Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie Servera Na Wersji Beta

ANDRZEJisONLINE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja mam inne pytanie.

Jak dodać jakieś komendy do serwera? Na przykład żeby /spawn przenosiło nas na spawna, albo /jumpto przenosiło tam gdzie mamy wycelowaną kamerę? Widziałem takie komendy na jednym serwerze, więc akurat je podałem ;).

EDIT:

Już wiem ;).

Opublikowano

Chyba wiem co i jak. ;D Na tych plikach zrobisz taki serwer bez komend nikt nie może być adminem itp. Żeby zrobić z komendami itd. trzeba zrobić na hey0 modzie chyba.

Pomyłka. napisz sobie w okienku minecraft server ? (znak zapytania) i masz tam banowanie itd

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki problem:

[iNFO] Starting minecraft server version Beta 1.2_01
[iNFO] Loading properties
[iNFO] Starting Minecraft server on 5.11.214.171:25565
[WARNING] **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!
[WARNING] The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.
[WARNING] While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.
[WARNING] To change this, set "online-mode" to "true" in the server.settings file.
[iNFO] Preparing level "CrapWorld"
[iNFO] Preparing start region
[iNFO] Preparing spawn area: 20%
[iNFO] Preparing spawn area: 56%
[iNFO] Preparing spawn area: 69%
[iNFO] Preparing spawn area: 81%
[iNFO] Done! For help, type "help" or "?"
[iNFO] To run the server without a gui, start it like this:
[iNFO]    java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui
[iNFO] Console commands:
[iNFO]    help  or  ?               shows this message
[iNFO]    kick <player>             removes a player from the server
[iNFO]    ban <player>              bans a player from the server
[iNFO]    pardon <player>           pardons a banned player so that they can connect again
[iNFO]    ban-ip <ip>               bans an IP address from the server
[iNFO]    pardon-ip <ip>            pardons a banned IP address so that they can connect again
[iNFO]    op <player>               turns a player into an op
[iNFO]    deop <player>             removes op status from a player
[iNFO]    tp <player1> <player2>    moves one player to the same location as another player
[iNFO]    give <player> <id> [num]  gives a player a resource
[iNFO]    tell <player> <message>   sends a private message to a player
[iNFO]    stop                      gracefully stops the server
[iNFO]    save-all                  forces a server-wide level save
[iNFO]    save-off                  disables terrain saving (useful for backup scripts)
[iNFO]    save-on                   re-enables terrain saving
[iNFO]    list                      lists all currently connected players
[iNFO]    say <message>             broadcasts a message to all players
[iNFO] Player [/5.11.214.171:2071] logged in with entity id 20
[iNFO] Player lost connection: disconnect.endOfStream
[iNFO] Player [/5.11.214.171:2076] logged in with entity id 63

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Otóż, ja mam za mało ramu na ten serwer, a jak widać potrzeba 1.3 - na 1.2 nie mam takich lagów. Nie widzę textur, spadam na dół i nagle timed out. Wie ktoś, jak przekonwertować to i owo na 1.2 albo zrobić używanie więcej ram? Proszę! Dam +

Opublikowano

@up

to jest stary temat są lepsze pliki xD... I masz ich pełnoo

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Mógłbyś mi podać linka, gdzie mogę takie coś znaleźć? Od kilku godzin szukam, lecz wszędzie się UpDatuje na 1.3 ...0

@Edit Ale jak zbierasz minusa, to plusa nie daję, tylko to co chcesz :P - Minus

Opublikowano

@up

http://www.mpcforum.pl/topic/276521-tut-hey0-na-wersji-beta-11-02/

http://www.mpcforum.pl/topic/287118-downloadgotowe-pliki-na-serwer-by-raven-edited-by-krzysztofa/ 

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Było...

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Włacz server, a jak to nic nie daje to restart kompa.

Cześć ludu :-/ Ja tera gram w LOA(Legend of Ares) bardzo fajna gra MMORPG wybiera się Archera,Knighta,maga lub halabardziste dziewczyne lub hlopaka ale napoczontku religje alianc lub empire polecam knighta dziewczyne alianca.No i grasz zabijasz potwory zbjerasz itemki robisz lvl gadzasz na czacie morzesz tesz wzionsc party z innymi graczami trade czyli dawanie lub branie rzeczy morzesz stawjaci sklep

Link na strone www.legendofares.netgame.com

jak macie problem ja nazywam sie DarmenroX a muj przyjaciel EXTRIM durzo anglikuw ale tesz polakuw.moje scriny newiem czy mi wejdom :):):P

Opublikowano

Nic to nie dało więc założyłem server u siebie. Wszystko dobrze poza pewnymi rzeczami: mam ogromne lagi chociaż mam neta 6mb , gdy wydobywam np. dirt to otrzymywałem go dopiero po jakiś 15-20sek a gdy coś z niego budowałem to po 5sek wszystko znikało (lol) a brat jak wszedł to w ogóle nic nie mógł wydobywać , a i potworki nocą nie atakowały mnie a mam spawn monsters na true...

takie coś jest na konsoli i z 50razy się powtarzało:

[WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

O co chodzi? Chyba zacznę grać na serverach innych ludzi niż zakładać swój ;/ (a chciałem grać tylko z bratem)

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pewnie uruchamiasz przez hamahi po adresie ip masz port wpisz go zamiast tego w proporties i jak załączasz minecrafta to wpisujesz adres ip:port z hamahi.

Sory za odkopywanie nie zauważyłem daty ostatniego postu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...