Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vista Czy Xp

VioiD

Vista ,Xp czy Windows 7?  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Vista ,Xp czy Windows 7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jestem przekonany co do 7. Ramu na razie nie będę kupować a chciał bym pograć np. w Coda Black Ops na wyższych ustawieniach.Vista zżera mi 1gb Ramu więc grafika w grze ostro cierpi.

Jeżeli 7 jest lepszym wyborem dla mojego kompa to chętnie sprawdzę.Czekam na dalsze opinie. Plusy dla reszty.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zagłosowałam na 7, chociaż sama użeram się z XPkiem :)

OS 7 jest optymalny i ładnie wygląda

najgorszy wybór to Vista

wypuścili "picusia" energo żernego i wgl.. po co ja mam pisać, każdy już wie/słyszał co to jest za "okienko" :)

Opublikowano

też bym z chęcią poużywała dłużej.. ale na nowy komputer się nie zanosi :) a sam OS jest... hehe drogawy troszkę :P

Opublikowano

Ludzie chodzi mi o system który będzie najlepszy na MOJEGO KOMPA! :P

Wiem ze windows 7 najlepszy ale czy dobry na mój sprzęt?

Opublikowano

no toc ci mówię.. zagłosowałam na 7 bo jest wydajniejszy i mniej energo/zasobo/cokolwiek żerny.. niż vista!

bezpieczniejszy i ładniejszy od XP :)

chociaż sama używam Xp xD

Opublikowano

@shidka

Uważasz że 2gb ramu da rade z 7 + granie na wysokim(Lepszym) poziomie graficznym?

Bo mnie to coś nie przekonuje :P

Opublikowano

ja bym była skłonna xD

7 jest na tyle oszczędna że na 512 MB jest zdolna do prawidłowej i wydajnej PRACY

(nie tylko samego systemu ale i na tym systemie)

Opublikowano

Ok. Dziękuje za opinie i czekam na dalsze propozycje.

Coś mi sie wydaje że jednak zainwestuje w 7 ;)

Oczywiście plusy lecą .

Opublikowano

Ja mam xp i prawdopodobnie go nie zmienię w najbliższym czasie ;]

Hmm dlaczego ? bo jest prosty, przyzwyczaiłem się do niego, kompatybilny z wszystkimi grami (tak mi się wydaje).

Oczywiście o 7 wiele dobrego słyszałem, więc wybór należy do ciebie.

nie regulaminowa sygna

Opublikowano

Vista zżera dużo ram'u oraz zawiera wiele niepotrzebnych usług które dodatkowo wpływają negatywnie na wydajność naszego PC'ta.

XP co prawda jest "lekkim systemem" gdyż nie ma tego co zbędne ale za to nie wykorzystuje maksymalnie naszego sprzętu...

Za to Windows 7 ma obie te cechy (nie zawiera tego ramożernego syfu oraz wykorzystuje w pełni możliwości naszego komputera)

Tak że stawiam na "siódemkę" i jestem z tego systemu zadowolony.

18101299.png

Opublikowano

Fakt, zgadzam się - Vista wpieprza mnóstwo ramu, nie mówiąc o jej procesach...

Znam wszystkie jej wady i zalety, przez 2 lata używania trochę ten system poznałem.

Największą wadą moim zdaniem jest "Centrum sieci i udostępniania". Mimo posiadania domowej sieci od dawna, dalej się tam gubię.

Mam też okazję używać od dłuższego czasu 7 Pro 64bit i jest ona stabilna jak cholera.

Zdecydowanie moge ją polecić.

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

zawsze możesz zainstalować linuksa , a tak to XP

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Na moim poprzednim kompie (Athlon x64 1.81GHz x1, 3GB starych ddr) i ile zjadał ramu? około 400-600 ramu. Nie żartuję. Vista zżerała ok.700mb, różnica nie duża, ale jeśli wyłączycie większość usług oba te systemy chodziły przyzwoicie ;) Wybór należy do Ciebie. Ktoś tam już pisał, że wsparcie XP niedługo się skończy. SP1 i SP2 już nie wspierają.

u7zdc8-2.png

Opublikowano

Dziękuje za kolejne Opinie czekam do poniedziałku jak rozstrzygnie się głosowanie choć już można powiedzieć że zwycięzca jest 7 ^^

Plusy oczywiście poleciały.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

jak najbardziej xp ..

z wielu powodów ..

vista ma modyfikacje do niektórych gier przez co nie da się ich odpalić systemy opreacyjne itp...

niedość że nowa moim zdaniem nie przypadła mi do gustu

dominiq.png

Sygnatura & avatar zrobiony przez

Equ.

- - - - -

Opublikowano

7

Hula (chula?) mi na 512 ram bez zwiech ^^

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...