Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Jak Skutecznie Ominąć Bana Na Alteriwnecie.

januszkurwajest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem bana na alterze i próbowałem odbanować się sposobami zawartymi w tutkach usera YellowViper.

Mi jednak nie pomogły. Więc zacząłem szukać pomocy na skalę międzynarodową :D.

Znalazłem poradnik na angielskim forum, który wybawił mnie od dalszych, nie kończących się i jakże męczących poszukiwań..

A więc:

1. Pobierz mały pliczek z załącznika.

2. Otwórz go programem archiwizującym [niewiem czy jest takie słowo] (WinRAR; 7-Zip..).

3. Zawartość folderu 'unbanner' wypakuj do głównego folderu z grą podmieniając orginalne pliki (Zrób kopie zapasowe plików!!).

4. Uruchom 'alterIWnet_configure.exe' i wpisz nick, który chcesz używać w grze.

5. Kliknij 'Save'.

Możesz grać bez bana, ale na serwerach dedykowanych.

Przed uruchamianiem gry (iw4mp.exe) każdorazowo uruchamiaj plik 'IWNetServer.exe'.

Możesz swobodnie używać cheatów i hacków..

Mam nadzieję, że ten poradniczek pomoże wielu zagubionym i zdesperowanym osobom takim jak ja :).

SCAN:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=959ffd98043572c91beae9d22d25e76052c40f6f86ce865b142667bf7eef2aae-1295627306

Unbanner_alteriwnet_mpcforum_januszKjest.rar

Opublikowano

Może się przyda, ale i tak najlepiej (jak się ma w tp) spalić, albo zrobić cokolwiek z modemem i dać na wymianę.

Nowy modem = Nowe XUID

Nowe XUID = Brak Bana

Opublikowano

Zauważyłem, że staty resetują się za każdym wejściem do gry.. niewiem czy ma to coś wspólnego z tym.

I jeszcze tworzenie klas...

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Wielki PLUS

A pytanko czy można z tym programem grać z hackami na serwera z zachaczonym punkbuster(to nie jest PB tylko jakiś inny antycheat).Z góry dziex

Opublikowano

Wielki PLUS

A pytanko czy można z tym programem grać z hackami na serwera z zachaczonym punkbuster(to nie jest PB tylko jakiś inny antycheat).Z góry dziex

Rozumiem, że chodzi Ci o to czy będziesz mógł wchodzic dzięki temu programikowi na serwy z antycheatem.. Raczej nie, i tak Ci wykryje cheaty, nie do takich zadań unbanner jest przeznaczony, chyba że mylę się ;)

Przy okazji - Dziękuję za wielkiego PLUSA :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi nie działa ;/

Wyskakuje

WARNING:Use of hacks/cheats that give you an unfair advantage over other players is prohibited and will get you a pernament ban . There is no recourse for such violations in any way If you agree, type the fllowing sentence in the text box below: "I am aware of the repercussions of cheating, and will do my utmost best to enurse I do no cheat"

Może kiedyś ;)

Opublikowano

Musisz przepisać po prostu:

I am aware of the repercussions of cheating, and will do my utmost best to enurse I do no cheat

w pole poniżej.

Opublikowano

Widocznie nie przepisałeś tego tekstu poprawnie, wklej tu tekst który wpisałeś to Ci powiem gdzie zrobiłeś błąd

Opublikowano

Twoje:

I am aware of the repercussions of cheating, and will do my utmost best enurse I do not cheat. 

Poprawne:

I am aware of the repercussions of cheating, and will do my utmost best to ensure I do not cheat.

I am aware of the repercussions of cheating, and will do my utmost best enurse I do not cheat. 
I am aware of the repercussions of cheating, and will do my utmost best to ensure I do not cheat.

ensure, nie enurse i zapomniałeś o "to"

Opublikowano

Niestety nie mogę wbić na żaden server ;/ ciągle pisze Fetching playlists. Updating Rank and Unlocks Complete . Connecting to IWNet Complete .

Sorry za double post ;/

Problem rozwiązany :)

Może kiedyś ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie dziala caly czas probuje sie laczyc z ALTERIWNET i nic.. przejrzalem wszystko

co mozliwe , zrobilem wszystkie co bylo w kazdych instrukcjach nie dziala zaden sposob..

karte sieciowa wymienilem i caly czas ban:) ip mam stale i jestem pewien ze w tym problem.

Zanioslem komputer do kumpla podlaczylismy na jego necie i gra zadzialala, dla ciekawosci wlazylem

poprzednia zbanowana karte sieciowa podlaczylismy do niej jego internet i ban:)..

Na moim necie programy do zmiany ip nic nie piomagaja , probowalem ich mnostwo..

wniosek-

niby gra generuje XUID z numeru ip i numeru mac karty sieciowej i wysyla do sprawdzenia czy mozna przepuscic dana kopie gry.

Ja mam w tej chwili xuid inne od tego kiedy mnie zbanowali(wymiana karty sieciowej) wiec teoretycznie bana nie powinienem miec.

Wyglada jednak na to ,ze gra pobiera info o IP i numerze karty MAC osobno ..

teraz walcze z administratorem mojego internetu o zmiane ip i jestem pewien z pykam dalej:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...