Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz] Pandemia

Schittset

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pandemia.png

Pomysł z założeniem serwer powstał około roku temu, w grudniu, wtedy już pliki serwerowe były dojść dobrze znane.

Od tego też czasu prace nad serwerem trwają, co prawda powoli, ale nic na siłę, cenię jakość, a nie ilość.

Serwer jest naprawdę dobrze przygotowany, zarówno pod względne gry, klienta, zabezpieczeń oraz optymalizacji.

pandemiakreska.png

Jeśli chodzi o zabezpieczenia oraz optymalizacje, oto niektóre ze zrobionych rzeczy:

- zużycie RAM zostało zoptymalizowane

- zoptymalizowano MYSQL

- zabezpieczono serwer poprzez Firewalla

To tylko niektóre ze zmian pod względem zabezpieczeniach oraz optymalizacji.

pandemiakreska.png

Teraz przejdźmy do kwestii samej gry.

Oto niektóre zmiany, jeśli chodzi o grę:

- zoptymalizowanie dropu przedmiotów oraz waluty

- zoptymalizowanie ilości zdobywanego doświadczenia

- zmienienia maksymalnego poziomu na 125

- dodanie możliwości podglądu poziomu, obok nicku postaci

- dodano nowe skille, teraz każda postać ma ich aż 7 !

- dodano nowe wierzchowce, takie jak: Biały Lew, Dziw Wojenny, Mroczny Lew, Tygrys Cienia oraz Krwawy Wilk

- dodano nowe mapy, takie jak: Krwawa Dolina oraz Sekretna Jaskinia

- wprowadzono nowe misje, między innymi: misje na poziom 90+, będzie je można wykonywać u następujących NPC: Seon-Pyeong, Tratorn (nowy NPC, występuje w Sekretnej Jaskini), Ducha Sury oraz Wojownika (występują w Grocie Wygnańców), a także wiele innych !

- usunięcie większej części tzw. "bugów"

- wprowadzenie nowych przedmiotów, w tym broni, zbroi, butów, tarczy, hełmów i biżuterii (przedmioty te będą "dropiły" na nowych mapach, można je będzie także otrzymać po przez ulepszanie odpowiednich "itemów")

To tylko nieliczne zmiany, jakie wprowadzono na serwerze, niestety wszystkich nie jestem w stanie wypisać.

pandemiakreska.png

Pandemia to głównie serwer, gdzie będzie można pograć dłużej, Ci którzy liczą na szybkie zdobycie wysokiego poziom muszą mocno wziąć się w garść.

Już niebawem dodam jakieś screeny oraz video z gry.

Co do daty premiery, to nie chcę podawać nic konkretnego, lepiej niech zostanie jak jest, nie warto budować nadziei, tylko po to, aby ją zniszczyć.

Opublikowano

A wiadomo co z ratami?

Będzie to hard/medium/4fun?

Co z IS, czy wszystko będzie w grze?

Czy wszytkie postacie będą "równe"?

Opublikowano

No serwer działa od roku, co prawda jest teraz dostępny, ale dla teamu i testerów ;>

Nie było żadnych większych problemów, czasem źle wpisana komenda, to tyle.

Problemów z padającym logowaniem, czy coś w tym stylu nie ma ;>

Opublikowano

Ja wierzę w Ciebie ^^ ( Schittset) mam na dzieję ,że pamiętacie o szamanach a nie tak jak większość olewa ich ;( i faworyzują wojowników ,ninje sury a szamanów gdzieś bo to niby tylko buffu , mam na dzieję ,że ten serwer będzie brał tak samo pod uwagę szamanów jak i wojowników

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Co do skilli, na razie jest tak:

Księgi drobią z kamieni, ale częściej niż normalnie ;>

Kamienie standardowo, bossy i kamienie.

Zwoje Egzorcyzmu oraz Rada Pustelnika dropi od wyższego poziomu z mobów.

Oczywiście nie co chwilę, drop jest stabilny.

O szamanach ?

Nie nie zapomnieliśmy, mają takie same "warunki" do gry ;>

Średnio po ile ksiąg z metka na np 15lvl?

Czym wyzszy lvl metka tym wiecej ksiag?

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

No to spox ;d Dziękuje ;d. A może opowiesz coś o koniku / dropie medali i o dropie broni 30 lv ?

Może noobskie pytanko a czy serwer wystartuje do końca stycznia a początku lutego ;d ?

Nie spieszy mi się (przejechałem się na EvoniS) lepiej jak wyjdzie 28 lutego ;d niż tak jak EvoniS.

Pozdrawiam

P.S

Nie zapomnijcie dać strzał do shoopa tak jak EvoniS ^^

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Właśnie skąd będzie można brać instrukcję?? Tylko szkaty jak na PL czy coś jeszcze ??

@EDIT sorki pisałem to już zanim dałeś odp ;P

Opublikowano

Schitti dawaj SS'y bo miałeś wstawić ;d

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

Ja jestem dobrej myśli serwer wystartuje pewnie pod koniec styczna lub początek lutego ;* Zostaje nam tylko czekać na GIT serwer

Opublikowano

ten sam client 2010 z testow groty v3 ?

textspace1298727091f8f4.gif

Gram na serwerze EU nick ,,MamFart"

Zapraszam :)

Będe grać na :

Opublikowano

Beta serwer - czekam , lubie bety , przynajmniej cos nowego

Będe grać na :

Opublikowano

Zapomniałam zapytać jeszcze czy będzie odbugowane lewe uderzenie z konia u szamana. Dosyć mało znany bug, ale często występujący na prywatnych serwerach.

Pytam, bo team Pandemii mógłby nie wiedzieć, że coś takiego występuje :c

Opublikowano

W przyszlosci dodacie grote v3 ? - takie pojebane pytanie

Będe grać na :

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...