Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Język Łatwiejszy W Programowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no troche jest różnic :P

W c++ brak Garbage Collector(zwalnianie pamięci z której już nie korzystamy),

c++ nie jest w pełni obiektowy itd.

Jak chcesz uczyć się C# to powiem że brak dobrych tutoriali dla kompletnych n00bów.Łatwiej będzie ci zacząć język w pełni obiektowy np.Jave który ma dobrą dokumentacje.A z Javy dużo łatwiej przerzucić się na C# :)

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano
No racja ale nauka tych trzech na raz raczej się nie powiedzie radził bym skończyć C++ później wziąć się za java

Są bardzo podobne... Ogólnie to w językach wysokopoziomowych w miarę łatwo się przesiadać...

Ja się uczyłem C# i samo przyszło PHP ;)

Pozdro

Opublikowano

D-dos: nie lubię, gdy ktoś ogranicza moją wolność.

iMrOMGWTF: chyba chciałes coś do mnie powiedzieć? Jak odpalić exe w linux? Np. używając wine. Jeżeli mówimy o C# to masz mono i DotGNU, co nie zmienia faktu, że zawsze są trochę opóźnione. Jak czegoś nie wiesz, to zamknij się, proszę.

Nauka nowych języków nie stanowi problemu. W większośći wypadków wystarczy jakiś mały tutorial, a dalej sama dokumentacja.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

A w Javie można robić średnio dobre czity ??? bo jak mówiliście o tym języku to mi się myliło z JavaScript a mnie to nie interesuje.

P.S.

A tak w ogóle to jestem za C++ bo mój kumpel też niedawno zaczął go poznawać a w grupie raźniej się uczy.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Omg, odpuść sobie Jave. Jeżeli cheaty to tylko c++. Jeżeli będziesz chciał pisać cheaty do gier 3d typu counter strike czy battlefieldy to będziesz musiał się nauczyć opengl i directx.

RAsfepN.png
Opublikowano

Może do gier 3d, do całej reszty C# spokojnie wystarcza. Nawet hook'i można tam robić (chyba już o tym pisałem w tym temacie). Składniowo jest nieco prościej, nie ma plików nagłówkowych, więc na początek C# jest sporo prostszy

bullssig-pastandpresent.jpg
Opublikowano
D-dos: nie lubię, gdy ktoś ogranicza moją wolność.

Spoko, ja też się nie ograniczam...

Może do gier 3d, do całej reszty C# spokojnie wystarcza. Nawet hook'i można tam robić (chyba już o tym pisałem w tym temacie). Składniowo jest nieco prościej, nie ma plików nagłówkowych, więc na początek C# jest sporo prostszy

Do C# jest XNA...

Opublikowano

kurwa co opengl i direct ma do pisania cheatów ? Nie pierdol dobrze?

Radze przeczytać , napewno pomoże :

gynvael.coldwind.pl/?id=238

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

Opengl jak i directx ma akurat dużo do programowania cheatów (głównie FPS) np. wallhack. Każdy osobny rodzaj gry to inne metody cheatowania = różne wymagania od programisty. Do RPG raczej nie przyda się opengl czy directx fakt, tutaj raczej wykorzystuje się automatyzację poprzez ruchy czy to myszą/klawiaturą czy korzystanie z samych funkcji gier. Ponadto można ową automatyzację napisać jako obsługę pakietów. Speedhack przyda się praktycznie wszędzie więc tu przyda się znać co nieco o zegarach (GetTickCount na przykład jest do tego wykorzystywany). Najprostsza jest zaś modyfikacja pamięci (tak jak to robi się przy pomocy cheat engine) czyli ReadProcessMemory i WriteProcessMemory. Tego też używa się wszędzie :P Nie mam więcej pomysłów ale od nadmiaru wiedzy jeszcze nikt nie umarł (no chyba, że za tą wiedzę grozi śmierć :E)

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Witam, A jak bym się nauczył C# (moim zdaniem łatwiejszy) to łatwo bym się przerzucił na C++ ???. Bo trochę się bawiłem C++ i niektórych, rzeczy nie kumam a to są podstawy...

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Jak zrozumiesz jeden język to prawdopodobnie bez większych problemów będziesz potrafił przenosić się na inne. Z C# do C++ nie powinno być większych problemów wg mnie

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

przeczytałeś zawartość linka ?

Jeżeli masz problem ze wskaźnikami , nie martw sie wiele osób je ma

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

kurwa co opengl i direct ma do pisania cheatów ? Nie pierdol dobrze?

A no trochę ma, np włączanie przezroczystości, wyłączanie Z bufora, przydaje sie do wallhackow.

pierdut.pl/pytanie-27-oddam_konto_do_metina_za_darmo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...