Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu mam lagi 5-10 sekundowe przedtem niemialem lagow mam procesor inter corde i3 i neta 6mb/s i niewiem co zrobic proszę o pomoc.

I pomoże to?:

Co zrobić jeżeli chce zmniejszyć lagi w grze?

Przed włączeniem gry sprawdź czy nie pobierasz żadnych plików, jeżeli tak to zatrzymaj to. Jeżeli nadal nie pomogło to zrób tak (wersja Windows XP Professional, Windows Vista Ultimate, Windows 7 Ultimate):

Start --> Uruchom --> wpisz gpedit.msc i OK --> znajdź foldery i wejdź w Konfiguracja komputera=>Szablony administracyjne=>Sieć=>Harmonogram pakietów QoS --> Kliknij Ogranicz rezerwową przepustowość, w zakładce Ustawienie kliknij Włącz i ustaw limit na 0%, akceptuj zmiany i zresetuj komputer.

Dzięki temu zabiegowi zwiększyliśmy przepustowość naszego łącza, dzięki czemu lagi będą mniejsze.

I jak to zrobić na windows 7 prosze o pomoc bd dawał + bądz - .

Opublikowano

Być może masz zawirusowany komputer. Lub za dużo śmieci.

Jest możliwość, że przy włączaniu komputera uruchamia Ci się bardzo dużo programów typu gg, skype , steam , bittorrent etc. Ja pozmieniałem żeby programy nie włączały się wraz z startem systemu i pomogło.

Słyszałem kiedyś też o możliwości powiększenia szybkości poprzez procesory. W "taskmgr" (ctrl+alt+delete) można ustawić wysoki priorytet na aplikacje metina. Jeśli i to nie pomoże ja bym zrobił formata lub porządnie przeczyścił dyski

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...