Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uszkodzona Karta Czy Slot Pci ?

67bodyproeq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich ;) a pisze tutaj bo może znajdzie sie ktoś kto będzie potrafił pomoc

Zwracam się do was o pomoc ponieważ mam taki problem Zacznę od początku ;)

To tak Grałem sobie jak zawsze spokojnie w Symulator Lotu FSX i nagle bylo takie nagle zacięcie i pełno kresek itp na ekranie :( po chwili pc sie resetowal i nawet przy biosie itp byly paski wiec wyciąglem karte wsadzilem tak kilka razy wlaczam nie ma kresek przez czas jaki znów nie zagralem wlaczylem gre doslowanie 2 minuty znow nagle zaciecie i reset i znow paski powtorzylem to co wczesniej wyciagalem i wsadzalem karte i dzialala normalnie przy zwyklym użytkowaniu internet itp probowalem znow wlaczyc gre i znow to samo powtarzalem czynosc wyciagania wsadzania kilkanascie razy i dzialalo i w koncu karta wgl nie ragowala no signal

Wiec kopiłem nowa kartę slot PCI-E wracam zadowolony z komputerowego wsadzam kartę po odczekaniu godziny bo zimno włączam komputer nie ma Pasków wow i system niechce się uruchomić wiec wsadziłem bootujaca płytę Windowsa ustawiłem w biosie zęby napęd startował jaka pierwszy wyszedł komunikat Naciśnij Przycisk aby uruchomić instalator.... Wcisnąłem gdy pojawił się ten niebieski ekran znów wyskoczyły paski zall załamka wyciaglem kartę przedmuchałem slot itp wsadzam nie działa robiłem tak kilka razy i znów te paski wszędzie w systemie biosie itp

Co teraz ? Czy następna karta padła tak szybko nie możliwe ... Czy padł może Slot PCI-E i cala płyta do wymiany ?

Nie mam jak sprawdzić Karty ponieważ mieszkam kolo ludzi..powiem No0bow i boja się rozkręcać pC ....

Moj Sprzęt

Procesor: 2 rdzeniowy 2.80ghz

Ram : 4Gb

Dysk : 1TB

Zasilacz tylko 300 watt

Karta Graficzna : ta nowa Radeon X800GT Przedtem Geforce GTX460 Gdy była był mocniejszy zasilacz sprawdzałem na tamtym tez były paski na nowej karcie

100-TAK

200-TAK

300-TAK

400-

Opublikowano

Mówią na marginesie, trochę słaby zasilacz ale to od tego nie zależy.

Jak masz no signal to przepnij kości ram.

Idź do jakiegoś kolegi z tymi obiema grafami i zobaczy czy u niego one działają podczas grania.

Jak będzie działało to wina leży na płycie głównej.

PS.A cały czas masz ten zasilacz? Czy go wymieniałeś?(tak myślę, że zasilacz nie daje całej karcie tylko mocy ile potrzeba)

w83od2.jpg

Opublikowano

Jak wcześniej ci to chodziło jak należy to hmm

możliwe, że ci zasilacz padł, a nawet całkiem możliwe, lecz może być też płyta główna.

Bo przy większym obciążeniu zasilacz bierze więcej mocy, a gdy się coś z nim popsuło to on nie daje tyle mocy i wtedy karta się zawiesza.

Polecał bym sprawdzić karty na innym sprawnym PC oraz pożyczenia zasilacza od jakiegoś koleszki i podpięcia go w celu

sprawdzenia, czy to jest wina zasilacza, lecz ja myślę, że tak.

Pozdrawiam i powodzenia w naprawianiu :)

Ja miałem dawno temu podobny przypadek to próbowałem z zasilaczem na początku noi do teraz mi śmiga pięknie :P

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Na nowej karcie mam obraz tylko że Pelno Krzaków kresek itp

A karta nowa jak pisalem przez 3 minuty było ok i na nowej karcie sie pojawiły

100-TAK

200-TAK

300-TAK

400-

Opublikowano

Marka i model zasilacza, płyta nie jest zepsuta, jeżeli by była, komputer by się nie włączał. Koledzy wyżej sux.

Innym razem.

Opublikowano

Gdyby slot pci był zapusty komputer by sie nie włączał nie możliwe ? zasilacz może robić paski na ekranie...

100-TAK

200-TAK

300-TAK

400-

Opublikowano

zasilacz nie daje odpowiedniej mocy ... ja przy 3 rdzeniach radonie HD 5750 i 4gb ramu oraz dysk 500Gb mam 500W ...

Stawiam że PC z allegro ... albo z jakiegoś hipermarketu ...

Model marka zasilacza i coś poradzimy (możesz to sprawdzić na obudowie zasilacza)

@edit Czy to wygląda tak:

beztytuuqk9.jpg

Opublikowano

;/ pierw musze sprawdzić zasilacz kartę i płytę bo nie wiem co zamówic bo znów kupie kota w worku tak samo jak karte czy jesteście pewni na 100% ze to zasilacz ? bo teraz siedze na zintegrowanej i wszystko git

100-TAK

200-TAK

300-TAK

400-

Opublikowano

Sądzę, żę tak jak kolega wyżej powiedział zasilacz do wymiany :( . Normalnie jest na zintegrowanej bo mniej prądu potrzebuje do poprawnego działania (przynajmniej tak myślę). xD Mam nadzieje, że pomogłem.

