Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] 100% Zabezpieczenie Sms Shopu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Ostatnio miałem problemy na serwerze dedykowanym z "robieniem" SM w IS.....Długo się męczyłem jak to wszystko zabezpieczyć ^^. Z tego co widziałem,Yitian i kilka innych serwerów ma ten sam problem.

Rozwiązanie

Błędem autorów niektórych serwerów dedykowanych jest poprostu....szczerze się wyraże....lenistwo ;D. Biorą dziurawe skrypty z DotPay.

Rozwiązaniem jest NIE brać sprawdzania kodów po stronie DotPay,tylko wgrywać kody do swojej bazy i następnie je sprawdzać.

Ale dlaczego ?!

Dlatego,ponieważ poprzez HTML injection można podmienić zmienną,która następnie zmienia link DotPay ..... resztę można się domyślić ;D.

Należy także zabezpieczyć dane wysyłane przez użytkownika poprzez

mysql_real_escape_string(dane_użytkownika);
To jest ukryta treść, proszę

Na zakończenie powiem - lenistwo nie popłaca ;).

Proszę nie pisać że ten tutorial będzie nieprzydatny - wiele osób zapewne niewie o tej dziurze ze sprawdzaniem kodów po stronie DotPay,tutorial ten pomoże zapewne twórcom niektórych serwerów dedykowanych - jesli tobie nie był przydatny - nie minusuj.

@PS.

Wiem,że był podobny tutorial użytkownika mathiasek,lecz jego tutorial,że się tak wyrażę - nie działał. Co prawda,zabezpieczał przed SQL Injection lecz nie przedtym,co opisałem w tym tutorialu.

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

Przydatne ale mi i tak ten skrypt z dotpaya nie działał więc ręcznie do card wklepywałem kody :c Plusik.

Opublikowano

zawsze dane się wyciąga i wprowadza zapytania do bazy z "mysql_real_escape_string"

Raz popełniłem taki błąd i miałem problem bo jechali mi benchmarkiem...

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Już ktoś to kiedyś opisał, wystarczy wejść przez opere i pobawić się ciasteczkami - dowolnie zmieniać wartości w kolumnie cash przy swoim loginie czyli mówiąc po ludzku dodawać sobie za darmo SM na serwera prywatnych.

235761444056892195480.gif