Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nieco mały problem z multi w Minecrafcie (tak - mam wersje oryginalną). Wraz z kuzynem postanowiliśmy kupić bete, stworzyliśmy sieć w hamachi bla bla bla, lecz po połączenia do gry kuzyn miał nieziemskie lagi, gdy to on stworzył serwer to sytuacja była odwrotna (ogromne lagi miałem ja). Chcieliśmy cudować n...a innych starszych wersjach stawiać serwer itd. ale to nie naprawiało problemu. Posiadam internet 1mb, kuzyn 6mb co raczej nie jest problemem. Jeżeli macie jakiekolwiek wskazówki to byłbym dozgonnie wdzięczny.

Opublikowano

Mam nieco mały problem z multi w Minecrafcie (tak - mam wersje oryginalną). Wraz z kuzynem postanowiliśmy kupić bete, stworzyliśmy sieć w hamachi bla bla bla, lecz po połączenia do gry kuzyn miał nieziemskie lagi, gdy to on stworzył serwer to sytuacja była odwrotna (ogromne lagi miałem ja). Chcieliśmy cudować n...a innych starszych wersjach stawiać serwer itd. ale to nie naprawiało problemu. Posiadam internet 1mb, kuzyn 6mb co raczej nie jest problemem. Jeżeli macie jakiekolwiek wskazówki to byłbym dozgonnie wdzięczny.

Problemem jest wasz komputer i internet.

Internet twój jest o wiele za słaby , kuzyna może być.

Podaj jaki twój i kuzyna komputer ma : procesor , kartę graficzną , ilość ram oraz system operacyjny

Bez tego ciężko będzie powiedzieć od czego ten problem jest.

Zbieram plusy , kliknij

add.png

[Tut] Jak zrobić poprawnie port forwarding ( przekierowywanie portów )

- Potrzebne przy stawianiu serwerów no hamachi

http://www.mpcforum....ort-forwarding/

mca.png

Opublikowano

Kuzyn ma nową maszynę, moja podobnie więc zostaje wykluczona wina komputera. Problem jest zawsze u osoby, która chce dołączyć do serwera. Jeżeli kuzyn zrobi serwer to ja mam ogromne lagi (mimo to, że to on hostuje na lepszym necie).

Podobno to wina bety, ale ja już sam nie wiem...

Opublikowano

Wszędzie mówią, że na lagi w Multiplayerze nic nie poradzisz :P Sam mam net 8mb i hostuję dla kolegi. Koledze czasem laguje, tzn. rozwalony klocek pojawia się z powrotem, czy to co dropnie z klocka podnosi się przez 5 sekund. Jest różnie.

u7zdc8-2.png

Opublikowano

Nie. @UP mylisz się... Kupiliście? To macie wersej 1.2_01, jednak jest problem. Ta wersja ma ogromne problemy. Wyłacz potwory i zwierzęta. Jest to główny powód lagów na pewno.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...