim razie) = 16KB

Więc licząc że 1 osoba używa ze 3KB uploadu, to wychodzi że dajesz na maszynę parametry:

64MB RAM

100MHz PROCESOR

I uciągnie ci 5 - 6 osób nie licząc ciebie.

A większe parametry nic nie dadzą bo za słaby internet ^^

PS: To tak liczone było wszystko na oko, ale myślę że dobrze obliczyłem :F

neveria_team.png

Opublikowano

Nic nie uciągniesz na jeden z tych stron pokazuje :) źle np pokazuje ci na speedtest 512 kb skreślasz 2 liczby i 5 osób max ! NOOBIE

speedtest.net tu masz dobrze pokazne

śmieszny jesteś jak ci wyjdzie na speedtest że masz dl/upl 512 to dzielisz na 8 i wychodzi ci rzeczywiste parametry <_< w takim razie będziesz ściągał/pobierał z szybkością 64kb

polecam http://www.speedtests.net/ do sprawdzania realnego up/dl

1327749533-U104252.png

WOLNOŚĆ DLA KONOPI - KONOPIE DLA WOLNOŚCI !

Opublikowano

up koleś śmieszny jesteś ;d miałem łącze 1mb/s ;d to jakieś 15 osób max wejdzie ;d wysyłanie 15kb/s było ;) weź mi tu ;d nie syp bzdur ;d

Bo się nei znasz

Jak masz upa 50kb/s ;d to więcej niż 50 osób nie uciągniesz ;d ;d 1kb na jedną osobę

Nie piszcie bzdur bo to strasznie śmieszne ;d Jaki masz up to tyle osób wejdzie ;d ! KONIEC Kropka

temat do kosza autor narajał się,że przy złomie uciągnęło mu 100 osób a powinno 600 ;d Procek się zesra i nie uciągnie wiecej niż 100 osób ;d chodz masz 600kb czy ileś tam upa

Opublikowano

Ludki!

Łącze jakie wy macie jest w Kilobitach / Megabitach.

Tu macie porównanie, ile bitów to bajt.

512kilobitów ile to kilobajtów

http://www.google.pl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=512kilobit%C3%B3w+na+kilobajty

2megabity ile to megabajtów

http://www.google.pl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=512kilobit%C3%B3w+na+kilobajty#sclient=psy&hl=pl&q=2megabit%C3%B3w+na+kilobajty&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=74867a944d86a067

Pozdro.

neveria_team.png

Opublikowano

Przeczytałem część postów, skoro jest tak jak mówicie to dlaczego ja przy 480kb/s Upload, uciągam max 5 osób? bez lagów, sprawdziłem kilka testerów, każdy pokazuje tak samo, nawet program ściągałem ^^

UP- 480kbps

DOWN- 1,3mbps

Korzystam z hamachi;

Pozostałe parametry sprzętu:

-Ram: 2Gb(1,2Gb na serwer)

-3,06GHz procesor(1 rdzeń)

Korzystam z innego sprzętu podczas gry :>

Opublikowano

To daj jakiś normalny ^^

P.S.

Spr. ręcznie, mam dokładnie 483kbps ^^

Tester ten co podał fajfuno pokazuje 456kbps

Drugi raz pokazało 489kbps czyli 60kb/s :>

Opublikowano

up koleś śmieszny jesteś ;d miałem łącze 1mb/s ;d to jakieś 15 osób max wejdzie ;d wysyłanie 15kb/s było ;) weź mi tu ;d nie syp bzdur ;d

Bo się nei znasz

Jak masz upa 50kb/s ;d to więcej niż 50 osób nie uciągniesz ;d ;d 1kb na jedną osobę

Nie piszcie bzdur bo to strasznie śmieszne ;d Jaki masz up to tyle osób wejdzie ;d ! KONIEC Kropka

temat do kosza autor narajał się,że przy złomie uciągnęło mu 100 osób a powinno 600 ;d Procek się zesra i nie uciągnie wiecej niż 100 osób ;d chodz masz 600kb czy ileś tam upa

Trochę matmy koleś i sam się nie znasz

1mb =1024kb

więc (dzielisz na 8 bo 1Bajt = 8bitów)

DL=1024/8=128

UP=128/2=64

(umownie 1osoba=3kb upa "na oko Visitatora" :D)

64/3~21osób

Dostawca neta cie w ciula robi lub masz gówno a nie kompa, gówno a nie pliki serwerowe lub jechałeś na Routerze :)

//PS.a właśnie kto jest twoim dostawcą neta

1327749533-U104252.png

WOLNOŚĆ DLA KONOPI - KONOPIE DLA WOLNOŚCI !

Opublikowano

Trochę matmy koleś i sam się nie znasz

1mb =1024kb

więc (dzielisz na 8 bo 1Bajt = 8bitów)

DL=1024/8=128

UP=128/2=64

(umownie 1osoba=3kb upa "na oko Visitatora" :D)

64/3~21osób

Dostawca neta cie w ciula robi lub masz gówno a nie kompa, gówno a nie pliki serwerowe lub jechałeś na Routerze :)

//PS.a właśnie kto jest twoim dostawcą neta

hmmm ja mam neta 1 mb/s i mam upload rzeczywisty 250+ jak stawialem serwer kiedys na zew ip wbilo ponad 100 osob i lagow nie bylo

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...