Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem ponieważ łowie na 4x fb i mam 100% użycia procesora i się martwie o procesor czy może się coś stać ? Procem mam 2rdzenia po 2.6/2.9 niepamietam dość dobry co może być powodem i czy moge się obawiac spalenia itp aaa ijeszcze komputer lekko mi sie scina a niby 100%

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Oczywiście że może ci się spalić procesor.

Powyłączaj programy które nie są ci potrzebne zwolni ci ram przez co procek będzie wydajniejszy.

Wejdź w menagera zadań zmniejsz priorytet metków na mniejszy i graj.

Zmniejszysz użycie procka o 10-30%

Możesz też zamknąć proces explorer.exe nie będzie pasku windows ale gra będzie działała, gdy chcesz znów mieć windows to nowe zadanie i wpisujesz explorer .exe

Ja bym jeszcze 1 metka wyłączył by nie ryzykować.0

Pomagam i jaką mam nagrode durne + dzieci darujcie sobie,

Boshhhhhhh umiesz czytać look na sygne nie chce +

ZBIERAM MINUSY

ZBIERAM MINUSY

ZBIERAM MINUSY

ZBIERAM MINUSY

ZBIERAM MINUSY

ZBIERAM MINUSY

ZBIERAM MINUSY

sygnature.png

Opublikowano

Procesor może się przegrzać lub spalić. Jeśli masz dobre chłodzenie i komp nie chodzi 24/7 to nie masz się co martwić przegrzaniem a co do procka to CTRL+ALT+DEL > Procesy i wyłącz wszystko co jest zbędne.

Opublikowano

ctrl>alt>delete>procesy pousuwaj te co mają po najwięcej k wtedu procesor ci opruzni jesli nie jest szansa na spalenie Liczzę na +

Najlepiej żeby system usuną od razu?

Opublikowano

Jak masz podkręcony to też ci sie może spalić, ja tak akurat miałem. I tak jak koledzy up powyłączaj procesy zbędne.

Daj + nic ci się nie stanie

Opublikowano

A ja powiem tak pobierz dwa programy: HWMonitor i Ortohs. Włącz HWMonitor a następnie Orthosa. HWMonitor zostaw włączony. W orthosie ustaw priorytet na 9 i kliknij start. Po 20 minutach daj screen z HWMonitor

A jak słyszę takie herezje, że proc może się spalić od tego, że komp chodzi to mi się śmiać chce nawet po OC jeśli nie przekraczasz napięcia podanego przez producenta to z prockiem nie powinno się nic stać no i jeśli do tego temperatury nie są za wysokie i masz jakiś porządny zasilacz a nie jakiegoś Noname. Serwery jakoś chodzą 24/7 i jakoś procki się w nich nie palą

A co do FB to on już tak ma, że mocno obciąża procka

Opublikowano

procesorek sie spali wylacz prawie wszystko i postaw z 3 fb a nie 4 :)

Tylko Odjazd Kolek da *5 A Głupi Da ------ ![/snapback]

Opublikowano

procesorek sie spali wylacz prawie wszystko i postaw z 3 fb a nie 4 :)

Po chuj tak spamisz. Komputer jest tak zrobiony ze masz ustawione domyslnie w biosie, ze kiedy temp. bedzie bardzo wysoka komputer sie zrestartuje zeby opadla. Nic ci sie nie spali bo nie ma prawa chyba ze chodzi 24/7 od dawna to poprostu sie przegrzeje po jakims czasie ale nie ze rano wstajesz i komp spalony xDD.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Evonis:Ninja95PL

Opublikowano

wlasnie ciagnij sobie jakis program do pomiaru temperatury lub mozesz w biosie sprawdzic jaka masz temp procka i karty graficznej

jak masz 60-80 to nie jest zle ale jak masz po wyzej 80+ nawet do 110 *C to juz jest niedobrze

rageguydajdiaxa.png

Opublikowano

wlasnie ciagnij sobie jakis program do pomiaru temperatury lub mozesz w biosie sprawdzic jaka masz temp procka i karty graficznej

jak masz 60-80 to nie jest zle ale jak masz po wyzej 80+ nawet do 110 *C to juz jest niedobrze

Proc do 110 nie dojdzie chyba, źe czujnik jest uwalony. Od tego są zabezpieczenia w procesorze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...