Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spiritmaster

Mortifier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pytanie dla graczy grającymi klasą Spiritmaster. Otóż gram na InfiniteAion wspomnianą wcześniej klasą Spiritmaster. Osiągnąłem 37 lvl, a w eq mam powsadzane kamyki zwiększające siłę magii. Posiadam summony na 3 lvl'u i muszę powiedzieć że różnią się tylko wyglądem miedzy 1 lvl a wyższym. Max atak takiego summona na 3 poziomie to 200 i co to ma być? Poszedłem na 1 mapę porobić zaległe zadania i z 9 lvl'ami mobów musiałem się nieźle namęczyć. A jak było ich więcej to nawet pz potrafiły mi zabrać. Myslę że inni gracze na 12 lvl'ach zabijali je szybciej. Na dalszych mapach z takim atakiem będę zabijał 1 moba 5 minut, jeśli wogule dam rade bo wątpię. To chyba nie jest normalne że mają taki mały atak. Już nie mówię o swoich skillach, a jak wiadomo skille dochodzą automatycznie i nie musimy ich kupować.

Następnym pytaniem jet to jak można wylecieć na mapy pvp czyli przez ten krąg do którego trzeba podlecieć w niektórych miastach. Mam tam już chyba z 4 zadania, których nie mogę ukończyć, bo gdy próbuję tam wlecieć to wyświetla mi się tylko taki komunikat.

" You must vote for IA before you cann access this npc. Use /voteinfo for more information"

Nie wiem też jak zdobyć rangę np żołnierz 1 stopnia. I tu przepraszam bo mam po części spolszczonego Aiona.

Może i to śmieszne dla was pytania, ale nigdy nie grałem w Aiona więc proszę o wyrozumiałość.

"Nie rób nic na siłę, weź większy młotek"

Opublikowano

range nabijasz zabijając moby i przeciwników w Abbys z lvl równym lub większym od swojego

co do statystyk tak ma być bo taki sposób bilansowania statystyk postaci , jedyne sensowne wytłumaczenie to że nie umiesz grać tą postacią , siłe postaci podnoszą stygmy jak widać nie umiesz ich też używać albo ich po prostu nie posiadasz

skile może i dochodzą same ale musisz je kupić i nauczyć się , każdego lvl po kolei

" You must vote for IA before you cann access this npc. Use /voteinfo for more information" samo za siebie mówi , wpisz /voteinfo to sie dowiesz

jeszcze jedno , nie ma kamieni zwiększających siłe magii a wszystkie opcje z tym związane ( znaczy sie z kamieniami czy setem ) nie działają w grze , nawet na globalnych serwerach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Oto ss mojej postaci i jak widać sa kamienie zwiększające magie. No ale skoro nie działają to inna sprawa. Skille jak widać mam z większych lvl;i więc nie wiem za bardzo o co chodzi z ich kupnem. W sklepie na księgach pisze że znam już tą umiejętność.

http://img40.imageshack.us/img40/5544/aion0004tj.jpg

Mniejsza o inne pytania. Odpowiedzcie czemu nie mogę przejść przez Altgardzką bramę Otchłani? Za każdym razem gdy chcę przejść to nie mogę i tylko wyświetla się ten komunikat.

" You must vote for IA before you cann access this npc. Use /voteinfo for more information"

Opublikowano

Widać że nikt nie chciał zdradzić co to za komunikat. A każdy co tam gra na pewno nie raz przechodził przez tą bramę. Jak to się mówi "licz na siebie" i tak też uczyniłem.

Aby nie było takiego komunikatu:

należy wejść na tą stronę:

http://www.infiniteaion.com/index.php?page=vote_ip

Następnie nacisnąć ten zielony odnośnik: i accept the above terms

Wyświetli się kolejna strona z polem, w którym musimy wpisać IP. Nasze IP jest troszkę wyżej i wystarczy tylko skopiować do tego pola

I naciskamy na jeden z 3 niżej widniejących obrazków. Ja zagłosowałem na wszystkie 3 i teraz już mogę przechodzić przez tą bramę :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Najwyraźniej kiepsko Ci idzie gra SMem. W statystykach postaci pokazałeś okienko gdzie pokazane są atrybuty dla PA (phisical attacker) czyli między innymi siłę fizyczną ataku. Jako, że buildy w Aionie modyfikuje się tylko za pomocą stygm i manastonów nie można rozdawać innyhc punktów. Buildy SMa to full hp, full mb, i tu dochodzą jeszcze kombinacje z magicall accuracy oraz magic resist. To jakie kamyki wsadzać zależy od tego co chcemy osiągnąć, duży dmg czy przeżywalność. Oczywiście zależy to też os seta jaki mamy na sobie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...