Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Surka Weapon  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gra WP-Op??ca si? je?li mam BM, 55lvl i skile m4-m1? i Sur? WP robi? od nowa tzn mam 28lv?

• Tak op?aca(dlaczego)
    • Nie op?aca(dlaczego)
    • yyOlej PL'a graj na privach :>

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc gdyż mam surę BM eQ można powiedziec PrO na lajcie z skilami m1 kłade nawet 75lv+ Wbiłem jej 55lv ale już od 40 to udręka;/ sam się zastanawiam jak ja to wbilem więc zwracam się do was. Opłaca się grać dalej BM i

próbować jej wbijać lvle czy zrobić sobie WP i przelozyc eQ a tam tylko czytać ku ew. nie.:P Odrazu mówie że mam all eQ dla sury od 1lv z 2k-1k pz i fajnego fms sr 29% a na 41-42 mam okrąglą+7 z 3bonami 20% i mistyka 2k pz więc doradźcie. Grałem WP miałem dla niego all eQ ale znudziło mnie PvP, bo to porażka ponizej 65 np na 40 na twierdzy kładli mnie body z 25lv ;/

DAWAC MINUSY ------------------

Opublikowano

Według mnie tak , sura WP jest lepszy na expa na pvp mniej ale daje radę.Jak dajesz 90 w INT. to ostrze na M1 daję 238 ataku(bodajże 238,5 ale nie jestem pewien).Ochronka na M1 jest słaba ale ma tanie KU więc wbijesz na G i daje 93 defa(koło 93 defa nie jestem w 100% pewien).Jeżeli dasz 1 pkt. w Strach to masz spokój na DT mobki cię nie atakują i dojdziesz do kowala spokojnie.To tylko moje zdanie.

Opublikowano

To ja chyba zrobie Wp'ka bo tym Bm to... ;f PvP PvP i jeszcze raz PvP ale wczoraj po 2h siedzenia w m1 i kladzenia nawet 20lvli wiekszych nikt juz nie chcial i mi się zaczelo nudzic;/ a co ja Bm'em porobie? misje? na dt pójdę? zleją mnie 2gr podłych ;( dobra robię WP a jeśli macie jeszcze jakieś sugestię to gorąco proszę :>

DAWAC MINUSY ------------------

Opublikowano

Tak ,opłaca się. Jest to profesja "medium" nie woj mental ,nie body.A 50/50.Jest to profesja uniwersalna ,dobra do expa, za to słabsza w pvp.Jeżeli lubisz expić ,a mało "PvP" to wybierz sure wp.

Jeżeli lubisz "PvP" i masz zamiar kupić sobie dobre eq z bonami -bierz sure bm ,chociaż nie jest to najlepszy wybór.

Opublikowano

Wez sure wp ! Łatwo sie gra przyjemnie... Wbij 50level nim i do dt drop bodzie / kamyki duchowe na metkach build Czarowane ostrze, Czarowana zbroja, Strach ! Ja takim buildem ide i dziennie wynoszę min 8bodzi i 2/3 kamyki....

Kofam cie : P

Opublikowano

Olej to Graj na privach >:> zrób 2 postacie jedną BM druga WP wbijesz w 1 tyg i bedzie spokuj bez dylematu :D

A moze wtedy cie olśni i zagrasz Ninja Daggerem Bo dagger jest PrO : ]

Server: Onyks

Królestwo: Jinno

Nick: WojSkorpion

Profesja: Wojownik,Body

Lvl: 31 i expienie :D

Wystepowanie: Ch2

Gildia:Szukam

Wartosciowe itemy w eq: RIB +9,Tygra+9,Żelka +9

Szukam przyjaciól do wspólnej gry ;]

Zbieram + !!!

Jeśli lubisz Metina to możesz mi dać +,a jeżeli nie lubisz Metina to też możesz mi go dać ;]

Opublikowano

Nie opłaca się, jeżeli chcesz być na wojnach tylko gościem od "rozpraszania" i w pvp.

Sura weapon nie jest wcale taki mocny... Porównajcie sobie takiego palca z np wirem czy zasadzka, dópa na kółkach. Wir jeszcze gorszy a rozproszenie biję zawsze po 3k. Ma mniej ataku niż w rzeczywistości, biję mniej w metiny na koniu niż body z taką samą wartością ataku. W pvp każdy ma na wyższym lvlu absy na miecze, przeszywki nic nie dadzą, bo z nimi będziesz bił po 1k a i tak body będzie szybszy.

Weapon do pvp potrzebuję baaaardzo dobrego eq, o wiele lepszego niż bm. Do expienia jest niezrównany, jednak bmem wystarczy zrobić poli na P i można tak przez całą gre expić na o wiele silniejszych potworkach. :)

Radziłabym ci grać bmem dalej, bo na pewno nie będzie ci się chciało expić od nowa i robić skilli, bleh.

Mimo wszystko możesz zrobić weapona, będzie w przyszłości służył jako nupowski dropek. ^^

Opublikowano

Nie oplaca sie

Dlaczego??

Sam pomysl ile czasu zajelo ci wbijanie tego lvl,tych skili:)

Wiec ciagnij dalej :D

A sura BM wcale taka w expie slaba nie jest??

sstwc.jpg

Opublikowano

Właśnie jaki masz build?

Jeżeli nie masz ochronki na 2 - 3m to ja się bym nie dziwiła czemu ci się słabo expi... Mroczne > ochronka > cios > sfera > duch - najlepszy build.

Opublikowano

jak masz eq to sobie zrób wp i zagraj jak nie będzie ci pasowało to wrócisz do bm jak się spodoba to wiadomo ;)

...i tylko Łódzki Widzew !!!

Zbieram (+) :D

Opublikowano

Polecam Ci wp. Dla wp są dosyć takie w porównaniu do np. bodego.

Jeżeli nie masz kasy, jest dużo sposobów na kasę :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...