Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vista Czy Xp

VioiD

Vista ,Xp czy Windows 7?  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Vista ,Xp czy Windows 7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój sprzęt:

Procesor: Intel Core 2 Quad CPU q6600 @ 2,40Ghz 2.40Ghz

Ramy: 2gb

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9800 GT

Proste pytanie:

Opłaca sie mieć Viste czy Wnidows XP?

Zależy mi na dobrej jakości i płynności podczas grania.

Jeżeli to nie problem chciałbym abyście uzasadnili swój wybór.

Edit:

Na wszelki wypadek dodałem w ankiecie Wnidowsa 7

Czekam na wasze propozycje.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm...

Widze ze Vista już odpada ale interesuje mnie system który nie będzie tak... ciężki...

Aktualnie jestem użytkownikiem Visty i nie jestem zadowolony z wydajności gier PC

Zawsze myślałem że Windows 7 ma większe wymagania niż Vista.Dlatego na początku uznałem że nawet jej nie będę wstawiać w ankiecie.

Uważam że większość z was jest ogarnięta z systemami więc liczę na was w 100%

Dla panów po plusie i czekam na resztę.

Opublikowano

Wybieram Windows 7 wcale nie zabiera tak dużo zasobów :P jeśli nie włączysz wszystkich bajerów (np.Gadżety na pulpit) na raz :) Drugą jego dobrą cechą jest to, że jest najnowszym systemem z tej trójki więc teraz gry i programy są ,,dostrajane" pod niego, a poza tym windows xp z tego co mi wiadomo niedługo czyli w 2014(dla mnie to jest niedługo :P ) przestanie być wspierany. Reasumując nie ma się co cofać do xp ;)

Pozdrawiam

Pomogłem daj PLUS

Opublikowano

Wziąłem Windows 7 dlatego , iż jest systemem stabilnym . Na 7 z 64-bit'ami możemy używac directx-a 11 , co daje możliwość gry na wysokim poziomie ... Jeżeli zależy ci na systemie , który świetnie wygląda i jest intuicyjny to bierz 7 ... Obecnie sam na niego zbieram ale jeszcze troche brakuje ;]

fiR919k.png

Opublikowano

@MarioBase: Sam jesteś chujowy -.-

@top: Bierz win 7, Xp to staroć, nie jest kompatybilny z dx 10 i 11 i w ogóle... Vista jest taka sobie, win 7 to w ogóle system przyszłości ;x

Tak jak @2xUp wspomniał, wszystkie nowe gry są robione pod niego, ale jest jeden minus, zżera więcej ramu niż Vista! (przynajmniej u mnie na lapku tak było) Vista u mnie zżera 600-800mb w zależności od tego co robię, a 7 prawie 1 gb -.-

// nie obrażaj userów

1280314365-U1.png

Opublikowano

Ok dziękuje za informacje lecą plusy i czekam na wypowiedzi innych użytkowników.

Opublikowano

Jeżeli masz kasę to dokup sobie jeszcze 2GB ram i bierz windowsa 7 a dlaczego? Dlatego że 7 zabiera ponad 1GB ram jak UP wspomniał :)

Załamka totalna.

drhousetagrogi.png

Sygna by Tamis

<3

Tu był reklama

Opublikowano

XP.Są różne wersje xp'ka, ja mam taką którą edytował kolega mojego szwagra i działa zajebiście.Wygląda chyba jak 7.Xp stary ale najlepszy.

images300.jpgPomogłem ?? to daj +sika
Opublikowano

Windows 7.

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

W7 ma takie same wymagania sprzętowe, więc jeśli masz Viste, to lepiej 7, wydajność w grach będzie lepsza niż na viście.

Innym razem.

Opublikowano

Windows 7, zresztą windows vista i xp są już wycofane, ze sprzedaży więc nie masz wyboru...

RAsfepN.png
Opublikowano

Visty nawet nie instaluj <_< Ja mam XP'eka i jestem zadowolony. Myślałem żeby zainstalować Win7 ale to za kiedyś :)

1328997611-U170772.png

Opublikowano

Tutaj nie ma co wybierać, XP wciąż dobry, większość hacków została stworzona właśnie pod nim, ale co z tego jeżeli jest przestarzały i ogranicza nowe komputery, Vista to tak jakby wersja beta(albo alpha) Win 7, dużo bugów, problemy itp., Win 7 jest najnowszy, najbardziej rozwinięty technologicznie, stabilny i wykorzysta w 100% zasoby twojego komputera, możesz mieć problemy z odpalaniem hacków, niektórych gier MMO, ale to nie zmienia faktu, że to on jest teraz najlepszym wyborem.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Windows 7 sam mam podobnego kompa i wszystko śmigaa a ramu starczy

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Opublikowano

Bież 7. Mam taki sam procek jak ty, tez 2.40 ghz, quad, 2 gb ram. Mam xp ( service pack ) i jakos smiga. Ale 7 lepsza jest :)

Na xp nie bd mógł miec 4 gb ramów a na 7 spokojnie ci wejdzie 4+

09071535498836998897.png

Opublikowano

Wziąłem Windows 7 dlatego , iż jest systemem stabilnym . Na 7 z 64-bit'ami możemy używac directx-a 11 , co daje możliwość gry na wysokim poziomie ... Jeżeli zależy ci na systemie , który świetnie wygląda i jest intuicyjny to bierz 7 ... Obecnie sam na niego zbieram ale jeszcze troche brakuje ;]

64-bity mając 2gb RAM-u.... podro xD

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Up:

To źle sądzisz. 7'ka ma wbudowanego nawet antywira od microsofta - windows defenser (czy jakoś tak). Poza tym Aero. Jak na razie 7'ka jest najstabilniejsza, poza linuxami.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Znam kolesia ktory przez dlugi czas mial na swoim kompie windowsa viste i komputer chodzil mu niczym traktor ^^... Po pol rocznym meczeniu sie zainstalowal XP i komputer chodzi szybciej niz Korzeniowski ^^...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...