Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl]Oficialny Mod Na Serwer Minecrafta Beta 1.2_01

Geoning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem, że się podzielę z wami...

Robimy według tego tutoriala.

http://www.mpcforum.pl/topic/275322-tutdlstawianie-servera-beta-nohamachi/

Jednak zamiast folderu "Serwer" korzystamy z tego...

Uruchamiamy za pomocą pliku .bat "Run"

Jest on wstępnie skonfigurowany!

Download

http://artifacts.lukegb.com/artifactory/plugins-snapshot/org/bukkit/craftbukkit/0.0.1-SNAPSHOT/craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar

Opublikowano

Tak, to najnowwszy offcialny mod, tak więc on działa identycznie... Wsadzasz pluginy ze swojego serwera, kopiujesz "world" i plik server.proporties... i masz swój serwer na najnowszy client...

Opublikowano

@UP Zmieniałeś coś? Czy odpaliłeś tylko?

@EDIT: Spróbuj to włożyć do folderu .minecraft serwer w appdata...

Opublikowano

Robiłem według twojego tutka ale i tak nie odblokowało mi portów.

Zmieniałem w notatniku to co trzeba.Nic nie dało wsadzenie do .minecraft.Jak by ci się chciało to napisz na gadu.

Edit. Ogólnie mi nie zależy na tych portach bo gram z kolegą przez hamachi.Tylko chciałbym sobie odpalić tą wersje z modem i tymi pluginami.

bcb.jpg

Opublikowano

Mam takie coś po opaleniu pliku run:

99677046.jpg

mi wyskakuje to sama :(

A takie pytanie muszę mieć na kompie zainstalowanego minecraft 1.2_01 żeby to działało ?

Edit: Mam na kompie już 1.2_01 i też nie pomogło

Opublikowano

Nie musisz odlbokowywać w routerze jezeli wolisz przez hamachi, ale według mojego mozesz mieć takiego dedyka..

Opublikowano

Nie musisz odlbokowywać w routerze jezeli wolisz przez hamachi, ale według mojego mozesz mieć takiego dedyka..

tylko że jak odpalam zwykły serwer do wersji 1.1_02 to mi śmiga bez problemów

Opublikowano

@UP

Pluginy w googlach szukasz, a server.properties sam Ci się utworzy.

@Temat

Mod jest używany, daj link do oficjalnego downloadu, zeby byl czysty, bo ten się nie rozpakuje :P.

Opublikowano

@UP

Pluginy w googlach szukasz, a server.properties sam Ci się utworzy.

@Temat

Mod jest używany, daj link do oficjalnego downloadu, zeby byl czysty, bo ten się nie rozpakuje :P.

czyli mówisz że mod jest używany i się nie rozpakuje więc też proszę o link :D

Opublikowano

Mam takie coś po opaleniu pliku run:

99677046.jpg

Wydaje mi się, że ten błąd spowodowany jest za dużą wartością pamięci ram, która ma być zużyta. Spróbuj edytować plik i zamiast 2048 wpisać wartość Twojego ramu (1024, 512 itd.)

Opublikowano

@UP

Raczej nie wartość ramu, a 1/2 z ramu na kompie, bo jak dasz cały ram na serwer to nic na kompie nie zrobisz.

Ale tak, ten błąd jest spowodowany właśnie tym, ja odpalam normalnie bez konsoli tylko od razu z .jar i działa.

Opublikowano

Ja bym na waszym miejscu odpalał z konsoli, może jest "brzydziej" ale zyskujecie kilka MB pamięci i procesora...

@EDIT, włożyłem oryginalny link do moda

Opublikowano

@Geoning

Tylko, żę ja mam własnie ten błąd, że nie chce się przez konsole odpalić, tylko czasem się odpali ale rzadko, nie wiem dlaczego :P. Ale to ramem jest chyba spowodowane.

Opublikowano

@Geoning.. Tworze sobie plik jakis zalozmy run, odpalam przez niego w konsoli bukkita, wszystko fajnie wypakowywuje.. I teraz rodzi sie problem, polowy plikow co byly typu users nie tworzy.. PS Wrzucilem konfig z bety 1.1_02.. I drugie, jak wrzuce plugina np LWC, to mi wypluwa przy wlaczaniu serwera same bledy javy..

Opublikowano

Bo to nowa wersja, a stare pluginy nie działają.

@ViruS181 dodaj do linijki odpalającej "nogui" bez "

W pliku "Run.bat" dajcie to

@echo off
java -Xmx2GM -Xms2G -jar minecraft_server.jar nogui
PAUSE

To nogui nie jest obowiązkowe... Zapisujecie to w notatniku z końcówką .bat, a nie .txt

Opublikowano

Bo to nowa wersja, a stare pluginy nie działają.

@ViruS181 dodaj do linijki odpalającej "nogui" bez "

W pliku "Run.bat" dajcie to

@echo off
java -Xmx2GM -Xms2G -jar minecraft_server.jar nogui
PAUSE

To nogui nie jest obowiązkowe... Zapisujecie to w notatniku z końcówką .bat, a nie .txt

@Geoing, sciaglem pluginy wszystko dziala. Oprocz admina, skopiowalem pliki users ze starej wersji i groups bo ich tu nei bylo. Tak ze nie moge sobie dac admina, mysle rpzez to nie dzialaja tez komendy.. Co z tym moge zrobic?

EDIT:

Komendy podstawowe dzialaja tylko w okienku serwera ii czemu trzeba zamiast / dawac #?

Opublikowano

Po 1 czemu w konsoli przed wszystkim musi byc #?

Po 2 dalem #op pietro, wyskoczylo opping pietro, ale dalej nic nie moge. Pobowalem z //, / , #.. Nic nie pomaga..

Jak wpisuje w grze to nic mi sie nie pokazuje, a w okienku serwera nic mi nie pokazuje jakbym nic nie wpisywal.

Jedynie w konsoli dzialaja polecenia podstawowe i tylko z # na poczatku. A o innych typu sethome, spawn, time day, moge zapomniec.. To w konsoli.. a w grze to 0, zadna kmenda nie dziala.

Opublikowano

A moglbys dac mi folder z wszystkim zrobionym tylko zeby wpisac ip bo ja tego nie ogarniam zbytnio .Raczej odpalenie ogarne dodanie pluginow moze tez

A wiec prosze + poleci ;DD

A i zeby byly te komendy /sethome (dla wszystkich) i /setspawn (only op) Prosze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...