Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Lineage2] Opis Łucznika Dla Zielonych

doxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj przedstawię wam opis HK a więc zaczynamy.

Hawkeye jest to postać używająca techniki walki na odległość.

Może na początek ss:

hkl2.jpg

Hawkeye

Wybór klas:

Human Fighter - Human rogue - Hawkeye - Sagittarius - Yr Archer

Charakteryzacja:

-Duża ilość max. HP

-średnie DMG

-szybkość strzału

-skilami takimi jak - Critical Chance, Hawk Eye, Dash, Brust Shot, Snipe

Wyjaśnienie działania skilli:

-Critical Chance - +% na krytyka

-Hawk Eye - zwiększa celność przez zmniejszenie P.Defa

-Dash - zwiększenie prędkości przez 10sec

-Brust Shot - "wybuchowa strzała"

-Snipe - skill na siege według mnie - zwiększa P.Atak, trafienie krytyczne oraz łucznik nie może się ruszać

Ekwipunek:

No Grade - Wooden chyba będzie najlepszym rozwiązaniem :)

D Grade - Manticore Set - +92 MP

C Grade - Wydaje mi się, że Plated Leather będzie dobrym rozwiązaniem - Str +4 (większy DMG), Con -1 (który u łucznika jest drugorzędną sprawą, taktyka jest jak u Nukera - zabić zanim dojdzie)

B Grade - Leather Doom Set - P.Atk +2.7%, MP Regeneration +2.5%, Str -1 ,Con -2, Dex +3, Poison Resistance +20%

A Grade - Majestic Leather Set - chyba specjalnie stworzony dla archerów Wink - Archery P.Atk +8%, MP +240, większy udźwig, Stun Resistance +50% (więc do PvP też nice), Dex +1, Con -1

S Grade - Dragonic set (innej opcji nie ma)

S80 - Dynasty leather set Bow Master

S84 - Vesper noble light

Bronie:

Wiadomo łuki (patrzymy na P.Atak) z Focusem

Farma etc. Exp:

0 - 10 - Tereny początkowe

10 - 20 - Teleportujemy się do Elven Ruin

20 - 30 - Execution Ground

30 - 40 - Wasteland / Ant Nest

40 - 50 - Cemetery

50 - 60 - TOI 3/4 piętro chyba

60 - 70 - Blazing Swamp

70 - 75 - MoS w pt

Na takim poziomie powinniśmy mieć już clan więc chodzimy tutaj głównie z nimi w pt.

Teraz farma / EXP pod GoD

Chodzimy za questami!

Opublikowano

po pierwsze to "żółw", a po drugie to ty chyba hk nie grales^^

przy dashu i counter dashu to mozna go cmoknac w tylek,

co do seta a grade to mozna tez smigac w tallum heavy bo dodaje att speed i nadaje sie na farme jak i pvp z dagerami, no i latwiej talluma zdobyc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Poradnik - tragedia. Dlaczego? Taki poradnik moge zrobic w 5 min, dodaj screeny, napisz jakie buffy brac, gdzie farmic, bizuterie, bronie, dye itp. Nie podales takze jakiego armoru uzywac na 76 lvlu

• 1 rok później...
Opublikowano

Tut 1 wielka tragedia...

No Grade - Magic Tunic + Stockings

Nie czasem wooden.... Lipa i tyle.....

Nie masz nawet napisanego o rangu nic gówno i tyle ładnie mówiąc....

Większość tego to fałsz... Szkoda że nie da się już minusować!

Opublikowano

Czy wy ślepi jesteście?

Poradnik pisany był w styczniu tamtego roku...

W chuj się pozmieniało i jest to na stare kroniki

Opublikowano

Czy wy ślepi jesteście?

Poradnik pisany był w styczniu tamtego roku...

W chuj się pozmieniało i jest to na stare kroniki

Moderator powinien być od moderowania i pomocy forumowiczom, a nie od klnięcia na prawo i lewo? To, że jesteś moderatorem działu nie uprawnia cię do bezkarnego szerzenia języka kolokwialnego wśród forumowiczów...

@Topic

W styczniu ubiegłego roku na serwerach offowych był z tego co kojarze Gracia Final.... I autor "poradnika" się nie postarał.... Brak buffów, opisana tylko jedna klasa... Brak słów....

24764889.png

Zamknęli mi serwery do Fify 10...

Dzikimati1972.png

bitwalineage2ryspz4.png

Opublikowano

Moderator powinien być od moderowania i pomocy forumowiczom, a nie od klnięcia na prawo i lewo? To, że jesteś moderatorem działu nie uprawnia cię do bezkarnego szerzenia języka kolokwialnego wśród forumowiczów...

