Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Overcolcking

jasiu55555

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłby ktoś dać LINKA lub napisać jak podkręcić procka przez program. Jak coś to tu macie info mojego PC komputers.th.jpg

Gigabyte easy tune

http://www.ngohq.com/attachments/general-software-and-applications/750d1197758200-easy-tune-5-pro-easytune5.rar

po angielsku instrukcja

http://www.ngohq.com/general-software-and-applications/13020-easy-tune-5-pro.html

mysle ze zrozumiesz wystarczy ze przestawisz zegar procesora i ram...

PS... Zwiekszaj co 5MHZ MAX !!!!!!!! inaczejmozesz uszkodzic komputer....

czyli jak masz okolo 202mhz podkrec na 206 potem 212,218,224,itp

chociaz chcialbym Cie pocieszyc iz przy zmianie tylko zegara procesora smialo przestaw pierwszy skok o 20MHZ

potem próbuj po 4 odpal gre przy normalnie ustawionym procku skrec film

i przy podkreconym z 201mhz do 220mhz o ile to ten proc:D

mnoznik ma 19x czyli z 3.8 do zrobisz ~4.1 niewielki efekt ale jest roznica;D

pobaw sie tak odpalaj gre co 5mhz ;)

powodzenia życzę;)

PS nie biorę odpowiedzialnosci za uszkodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!

//Sygnatura niezgodna z regulaminem

TheJeron78

Opublikowano

golab1991 DZIĘKI CI WIELKIE :] Coś mi się z wr zwaliło bo daje ok i mi się patch nie chce zrobić ;/. Zrobie reinstalke i pobawimy sie^^

snikersproject1.png
Opublikowano

Witam.

Jakiego mógłbym używać programu do podkręcania???

Nie wiem co potrzebne więc napisze co wiem ;p:

Karta graficzna : NVIDIA GeForce 8800 GT

Płyta główna : firmy asus

Zasilacz : prawdopodobnie 400W

Opublikowano

To jest hacker ... a nie podkret o.O obejrzyjcie caly filmik a nie poczatek i " lol jaki podkret " on ma vipa albo cos ... look 7:51 no spread ... speed hack / 0doleay < nie wiem czy dobrze napisalem > i masz taki sam efekt ...

Opublikowano

ja podkręciłem mój amd athlon 1500+ o prawie 1 ghz na zasilaczu 300w i chłodzeniu powietrzem dość małym z 1.35 do 2.1

więc nie trzeba mieć wcale tak dobrego chłodzenia i zasilacza do dobrego podkręcenia procka :)

Opublikowano

Karta graficzna : NVIDIA GeForce 8800 GT

Płyta główna : firmy asus

Zasilacz : prawdopodobnie 400W

Jak mam to podkręcić??? w zasadzie czym? ODPOWIE ktoś???

Opublikowano

Ja niewiem ale ten filmik to gwóźdź do trumny ticket leci za no spreda się nie wytłumaczy "overlocking" niepowodóje zwiększenia celności ticket poszedł rozumiem overlocking ale hacki nie i cya a pozatym to ja mam pytanie jak ten @UP tylko ja mam inna grafe.

@Edit

@Down Sry niezauważyłem.

Sry za błędy ale ortografia i ja to dwie różne osoby.

Zadowolony z bycia człowiekiem?

-Gdzie złożyć zażalenie?

Opublikowano

Ja niewiem ale ten filmik to gwóźdź do trumny ticket leci za no spreda się nie wytłumaczy "overlocking" niepowodóje zwiększenia celności ticket poszedł rozumiem overlocking ale hacki nie i cya a pozatym to ja mam pytanie jak ten @UP tylko ja mam inna grafe.

Sry za błędy ale ortografia i ja to dwie różne osoby.

Czy Ty i N3ver jestescie nienormalni? ten no spread, to dlatego ze on zginal, przelaczyl na kogos i ten ktos latal na haku... GZ musku

Opublikowano

zajkoski podaj jaki masz procesor^^ bo chyba brocka chcesz podkręcić taa? :]

snikersproject1.png
Opublikowano

Niemasz dwóch takich tylko dwa rdzenie. Ty nawet niewiesz na czym stojisz a chcesz podkręcać. Ale dla chcącego nic trudnego.

Zadowolony z bycia człowiekiem?

-Gdzie złożyć zażalenie?

