Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Buczy pewnie wiatraczek (nie równa praca). Może za wysoka temperatura?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Jest to bardoz mozliwe ze to procek sie przegrzewa, najlepiej sprawdzac co jakis czas jaka temperatura jest np everestem, mozliwe tez ze w ogole sie nie przegrzewa tylko jest jakas niska temperatura w biosie ustawiona kiedy ma sie wylaczyc, w ogole pierw najlepiej sprawdzic w biosie czy jest to wlaczone, bo jezeli nie to odrazu wiadomo ze to nie o to chodzi.

Jezeli jest wlaczone, to mozna tez ustawic temp alarmu np o 2 stopnie mniejsza niz wylaczenia, wtedy latwo dowiemy sie czy to o to chodzi

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

dziwne ze przez zasilacz ;p jakby nie wyrabial to by sie poprostu resetowal bez zadnych melodyjek ^^

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Jakbyscie byli informatykami po studiach to byscie wiedzieli ze ta mylodyjka to oznaka ze np. Karta Sieciowa, Graficza, Dzwiekowa lub wiele innych rzeczy sa zle podlaczone :) Co do melodyjek to kazda "MELODYJKA" ma swoje odcinki dzwiekow i po tym poznaje sie co jest zle podlaczone

Opublikowano
Jakbyscie byli informatykami po studiach to byscie wiedzieli ze ta mylodyjka to oznaka ze np. Karta Sieciowa, Graficza, Dzwiekowa lub wiele innych rzeczy sa zle podlaczone :) Co do melodyjek to kazda "MELODYJKA" ma swoje odcinki dzwiekow i po tym poznaje sie co jest zle podlaczone

Jakbyś był informatykiem po studiach, to byś wiedział, że płyta główna nie self test'uje karty sieciowej i dźwiękowej. Notabene studia informatyczne nie mają nic wspólnego z serwisowaniem komputerów, każdy informatyk Ci to powie. Oczywiście nie mówię tutaj o informatykach z uczelni pt. Kozia Wółka mgr inż.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ale to nie była "melodyjka lub pisk" taki jak przy nie podłączonej poprawnie Ram, karty graficznej itp. tylko syrena policyjna :P

A z reszta byłem w serwisie i tam też mówili że to zasilacz.

Opublikowano

lovato22 - gdybyś był informatykiem po studiach to byś wiedział że taka melodyjka jest przy braku karty graficznej/ramu/procka(?) a napewno nie dzwiekowej albo sieciowki gdyz nie jest to niezbedne do uruchomienia kompa. pozatym taki błąd jest przy WŁĄCZENIU na POCZĄTKU a nie że komp sie po 5 min pracy resetuje i nagle melodyjka. Jeżeli by Ci sie odłączyła np karta sieciowa / dzwiekowa to najprawdopodobniej nic by sie nie stało, czasem może BSOD wyskoczyc, jeżeli byś odłączył hdd to Ci wyskoczy bsod a gdy grafa to chooj zobaczysz :P

Edit: Sorry Kokosz, dopiero zauważyłem że mniej wiecej to samo napisałeś odnosnie dzwieku/sieciowki

Opublikowano

Przepraszam ae nie jestem informatykiem po studiach tylko moj kolega i pamietam jak mial taki problem wiec wypisalem te rzeczy ktore mi sie kojarzyly :)

• 5 lat później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...