@Topic

W styczniu ubiegłego roku na serwerach offowych był z tego co kojarze Gracia Final.... I autor "poradnika" się nie postarał.... Brak buffów, opisana tylko jedna klasa... Brak słów....

Popieram, zły poradnik.... pozatym powinien być zautaulizowany w listopadzie zeszłego roku...

Opublikowano

@Shakoss

ty idź lepiej do okulisty... gdzie ja mam niby moda?

i gdzie niby klnę na prawo i lewo? raz powiedziałem "chuj" i to jest dla ciebie prawo i lewo? aha

P.S

jak tacy mądrzy jesteście to ruszcie dupy i napiszcie swój poradnik a nie jeździcie po innych. Zobaczymy waszą wszechwiedzę o wszystkim w l2...

może jeszcze zróbcie l3.

P.S 2

Nazwa tematu - Opis łucznika dla zielonych, czyli podstawowe informacje.

Konserwa, skoroś taki mądry to zapraszam na stanowisko - zobaczymy czy zciposzysz...

Opublikowano

@Shakoss

i gdzie niby klnę na prawo i lewo? raz powiedziałem "chuj" i to jest dla ciebie prawo i lewo? aha

P.S

jak tacy mądrzy jesteście to ruszcie dupy i napiszcie swój poradnik a nie jeździcie po innych. Zobaczymy waszą wszechwiedzę o wszystkim w l2...

może jeszcze zróbcie l3.

P.S 2

Konserwa, skoroś taki mądry to zapraszam na stanowisko - zobaczymy czy zciposzysz...

Jesli cos robie, to robie to z precyzja, a nie od tak, zeby poprostu bylo... nie nawidze komentarzy typu " ruszczie dupy i sami napiszcie ". Ja napisalem duzo TuTow, wiec wiem jak to ma wygladac

Jungle - Lee Sin

Solo top - Tryndamere

Mid - Fizz

ADC - Blue Build Sivir

Support - Blitzcrank/Janna

Opublikowano

@Shakoss

P.S

może jeszcze zróbcie l3.

P.S 2

Dobrze w najbliższym tygodniu pojawi się poradnik na temat TH bądz podstawowy poradnik o Tyrr.... Po 1 "dla zielonych" Tylko że w godzie to już jest wszystko inne... Pozdro....
Opublikowano

Z resztą mam już totalnie WYJEBANE na ten dział i odpierdolcie się ode mnie...

Konserwa powodzenia na stanowisku - tam wszystkim trzeba dupy lizać żeby być kimś

A ty Xamizoo 16 postów i zrobiłeś dużo poradników??

@EDIT

poprawiony

Opublikowano

@doxxx

24h with MPC

Moderator Lineage

PipPipPipPipPipPipPip

1093 postów

Gadu Gadu:O gg napisz na PW. Na pewno odpowiem

Lokacja:yyyyyy...

Hobby:Graphics, L2, MPCforum.pl

Czas Online: 9d 17h 59m 10s

Może to ja jestem ślepy?

Jeżeli poradnik był poprawiony to w dalszym ciągu praktycznie niczego nie wyjaśnia... "Świetna" pomoc dla nowych graczy...

Co do klnięcia na prawo i lewo.... Mam poczuć się zobowiązany do tego aby przytoczyc kilka, jak nie kilkanaście tematów, w których rzucasz mięsem jak leci?

Wg. mnie nie powinieneś być modem żadnego działu. Język którym się posługujesz nie jest odpowiedni dla moderatora..

24764889.png

Zamknęli mi serwery do Fify 10...

Dzikimati1972.png

bitwalineage2ryspz4.png

Opublikowano

Z resztą mam już totalnie WYJEBANE na ten dział i odpierdolcie się ode mnie...

Konserwa powodzenia na stanowisku - tam wszystkim trzeba dupy lizać żeby być kimś

A ty Xamizoo 16 postów i zrobiłeś dużo poradników??

@EDIT

poprawiony

Kto powiedzial ze tutaj napisalem TuTy? Myslisz?... A ten poradnik jest do dupy, nie ma nic o buffach, dye`ach itp... Nawet nie jest wyjasnione jak nim grac. Samo EQ nie wystarczy, napisz jeszcze jak walczyc i jakich skilli uzywac. Wypisales kilka skilli, a gdzie jest Rapid Shot?

Jungle - Lee Sin

Solo top - Tryndamere

Mid - Fizz

ADC - Blue Build Sivir

Support - Blitzcrank/Janna

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Żeś odkop dowalił kolego... Na grzyba w tych starych tematach się udzielasz?? Zwykłe nabijanie postów + jakieś bezsensowne rzeczy piszesz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...