Opublikowano

Waszych wypocin nie da się czytać -.-

Zero ortografi,a potem tacy ludzie wychodzą ze szkoły -.-

Wszystko podkręca się w biosie - żeby nie było że pisze temat bez sensu.

zbyt duża sygnatura

Opublikowano

Czy Ty i N3ver jestescie nienormalni? ten no spread, to dlatego ze on zginal, przelaczyl na kogos i ten ktos latal na haku... GZ musku

"mysku " ;(

On mial wlaczone no spread cwaniaku ... wlacz no spread i niech Cie ktos zabije. i przelacz na kogos bedzie Ci skakal celownik geniuszu ... sam sie on wkopal. Gdyby tamten mialby no spread to caly czas bylby na srodku ekranu celownik a jakos nie jest . Jak masz wlaczone no spread i przelaczysz na kogos to server chce miec normalny celownik a nie na srodku ekranu wiec skacze. Tyle ode mnie

Opublikowano

W biosie wlasnie więcej daje ;] ale rozumiem ze tobie chodzi o to żeby wr ci szybciej chodzil. jeżeli tak to żadna zmiana w biosie Ci nie pomoże i przez program trzeba podkrecic. zobacz ten post up. co napisał golaa1991. tam napisal co i jak. jeżeli nie wiesz dalej jak to zrobić to pisz. a tak w ogole to ja Ci radze wejsc na forum pc lab wejsc w zakladke podkrecanie czy jakos tak i napisz ze chcesz podkrecic procka przez PROGRAM to oni ci tam fachowo pomogą ;]

snikersproject1.png
Opublikowano

Up@

Bo on przyspiesza gre dla siebie "on tylko to widzi" i dlatego inni tez tak zapierdalają ;)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

"mysku " ;(

On mial wlaczone no spread cwaniaku ... wlacz no spread i niech Cie ktos zabije. i przelacz na kogos bedzie Ci skakal celownik geniuszu ... sam sie on wkopal. Gdyby tamten mialby no spread to caly czas bylby na srodku ekranu celownik a jakos nie jest . Jak masz wlaczone no spread i przelaczysz na kogos to server chce miec normalny celownik a nie na srodku ekranu wiec skacze. Tyle ode mnie

Nie tlumacz mi tego, bo chyba ja wtedy gralem... a temat zrobiony po to zeby porozmawiac na temat podkrecania^^

Opublikowano

a no fakt. bo tam jest program do gigabyte. hmm...dziwne czemu ci usunęli posta. mi jeszcze nigdy nie usunęli i zawsze mi pomagają. napisz na jakimś forum żeby ci pomogli lub do golob1991 ;]

@A no widzę ten temat w śmietniku xD myślę że został usunięty z tego powodu ze napisałeś taki tytuł tematu. witam, problem mam. napisz takie cos: "twoja nazwa procka" i podkrecanie przez program. u mnie by to wyglądało tak. amd phenom x2 550be i podkrecanie przez program.

snikersproject1.png
Opublikowano

Mam płytę główna od Gigabyte - ten program do podrkęcania NIC NIE DAJE.Sam się resetuje i zero reakcji...

Typek na filmie nic nie miał,wziął na typka co miał NS i to był ten efekt,wszedł na innego rooma na 1 ujęciu i miał normalny celownik.

zbyt duża sygnatura

Opublikowano

LUDZIE nie róbcie czegoś o czym nie macie zielonego pojęcia -_- oc procka polega na podkręcaniu przez program...ale nie tak jak wasz pusty łeb mysli -_- nie podkręcasz taktowania procesora...bo to nic nie daje nawet w programie, podkręcasz FSB...i wtedy masz przyśpieszenie warrock-a niestety ta metoda ma swoje + i -

+

+szybszy wr

+masz no spread (celownik po strzale prawie tak jak w no spread wraca na swoje miejsce (mówię tu o np.psg czy m24))

+szybki bieg

+masz 0 delay (strzelasz szybko...nawet bardzo szybko)

+ciężej cie zabić (ciężej trafić i ciężej ubić)

+nade zabije cie nawet jak nie wybuchnie ^^

-

- brak skilla

- możesz spalić - ram,procesor,płytę główną,

- możesz dostać bana

-możliwość zjarania pci-e

jak podkręcasz FSB to nie tylko procesor przyśpiesza...kopniaka dostaje również np. ram czy szyna pci która jest bardzo wrażliwa na jakie kolwiek zmiany...więc jeżeli nie masz jako tako pojęcia o tym to tego nie robisz ...

co do mnie to mogę powiedzieć, że mogę zrobić to samo co ten koleś na filmie bez chłodzenia wodnego -_-

i tak na koniec...mówie wam, że przynajmniej połowa z was prędzej spali procka niż go podkręci tak a by był jakiś większy efekt w wr...pytanie dlaczego ? a no dlatego, że trzeba zmieniać napięcia w procku ( jak się na tym nie znasz to ....), trzeba zmieniać parametry ram-u(dlatego, że fsb podkręca ram a on tego nie wytrzymie bez zmniejszenia jego timingu)

mógł bym zrobić poradnik dotyczący oc...ale jak już mówiłem 1/2 będzie mi płakać, że im kompa spaliłem -_-

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

SKACZ LAMUSIE !!!

http://www.mpcforum.pl/topic/376714-tut-zawsze-dzialajace-opk-%3B/ <<<<<

ModemTaping i opk po każdym update

http://www.mpcforum.pl/topic/376770-overclocking/

Overclocking w warrock-u

hmmm... co mi tam... WALNIJCIE -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...