Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu mam problem z grą przez hamachi na serwerze mojego kolegi, problemem są oczywiście uciążliwe lagi przez które nie sposób grać.

Na początku było 0 lagów gra "płynna jak mocz" a teraz nawet przy wyłączonych mobkach lagi takie, że muszę czekać z 20-30sek żeby tekst który uprzednio wpisałem wyświetlił się na ekranie, nikt inny z graczy grających na serwerze nie ma takiego problemu tylko ja. Przy próbie pingowania kolegi wyświetla się komunikat "Upłyną limit czasu żądania" po jednej i po drugiej stronie to samo a z grą na innych serwerach przez hamachi nie mam problemu. Kroki jakie podjąłem do zdiagnozowania problemu były następujące:

-Sprawdzenie procesów pod kątem wykorzystania sieci;

-odinstalowanie i wywalenie z autostartu programów przez które sieć mogła zostać obciążona;

-w końcu zdesperowany zrobiłem formata niestety też nie pomogło;

-sprawdziłem sieć czy przypadkiem nikt się nie włamał i nie ciągnie z torentów, sieć czysta porty z których korzystają torrenty zablokowane;

-namówiłem kolegę to przeinstalowania hamachi i zrobienia nowego konta.

Niestety nic nie pomogło, na lagi w grach nigdy nie mogłem narzekać zawsze wszystko płynie nawet przy ściąganiu filmów z sieci i jednoczesnym graniu.

Zdesperowany i zniechęcony zwracam się do was drodzy forumkowicze, bo niestety sam nie jestem w stanie rozwiązać tego problemu w internecie ani na stronie również nie znalazłem odpowiedzi.