Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Chciałem was zapytać gdzie znajdę diament. Muszę go zdobyć aby zrobić kilof aby wydobywać obsydian ^^ I gdzie go znajdę? Podobno jest koło tych kamieni co się nie da rozwalić ale rozkopałem dookoła nich cały tunel i nie ma. Gdzie tego szukać?!

Załamka totalna.

drhousetagrogi.png

Sygna by Tamis

<3

Tu był reklama

Opublikowano

Siema. Chciałem was zapytać gdzie znajdę diament. Muszę go zdobyć aby zrobić kilof aby wydobywać obsydian ^^ I gdzie go znajdę? Podobno jest koło tych kamieni co się nie da rozwalić ale rozkopałem dookoła nich cały tunel i nie ma. Gdzie tego szukać?!

Zrób sobie 2 jaskinie i kop w dół (rób takie schodki) ja zawsze znajduje diament na 40-50 kratek pod ziemią.

Jeśli nie będzie diamentu na 40-50 kratek w dół to rób tunele w lewo, prawo itd.

Można też ułatwieniem :)

Możesz sobie zobaczyć map editor'em czy są blisko ciebie diamenty :)

(PS. Diamenty się wykopuje kilofem z żelaza)

Reklama:

userbarwb.png

Opublikowano

Oj takich tuneli mam ponad 5 i w każdym mam rozgałęzienia i nie znalazłem ani jednego diamentu. Jedyne co znalazłem takie wartościowego to skrzynki dwie, i jakąś klatkę paląca się nie wiem po co ona :D

P.S. tak wygląda moja mapa. Mógłbyś powiedzieć które to diamenty? :D

map2normaldaym.png

Załamka totalna.

drhousetagrogi.png

Sygna by Tamis

<3

Tu był reklama

Opublikowano

Ta klatka paląca to spawn potworów (tylko nie które spawny widać).

Nie powiem ci gdzie masz diamenty bo dałeś mi mape z góry a diamenty są pod ziemią :)

Ps. zjedź pod ziemie do swojej kopalni i policz ile jesteś kratek pod ziemią.

I jak zrobiłeś ss swojej mapy ? :D

Reklama:

userbarwb.png

Opublikowano

Diamenty są nie daleko lawy o jakieś 30 kratek i nie daleko złota o jakieś 40 kratek xD bynajmniej tak mi sie wydaje ja je tak znajduje ;d nie wiem czy to jest tyle kratek ale no oko raczej tak

Opublikowano

Szczerze mówiąc ciężko znaleźć diamenty. Spróbuj dokopać się do tzw. "Admin" bloków i 6 bloków wyżej zacząć kopać jakieś tunele, jaskinie. Musisz liczyć na szczęście.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Diamenty są rzadkie z tego co wiem to występują od 1 do 9 rud, wykop dół na 40-50 kratek i rób tunele 3x3. Ja tak robiłem i znalazłem kilka diamentów, może ty tez znajdziesz\

Opublikowano

Znajdz dane miejsce na kopanie ;) i kop w dół aż do poziomu 12-16 i szukaj dużo lawy i gravelu :D wtamtych okolicach znajdziesz, ja tak zawszę poszukuję i znajduję :D

Pomogłem Kliknij

axyc.png

wub.gif

Opublikowano

Diamenty występują do 15 kratki, ale najlepiej jest być na 9 kratce i kopać tunele w ten sposób:

[][][][][][][][][][][][]

[] [][] [][] [][]

[] [][] [][] [][]

[] [][] [][] [][]

[][][][][][][][][][][][]

Mam nadzieję, że skumasz o co chodzi w moim schemacie ;P

[] - blocki np. kamienia

- tam gdzie masz kopać.