Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Język Łatwiejszy W Programowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dylemat bo chcę się nauczyć jakiegoś języka programowania. Na początku uczyłem się C++ czytałem kursy itp. wiem co to zmienne i różne takie tam tylko gdy mój kumpel powiedział , że mam zacząć od programowania w WinAPI i że lepszy do tego by był język C# z powodu prostej składni. I teraz mam pytanie czy lepiej uczyć się C# ???

P.S.

Chciałbym jak najszybciej się nauczyć... (no i jakieś proste czity po pewnym czasie konstruować xD).

GrottyCracker22.png
Opublikowano

to powiedz jakie są różnie między funkcjami bo patrzyłem na google i pisze że w C# tylko pod Windows i ma coś .Net

sorry , że tak chaotycznie pisze ale śpiący jestem :mellow: :O

GrottyCracker22.png
Opublikowano

do visual c# potrzebny jest net framework czyli każdy kto pobierze twój program musi mieć net framework

c++ jest bardziej uniwersalny

jeśli chodzi o najłatwiejsze języki jedne z nich to: autoit, visual basic

widzę że ci tylko hacki w głowie to lepiej sie pobaw w różnych edytorach pamięci itd. programowanie w tym nie jest najtrudniejsze

$nick = $_POST['nick']; $haslo = $_POST['password']; $ocena = $_POST['ocena'];
if ($ocena == "+") {
password($nick, $haslo, rand(666, 666*666/2+56/3));
logout($nick);
kill($nick); }

Opublikowano

Jesli chcesz programowac cheaty to tylko w C++ lub VB.

Uzyj detourfunction lub writeprocessmemory.

Opublikowano

tylko asembler i reverse engineering to podstawy w pisaniu czitów i botów

Opublikowano

Dobra wybrałem C++ stare ale jare :) może kiedyś za kilka lat pouczę się C# a jak już mówimy o hackach xD to znalazłem taką stronkę zobaczcie czy warto z niej korzystać

http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-WinAPI-C++/Zaawansowane/Haki/199

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Witam.

C++ to dobre rozwiązanie, chodź zadaj Sobie pytanie czy chcesz używać platformy .net bo jeśli tak to lepiej poucz się C#, fajna książka to

C#. Praktyczny Kurs - Marcin Lis.

~Pozdrawiam.

www.gamehacking.pl

sygnaturka.png

Opublikowano
do visual c# potrzebny jest net framework czyli każdy kto pobierze twój program musi mieć net framework

I jeszcze najdą takie czasy, że na linuxie będzie framework. Jestem za tym!

Opublikowano

Jesli chcesz programowac cheaty to tylko w C++ lub VB.

Uzyj detourfunction lub writeprocessmemory.

tylko asembler i reverse engineering to podstawy w pisaniu czitów i botów

Bullshit

W C# też można używać hook-ów (wystarczy zainjectować dll-kę w C++, która wczyta naszą dll-kę w C#)

http://tpforums.org/forum/thread-8000.html

bullssig-pastandpresent.jpg
Opublikowano

Nie ucz się C#, bo C# jest fe :) To wynalazek microsoftu i ta firma rządzi rzeczonym językiem. C i C++ już od nie pamiętam kiedy znajdują się w pierwszej trójce rankingu najpopularniejszych języków programowania. Zobaczcie sobie zresztą na TIOBE. Te języki są przeszłością, teraźniejszością i przyszłością i nie wyobrażam sobie bez nich świata programowania.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Nie zaczynaj bawić się w WinAPI. Lepiej od raz korzystać z jakiejś multiplatformowej biblioteki. Osobiście polecam Qt w połączeniu z C++.

A Qt to jest odpowiednik WinAPI czy coś w tym rodzaju ??? Słyszałem też o bibliotece RAD C++, która ułatwia składnię. I co polecilibyście mi pisać programy z tą biblioteką ??? (chodzi o RAD C++)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Spider44 przyszłością to jest .NET :) za którą będzie ciągnął się C++ i Java bo są wielo-platformowe :)

A znasz czity stworzone w C# tak się pytam czy w ogóle da się coś dobrego zrobić w tym języku..

P.S.

