Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Betatesty Serwa - Problemy, Propozycje ;)

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogień został całkowicie zablokowany. W wersji final zamku nie będzie...

1. Psuje on klimat gry - kokosz

2. Laguje na słabyszch pc - TDK2

Opublikowano

Komendy na teleportowanie się nie działają. Próbowałem /setwarp <nazwa>, /setwarp, /sethome, /setspawn i odpowiedniki do teleportowania i nic się nie działo.

Opublikowano

u mnie dziaja sie dziwne rzeczy w dzien bylo ok teraz wchodze postac caly czas podskakuje w miejscu żadna komenda nie dziala tak samo jak chat ;/

ktos ma jakies pomysly ?

Opublikowano

Kiedy zamierzacie odbanować ludzi którzy dostali bana przez pomyłkę, w tym mnie? Chciałbym pograć, a nie mogę, mimo, że nic nie zrobiłem co by łamało regulamin albo szkodziło innym graczom.

Opublikowano

Kiedy zamierzacie odbanować ludzi którzy dostali bana przez pomyłkę, w tym mnie? Chciałbym pograć, a nie mogę, mimo, że nic nie zrobiłem co by łamało regulamin albo szkodziło innym graczom.

Dołączam się do pytania.

Opublikowano

Dwie propozycje z mojej strony:

-Nether

-Potwory

-WARPY

www.worldofminecraft.pl

Polskie Centrum Minecraft

Opublikowano

1. Instalacja WorldGuarda

2. Plugin dopuszczający tylko jedną osobę do wyznaczonego terenu, nie wiem jak się nazywa, ale wiem że jest takie coś.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Co do tego Cuboida. Będzie można zrobić tak, że jedną działkę udostępnić dla paru osób?

Ustaw poniższy link jako stronę strartową, to pomaga.

http://www.pah.org.pl/pajacyk/dziekujemy

Opublikowano

Rozwiązaniem problemu grieferów może być instalacja plugina WorldGuard.

Plugin ten może kickować/banować/whisperować admina/oglaszać na chacie/zapisywać do pliku informacje itp. że ktoś niszczy jakiś blok/ stawia jakiś blok (np.lava, woda) na innym bloku, używa

narzędzia (zapalarka, czy np używa wiaderka do lawy). Ma jeszcze masę innych opcji. Dobrze skonfigurowany na pewno pomoże szybko wytępić grieferów czy dojść do tego kto co a nawet kiedy zniszczył.

Opublikowano

@2xUP

Z tego co się orientuje to logi musiały by być sprawdzane na bieżąco lub zaraz po zdarzeniu, ponieważ może ktoś wylać lawę na własnym podwórku, a w logach było by napisane że wylał ławę i tyle.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@2xUP

Z tego co się orientuje to logi musiały by być sprawdzane na bieżąco lub zaraz po zdarzeniu, ponieważ może ktoś wylać lawę na własnym podwórku, a w logach było by napisane że wylał ławę i tyle.

Wystarczy całe miasto ustawić jako obszar chroniony i nikt nie będzie mógł niczego na jego obszarze zbudować, poza oczywiście jego działką.

Opublikowano

Jedyne do czego lawa byłaby przydatna to do piekarnika, ale po co? Węgiel przecież jest.

Opublikowano

Wiele ludzi w tym ja trzyma przy sobie wiaderko z wodą w razie gdybym kopiąc gdzieś głęboko wpadł przypadkiem do lawy.

Wtedy wylewam wodę na ziemię i w nią wchodzę gasząc ogień. Nie zablokujcie tego.

"Samą wodę i lawę" - takie, do których nie potrzeba wiaderka.

@down

Nie ma sensu. Pochodnie do czegoś służą, a ryzykować nie będziemy.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Nie wprowadzamy rygoru. Niszczarka - kaktusy, efekty - woda. Do czego Ci lawa jeśli mogę zapytać?

Oto jedno z zastosowań

www.worldofminecraft.pl

Polskie Centrum Minecraft

Opublikowano

a da rade zrobić żeby tylko właściciel posesji używać lawy (wylać ją) tylko na terenie własnej posesji ?

bo z tego co czytam po posesja bedzie przypisywana do właściciela i tylko on będzie mógł na niej budować niszczyć

Opublikowano

Zablokować itemki takie jak TNT.

Lawa została zablokowana to dobrze.

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...