Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Nowa Klasa Postaci .

Kierownik !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Dzisiaj chciałbym otworzyć dyskusję krótko trwałą , nie pytałem się o otworzenie bo wielmożny x070x ma zaspamioną skrzykne .

a Więc tak chodzi mi tutaj o dodanie nowej klasy postaci . Jak kilku z was zauważyło dragonnos -YT- bawił się teksturami i zmienił

Konika ,na samochód konia z zaprzęgiem itp . I teraz wpadłem na pomysł -Nowa klasa postaci . Można to zrobić na dwa sposoby .

1.Podmienić Np teksturę Wojownika i podmienić z teksturką kolesia z Devil .. 4 (posiadam grę więc mogę udostepnic) .

2.sposob pobawić się z bazą ,clientem i dodać nową klasę np .: Knight Black . Myślę że było by to dobrę .

Teraz o skille . Można by mu dać aurę ,silne itp itd z innych klas. Co wy o tym sądzicie ?

Ktoś kiedyś krzyknął CHCE MINUS ! Teraz to ja jestem tym kimś.

30646.gif

sygnatura159axw2.png

http://www.mpcforum.pl/topic/268015-dlitemshop-za-pomoca-sms-shop/

http://www.mpcforum.pl/topic/273585-dlmapa-w-atlantydzie-v2/

http://www.mpcforum.pl/topic/283539-dlgotowce-na-serwer-by-kierownik/

http://www.mpcforum.pl/topic/271514-dlporadnikdodanie-sztabek-2510-kk/

Opublikowano

a Znasz kogoś takiego kto by sie pobawił ? czemu akurat tego "Devila" Nie lepiej kogoś znanego ? ;> co do skili to by to była mieszanka wybuchowa <lol> jeśli by ktoś miał ochote sie z tym zabawić to bym mogł pograć inni pewnie też potrzebują świeżośći w metinie ;)

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Wiesz ile to z tym roboty^^

Tekstury to nie wszystko

Trzeba ustalic czy int,sil czy zrecznosc daja siledo ataku.

Zeby postac roznila sie tak samo jak woj z szamanem

Wyglad nowych zbroji broni,wgl wszystko trzeba bylo z tym robic...

Chodz taki serwer przyciagnal by tlumy

@Szwingel co to za spam^^

sstwc.jpg

Opublikowano

mozna wziasc gotowa teksture od jakiegos npc lub moba

a skile od mobow wziasc

;Script by ziuto
;Source-code Autoit v3
$User = InputBox("Twoj nick", "Podaj swoj nick", "tu go wpisz")
If $User = "ziuto" Then
$gui = GUICreate("User " & $User, 175, 100, -1, -1, 0x00080000)
$button_lubie_cie = GUICtrlCreateButton("Sam sie lubie", 50, 10)
$button_dam_ci_5_gwiazdek = GUICtrlCreateButton("Dam sobie 5 gwiazdek", 30, 40)
ElseIf $User <> "ziuto" Then
MsgBox(0, "Powitanie", "Siema " & $User)
$gui = GUICreate("User " & $User, 175, 100, -1, -1, 0x00080000)
$button_lubie_cie = GUICtrlCreateButton("Lubie cie ziuto", 47, 10)
$button_dam_ci_5_gwiazdek = GUICtrlCreateButton("Dam ci 5 gwiazdek ziuto", 25, 40)
EndIf
GUISetState(@SW_SHOW, $gui)
While $User = "ziuto"
$msg = GUIGetMsg()
Select
Case $msg = -3
ExitLoop
Case $msg = $button_lubie_cie
MsgBox(0, "Lubie sie", "Sam sie lubie :o")
Case $msg = $button_dam_ci_5_gwiazdek
MsgBox(0, "Dam sobie 5 gwiadek", "Ze bym to ja mogl sam sobie dac")
EndSelect
WEnd
While $User <> "ziuto"
$msg = GUIGetMsg()
Select
Case $msg = -3
ExitLoop
Case $msg = $button_lubie_cie
MsgBox(0, "Lubie cie", "A za co ?")
InputBox("A za co ?", "Za co mnie lubisz ?", "???")
MsgBox(0, "Za to", "Aha" & @CRLF & "Dobrze to wiedziec xD" & @CRLF & "Nq")
ShellExecute("http://www.mpcforum.pl/")
ExitLoop
Case $msg = $button_dam_ci_5_gwiazdek
ShellExecute("http://www.mpcforum.pl/user/259390-ziuto/")
EndSelect
WEnd