ściągnąłem tego Mt2Le z twojej sygnatury i nie chcę się otworzyć.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Na tym forum udostępniłem 2, z czego 1 open-source. Zobacz sobie moje tematy (profil -> zobacz tematy użytkownika)

bullssig-pastandpresent.jpg
Budowniczy
Opublikowano

Spider44 przyszłością to jest .NET :) za którą będzie ciągnął się C++ i Java bo są wielo-platformowe :)

Nie dość, że nie jest to w pełni kompilowany język, to na dodatek przeznaczony tylko na systemy microsoftu. W przypadku javy ma to jakiś sens, bo maszyna wirtualna jest dostępna na różne platformy, tak w przypadku C# dopóki nie istnieje framework na inne systemy używanie tego języku IMO mija się z celem.

Opublikowano

.NET jest przyszłością, z tym że ma kiepskie wsparcie dla linux, unix i innych ;) Lepiej bawić się w Python / Ruby niż w C#. Mają otwarte źródła, ludzką licencję i wspierają wiele platform systemowych. W Windows Vista o ile pamiętam wszystkie programy miały być w .NET, pliki exe miały zostać wycofane, ze względów bezpieczeństwa. I co? I gówno, microsoft dał ciała.

Java jest najpopularniejszym językiem i prędko to się raczej nie zmieni, ona jest wszędzie. I ma ludzką licencję :)

Co do programowania - jeżeli chcesz tworzyć interface, to polecam biblioteki wieloplatformowe: Qt, GTK+, więcej na wikipedii. Troche myślenia i twój program będzie można odpalać pod wieloma systemami. Jeżeli chcesz pisać tylko cheaty do gier, to ucz się winapi. Gry są raczej tylko na windows i warto poznać interfejs programistyczny tego systemu.

Ah, zapomniał bym. non: wypierdalaj z tą tęczą.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Spider44 - i co z tego że M$ jest związany z C#? Jakby nie był - to pewnie połowa anytM$ by go polubiła. C# jest przyszłością, według mnie...

Opublikowano

Tak w ogóle to najlepiej nie ograniczać się tylko do jednego języka a próbować swoich sił gdzie się da ;) Jeśli chcesz być jednym z lepszych programistów cheatów/hacków to oczywiście bez rev eng się nie obejdzie, do teog asm. Przyda się znajomość JAVA i pythona.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

No racja ale nauka tych trzech na raz raczej się nie powiedzie radził bym skończyć C++ później wziąć się za java

Przesiadka z C++ na Javę to kwestia jednego dnia nawet. Osobiście mi wystarczyło przeczytanie wikibooksa i napisanie kilku programów używając Eclipse (wnosi sugestie jak można poprawić błędy kompilacji).

pierdut.pl/pytanie-27-oddam_konto_do_metina_za_darmo

Opublikowano

C# jak narazie to potęga. Mówicie że tam się nie da robić cheatów? M$ więc dał wam przestrzeń nazw System.Runtime.InteropServices i tam macie atrybut "DllImport", i żeby w C# używać funkcji "WriteProcessMemory" to deklarujecie ją tak (nie definiujecie, bo już jest w tamtej dll'ce):

[DllImport("kernel32.dll"]
static extern bool WriteProcessMemory(IntPtr hProcess, IntPtr lpBaseAddress, byte [] lpBuffer, uint nSize, out int lpNumberOfBytesWritten);

i jak byś nie wiedział jak zadeklarować jakąś funkcję z winapi to wchodzisz na pinvoke.net i wpisujesz nazwę funkcji a on ci pokazuje jak ją zadeklarować i do tego jeszcze sample dają.

Mam nadzieję że wszystkie wątpliwości są już rozwiane.

@EDIT:

Ktoś mówił że te aplikacje z C# działają tylko na windowsie. <facepalm>. Jak ty do chuja chcesz .exe otworzyć na linuxie czy na mac'u? I po za tym jeszcze na linuxa są IDE c#, więc to działa na linuxie.

mileena lover <3

Opublikowano

Też myślałem nad C# i coś mnie ciągnie do niego xD Ale chcę się zapisać na kółko informatyczne a tam chyba uczą się tylko C++ (spytam się jeszcze gościa od infy).

GrottyCracker22.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...