Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uzależnienie + Zapalenie.

FAME®

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem uzależniony od muzyki :D. Mam pytanie, czy powinienem przestać jej słuchać? Aż wyleczę to zapalenie ucha...

74431642664977353071.png

Opublikowano

Jeżeli to coś poważnego ,odsyłam do specjalisty.

Niektórzy mają wrażliwe uszy na głośną muzykę ,i powinieneś stopniowo słuchać cichej muzyki .

Na pewno na jakiś czas ,nie grałbym w "CS'a" ani nie słuchał muzyki przez słuchawki.

Opublikowano

Byłem u lekarza, przypisał mi antybiotyk - nic nie wspominał o ograniczeniu muzyki.

74431642664977353071.png

Opublikowano

Po prostu nie wkładaj słuchawek na "chama" w ucho ,tylko powoli i delikatnie ,lub w ogóle ich nie wkładaj.

Przestań słuchać głośnej muzyki ,z czasem na pewno przestanie ,jeżeli nie ,spróbuj podłożyć jakiś podkład na bolące ucho ,lub przestać w ogóle słuchać muzyki.

Opublikowano

Po prostu nie wkładaj słuchawek na "chama" w ucho ,tylko powoli i delikatnie ,lub w ogóle ich nie wkładaj.

Przestań słuchać głośnej muzyki ,z czasem na pewno przestanie ,jeżeli nie ,spróbuj podłożyć jakiś podkład na bolące ucho ,lub przestać w ogóle słuchać muzyki.

To nie jest możliwe .

Nie wkładam na chama -.-. Po prostu słucham na full. ;)

74431642664977353071.png

Opublikowano

No to scisz troche lub kup se takie schluchawki na cale ucho zeby ci sie nic nie stalo:P

Ale sciszenie to bedzie chyba najlepsza rada,skoro sluchasz na full:)

PS:a wgl jakiej muzyki sluchasz bo od tego tez moze zalezec??

sstwc.jpg

Opublikowano

Fame, też miałam ten problem kiedyś. Próbuj słuchać muzyki CICHO. Wiem, że jak się ma dobre słuchawki i puści się muzykę w uszach na full, to się super słucha, ale zdrowie ważniejsze. Polecam ci kupno jakiś słuchawek z rynku za 5zł i słuchać na full, sam z siebie zaczniesz przyciszać, bo dźwięk będzie zły :)

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Słuchaj fajniejszej muzyki to Ci się poprawi.Bozia Cię kara za to czego słuchasz.Ściszaj muzykę.Nie słuchaj na słuchawkach tylko na głośnikach.

images300.jpgPomogłem ?? to daj +sika
Opublikowano

Hmm... Dzięki za rady.

Co do muzyki, rap ; dd .Ale taki w miarę normalny, nie coś typu "JP" -.-. Trochę Bednarka itp. ; d.

@up

Nie będę się błaźnił ;D.

74431642664977353071.png

Opublikowano

Ja miałem wlew krwi do bębenka usznego.

Słuchałem muzyki i nic mi się nie działo ale zależy jakie ty masz słuchawki douszne czy nauszne jak douszne no to gorzej.

Spróbuj zatkać nos palcami i z całej siły wydmuchiwać powietrze to powinno pomóc

1375207970-U250359.png

Opublikowano

No nic, ograniczę słuchanie muzyki. ;)

Dzięki wszystkim za wypowiedzenie się na ten temat.

Można zamknąć.

74431642664977353071.png

Opublikowano

Słuchanie muzyki na fula jest idiotyzmem, nie dość, że traci na jakości, to jeszcze sobie szkodzicie.

Ogar

Jakoś mnie to nie rusza. Każdy sobie szkodzi inaczej. ;)

Ja się cieszę, że szkodzę sobie poprzez słuchanie muzyki na full, niż chlanie pod monopolowym. ;)

74431642664977353071.png

Opublikowano

Nie sluchaj muzy w sluchawkach dokanalowych - czyli z gumeczkami. Scisz muzyke do okolo 60-80 % to dla zdrowia Zapalenie ucha ziomus nie jest od sluchania glosno muzy. Od tego mozes co najwyszej przygluchną albo oguchnąć wogle. Moj kolega od roku zamiast ze sluchawkami to chodzi z aparatem sluchowym.

Opublikowano

Cóż, miałam ten sam problem, a może mam? :<

Pozostaję Ci słuchać muzyki cicho. :D

Kup sobie słuchawki nie douszne tylko nauszne, mi pomogło

hm. git

Opublikowano

Słuchanie muzyki na fula jest idiotyzmem, nie dość, że traci na jakości, to jeszcze sobie szkodzicie.

Ogar

jak się ma jednorazówki z biedry to napewno się traci jakość....

Opublikowano

Mam całkiem dobre słuchawki -.-. Już mówiłem, że słucham dużo mniej niż zazwyczaj. Byłem u lekarza i stwierdził, że ucho wygląda całkiem dobrze.

//Zamykam.

74431642664977353071.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...