A i jeszcze jedno jakbyś kupował nowy zasilacz to dobrym pomysłem byłoby kupić jakiejś renomowanej firmy i o trochę większym napięciu.

Ale na wszelki wypadek przetestuj to złącze PCI-E.

Pomogłem daj PLUS

Opublikowano

Hmmm... Oczywiście pomocne osoby dostaną plusika ;)

Czekam na kolejne odpowiedzi bo mi sie przynajmniej wydaje że to Nie od zaśilacza bo jak pisalem "wsadzam kartę po odczekaniu godziny bo zimno włączam komputer nie ma Pasków wow i system niechce się uruchomić wiec wsadziłem bootujaca płytę Windowsa ustawiłem w biosie zęby napęd startował jaka pierwszy wyszedł komunikat Naciśnij Przycisk aby uruchomić instalator.... Wcisnąłem gdy pojawił się ten niebieski ekran znów wyskoczyły paski"

Nowa Karta działała przed 2 minuty wsadziłem płytkę wyszedł niebieski ekran instalatora windowsa i od w tedy sie pojawiły i sa do teraz próbowałem wszystkiego

Dlatego ja obstawiam na SLOT PCI albo następna karta poszła się jeb... chodź to malo prawdopodobne ;/

a radeon x800GT nie potrzebuje większego zasilacza jak 300

100-TAK

200-TAK

300-TAK

400-

Opublikowano

Kurwa mać, czy w komputerze jest tylko karta graficzna? Wydasz 150 zł to strasznie zbiedniejesz, bo lepiej przepalić? Slot PCI nie jest częstą awarią, ponieważ jeżeli nie ruszany, nie szarpany, to nie zjebany. Idź na takie fora, jak forumpc.pl. Po co piszesz takie tematy, jak napisze Ci ktoś, że zasilacz, to ty nadal uważasz, że slot?

Może i nawet 300w, ale porządnej marki jak Corsair czy Chieftec a nie jakieś colorsity iboxy codegeny itp.

Innym razem.

Opublikowano

Nie mówie że jest tylko karta napisalem ze czekam na dalsze propozycje bo ja stawiam na slot ;p bo jak poruszam to kresek jest mniej ;)

Dziś o 20 będę szedł do kolesia sprawdzić kartę to zobaczymy

@edit

Dzis sprawdzę karte w poniedziałek pójdę do komputerowego z kompem i wsadzi zasilacz i sie przekonamy napisze wam ;D i stawiam na plyte ale przekonamy sie

a wsadzałem dziś słabiutka karte Geforce 8300gs kolegi i to samo ;p

100-TAK

200-TAK

300-TAK

400-

Opublikowano

Tak gówno sprawdzisz, bo kolega będzie miał sprawny zasilacz. Przepnij zasilacz i kartę, to się przekonasz miszczu.

A, jak już przepniesz to nie włączaj lepiej żadnej gry. Jak mu komputer jebnie to będziesz bulić kasę.

Innym razem.

Opublikowano

ja mu mam podrzucić kartę graficzna ;D on sprawdzi czy jest sprawna bo sie boje ze sie uszkodzila ta nowa

a zaśilacz kupie w poniedzialek i zobacze ;)

Jesli karta bedzie dzialać u kolegi i zaśilacz nic nie pomoże to tylko plyta glowna ?

100-TAK

200-TAK

300-TAK

400-

Opublikowano

Jeżeli płyta główna, to tylko zasilanie płyty mogło by być zjebane przez zasilacz, czyli dysk, procesor, nic by nie działało, płyta jest podstawą, bez której gówno zrobisz, a niby Ci działa.

Innym razem.

Opublikowano

Wszystko dziala ;) bo z tego pc pisze na zintegrowanej dam dziś znać pod wieczór co z tą kartą Bogusauf wielkie dzieki + polecą

100-TAK

200-TAK

300-TAK

400-

Opublikowano

Jeżeli płyta główna, to tylko zasilanie płyty mogło by być zjebane przez zasilacz, czyli dysk, procesor, nic by nie działało, płyta jest podstawą, bez której gówno zrobisz, a niby Ci działa.

Czy Ty kurwa wiesz jakie bzdury piszesz? w każdym poście.

Czy ty nie widzisz, że ma wyjebane pamięci na karcie? za trudne? ta karta 30 zł jest warta.

cooltext413682787sr6.jpg
Opublikowano

2 karty pod rząd ? jedna stara GTX460 i kupilem nowa i to samo Oo ... ?

JAK MOŻE CI KURWA WYJEBAĆ PAMIĘCI PRZEZ ZASILACZ?

460 padła bo masz kurwa gowno a nie zasilacz, a ta bo pamięci się spaliłem jełopie jebany.

cooltext413682787sr6.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...