Opublikowano

Umiesz edytować plik game? Chce Ci się grzebać w ~20 plikach root bez znajomości Pythona i edytować te pliki? Umiesz dodawać ruchy modelu do modelu? Pierwsze pytanie już Cię wyklucza :) Conajwyżej możesz podmienić za jakąś już istniejącą postać chociaż i to nie będzie łatwe. Rozpakuj plik PC lub pc2 i zobacz co musisz podmienić u danej klasy, żeby dobrze działała (wszystkie pliki, np. w folderze assasin).

Jeśli Ci się uda to szczery szacun z mojej strony do Ciebie leci.

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Nie jest to wykonalne...

W kliencie? Owszem łatwo tam dodać postać ponieważ mamy kod źródłowy i go można łatwo edytować,

wzorować się na tym jak YMIR dodawał pc2 bo kiedyś nie było np. Wojowniczki, Surki, Szamana, Ninji(chłopaka)

i dodać take pc3 ale.. Dalej zostaje game.. taka postać nie będzie mogła funkcjonować poprawnie . . .

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

pomysl fajny ale by ktos zrobil taka postac z nowymi skillami wygladem itp to musi byc naprawde dobry w te klocki wiec, chyba ze ktos by sie poprostu tym opbawil^^

jak Ci pomogłem daj minusa <-> gdyż mi to obojętne ale lubie czerwony kolor;]

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

kliknij tutaj a dowiesz się wszystko o privach

Opublikowano

Nie jest to wykonalne...

W kliencie? Owszem łatwo tam dodać postać ponieważ mamy kod źródłowy i go można łatwo edytować,

wzorować się na tym jak YMIR dodawał pc2 bo kiedyś nie było np. Wojowniczki, Surki, Szamana, Ninji(chłopaka)

i dodać take pc3 ale.. Dalej zostaje game.. taka postać nie będzie mogła funkcjonować poprawnie . . .

Tylko w jakim formacie jest zapisany ten cholerny game...

Opublikowano

Game to format ELF wykonywalny.Pomysł dobry ale bardzo trudny do wykonania.Modele,edycja game itp. itd.

GG:5542533

Bez jakichkolwiek danych,proszę nie pisać w sprawie pomocy...

Opublikowano

Jedynie Stwórca Metin2 czyli Ymir da radę to zrobić ale oni to by zrobili za jakieś min. 10 lat

Dla nas to jest nie wykonalne, Chociaż gdyby się nauczyć:

1.  
  2. Języka Pythona
  3. Skrypty Metin2
  4. modeling,3ds max7
  5. kodowanie Game

i wiele wiele więcej to da radę

Jeszcze możliwe że ktoś z Chińczyków to zrobi ale nie sądzę :X

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

Nie rozumiem ... Skoro Ymir zrobił Ninje,Sure,Wojownika i Szamana to dlaczego nowej klasy postaci nei mogli by zrobic? Absurd. To jest Wykonalne i nie ma tutaj niczego do zaprzeczania, ale jest to BAAAAARDZO trudne zadanie...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@UP

YMIR zrobił. I może zrobić dodatkową ;p

Ale my nie.

Bambusek ma rację. A najgorsze to właśnie to game ;/

Nie możemy tego rozkodować. Co do clienta, to nie trudno. Może trochę gorzej z tymi głupotami w root, ale też da radę.

