Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podłączenie Komórki Bez Wifi Do Wifi Np Przez Kabel Usb

MrPaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w MediaMarkt widziałem wifi osobno do podłączenie do kompa żeby mniec wifi w kompie można podłączyć przez usb a teraz jest moje pytanie moge zakupic odbiornik wifi do mojej komórki Samsung Avilla i podłączyc np za pomocą kabla usb do tego odbiornika wifi ? zeby łączył się z routerem ? chodzi o to że w avilce nie mam wifi a żeby dokupic odbiornik wifi i podłączyc do komórki za pomocą kabla usb i żeby podłączyc się do routera z wifi i mniec internet za darmo na komórce czy tak można zrobic ? Czy też trzeba kupic komórke juz z wifi ?

Opublikowano

łoo nie wiem co to było to co widziałeś xDD

Chyba chodzi o ruter który podłącza się pod kompa i pod telefon (albo coś tam co oferuje dostawca internetu), który nadaje bezprzewodową sieć internetową, możesz się podłączyć do tej sieci każdym urządzeniem posiadającym wi-fi czyli telefonem też.... Dobrze zrozumiałem?

@down.. to do mnie?, jak nie ogarniasz mojego posta to pozdr.

37397.jpg

Opublikowano

Wytłumacze może lepiej chodzi mi oto że mam router wifi i mam telefon bez wifi i chce komórke podłączyc do takiego urządzenia przez usb zeby mój telefon juz miał wifi i się podłaczył do routera lepiej chyba wytłumaczyć nie umię

Opublikowano

Da się chyba ale nie jestem pewien, ja np. dostałem do mojej nokii e52 jakąś chyba płytke i kabelek i tam miałem do wyboru właśnie połączenia, ale nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ponieważ ja mam wifi w telefonie więc ci nie powiem .

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Masz pewnie w tej komórce Bluetooth. Jeśli nie będziesz mógł odpalić Wi-Fi (którego prawdopodobnie soft Twojej komórki nawet nie obsługuje), udostępnij internet z komputera na kom.

Router -[Wi-Fi]> Komputer -[bluetooth]> Twoja komórka

Wiem, że to rozwiązanie nie należy do najszybszych (mi osobiście w praktyce potrafi przesyłać dane komputer<->komórka max. 150KB/s), ale jeśli potrzebujesz, da radę w ten sposób.

Niestety to rozwiązanie jedynie domowe, chyba, że masz laptopa (ale po co wtedy komplikować sobie sprawę przeglądaniem neta na komórce?).

Jeśli chcesz mieć Wi-Fi w komórce bez kombinacji, po prostu kup telefon z takowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...