Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto dane vpsa:

20GB Disk Space

Guaranteed RAM: 1GB

Burstable RAM: 2GB

CPU Cores: 3

Bandwidth: 350GB

2 IP Address

Czy takie cos uciagnie spokojnie, i ilu graczy mogloby bez lagow grac. To na poczatek, jak sie okaze dobry wezme lepszy z 2gb ramu:)

Opublikowano

Jeśli ma być to survival to max z 3-4 graczy ? na free build wejdzie ciut więcej 7-9 z dobrym wiatrem.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Szukalem po forach zagranicznych o minecraft i polecali ten server tez. Wiec moze uniesie wiecej?:)

Czekam na zdania wasze poparte argumentami:P

Opublikowano

A ja uważam że wejdzie na Survival około 15 osób bez większego laga.

Postaw taki serwer na 1GB Ram i daj mi znać to z góry kupuje serwer i hostuje 100 graczy.

Potworki, monsterki na survival strasznie laguja i przez to tak mało graczy, na free build niema żadnych monsterków i to o sporo odciąża serwer.

Ps. Bawiłem się własnym serwerem i niestety wiem jaka jest różnica więc kirko666 jeśli nie masz zdania proszę nie wypowiadaj się :) gra jest napisana w javie wystarczy chociaż sam pusty serwer uruchomić i zobaczyć ile % procka zjada taki serwerek.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Survival -> Potwory

Free Build -> tylko budowanie

Sprawdź ile osób uciagniesz. Jeżeli bedzie brakować miejsca, dodawaj sloty, sam zauważysz lagi,.

Opublikowano

Zrób tak - Daj 10 slotów i rozkręć serwer. Żeby ludzie chcieli grać i dodaj system dotacji na serwer.

A te pieniądze wydaj na wykupienie dodatkowych parametrów.

Zwiększ ilość slotów do 20 potem od nowa itd...

I będzie dużo kasy z kupna konta vip i slotów.

Zapewniam ,że przy dużej popularności serwera i tak ok. 20 slotach znajdzie się kilka osób które wspomogą serwer.

Ty wydasz ok 50 zł ,a potem przy 30+ slotach to gracze za Ciebie go opłacą...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...