No ale, pliczka game nie ruszymy <_<

Opublikowano

Nie rozumiem ... Skoro Ymir zrobił Ninje,Sure,Wojownika i Szamana to dlaczego nowej klasy postaci nei mogli by zrobic? Absurd. To jest Wykonalne i nie ma tutaj niczego do zaprzeczania, ale jest to BAAAAARDZO trudne zadanie...

Dla Ymir to nie problem ;d

W piz... ludzi tam jest i moment to zrobią.

A te pc2 powstały na bazie pc czyli wszystkie efekty wzięto z pc, czyli zrobili tylko modele, animcaje i zbrojki :)

A jeśli mieliby tworzyć pc3 to chyba wszystko nowe by musieli robić.

Bo w końcu całkowicie nowa postać nowe umiejętności bronie nazwa itp.

"kupa" roboty w tym.

Pozdrawiam

Opublikowano

wykonywalne według mnie, ale ta postać niebyłaby oryginalna

Czemu??

Ruchy chodzenia, bicia, dzwiek wydawany podczas ataku byłby skopiowany od innych postaci

ze skilami to samo

pozatym tworzenie osobnego eq

Pomimo Swojej nieoryginalności trzeba by było poświęcić na to kuuupe czasu i to nie osoby ogarniętej, tylko kilku osób z wielki doświadczeniem (tzw. elita)

@Down

Nie zaprzeczam

chodziło mi o to, że osoba taka powinna dobrzez nać sie na przerabianiu serwa i wiedzieć co gdzie leży

Życze powodenia w tworzeniu i trzymam kciuki

Opublikowano

Dajcie mi czas do lipca 2011r. i dostaniecie gotowca, to nie będzie takie trudne, wbrew pozorom nawet jeżeli ktoś umie to nie musi edytować game a bambus3k znasz się na questach to powinieneś pomyśleć ,że takie coś można zrobić w kilka dni. Ale ja nie jestem bambus3k więc mi to zajmie kilka miesięcy. Klasa którą stworzę to "nekromanta". Zapowiadam dostaniecie gotowca w lipcu.

Jeżeli ktoś chce ze mną w to wejść proszę o pw.

EDIT: Panie UP to ja i każdy lepszy człowiek może być tą elitą...

LEAGUE OF LEGENDS

EU Nordic and East: Bambus3k 30lv ON KARTHUS FOREVER

EU West: xspellmasterx 30lv off

Aktualnie stawiam serwer mc.

Opublikowano

Dajcie mi czas do lipca 2011r. i dostaniecie gotowca, to nie będzie takie trudne, wbrew pozorom nawet jeżeli ktoś umie to nie musi edytować game a bambus3k znasz się na questach to powinieneś pomyśleć ,że takie coś można zrobić w kilka dni. Ale ja nie jestem bambus3k więc mi to zajmie kilka miesięcy. Klasa którą stworzę to "nekromanta". Zapowiadam dostaniecie gotowca w lipcu.

Jeżeli ktoś chce ze mną w to wejść proszę o pw.

EDIT: Panie UP to ja i każdy lepszy człowiek może być tą elitą...

o.O Jestem ciekaw czy dokonasz tego czynu ^.^ .

Opublikowano

Huh.Nawet jakby była na jakimś serwerze taka postać to by nikt nie grał podstawowymi postaciami... Cała gra była by zasypana jedną postacią :].Chcielibyście to zrobić ? Prace by musiały trwać około dwóch lat ;) .

Opublikowano

Huh.Nawet jakby była na jakimś serwerze taka postać to by nikt nie grał podstawowymi postaciami... Cała gra była by zasypana jedną postacią :].Chcielibyście to zrobić ? Prace by musiały trwać około dwóch lat ;) .

Wystarczy pół roku dla doświadczonego ;>

Pewnie i by były zasypane serwery jedną postacią ;)

Trzeba byłoby zrobić dużo zmian w kliencie ;d

Ale jak wam się chce to proszę bardzo.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...