Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie Servera Na Wersji Beta

ANDRZEJisONLINE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co będziemy potrzebować:

Plik servera do wersji beta

Hamachi

Gre Minecraft Beta 1.1_02

Okej punkt 1.

Wchodzimy na stronę http://www.minecraft.net/download.jsp i ściągamy Minecraft Server.exe

Ściągamy : Minecraft Beta 1.1_02 - mógłbym tutaj dać ale skan nie wejdzie tak więc musicie sobie poszukać

2.Ściągamy hamachi i tworzymy nową sieć

3. Tworzymy nowy folder i wkładamy ten nasz plik ( Minecraft server.exe)

4. Uruchamiamy go

5.Teraz ściągają się nasze pliki niezbędne do postawienia servera.Po pojawieniu się błędu zamykamy okienko.

6. Otwieramy plik server.properties (notatnikiem)

7. Edytujemy według wzoru

#Minecraft server properties

#Mon Jan 10 16:28:48 CET 2011

level-name= nazwa servera

hellworld=false piekło (false - nie true - tak)

spawn-monsters=false potworki nocą

online-mode=true poprawiamy na false inaczej nie bedziemy mogli dolaczyc ( player not premium)

spawn-animals=true resp zwierząt

max-players=30 maxymalna liczba graczy

server-ip=5.184.191.215 nasze ip z hamachi z dokładną końcówką

pvp=false ustawiamy tak lub nie

server-port=25565 zostawiamy

8.Resetujemy server.

9.Wchodzimy do gry podając nasze ip z hamachi.

To na tyle, dzięki i pozdrawiam.

[spostrzeżenie] - Czasami gdy nie możesz wejść zaznacz opcje force update.Powinno pomóc.

Kopiowanie dozwolone jedynie z dopiskiem : Poradnik napisany przez ANDRZEJisONLINE dla MPCFORUM

Cześć ludu :-/ Ja tera gram w LOA(Legend of Ares) bardzo fajna gra MMORPG wybiera się Archera,Knighta,maga lub halabardziste dziewczyne lub hlopaka ale napoczontku religje alianc lub empire polecam knighta dziewczyne alianca.No i grasz zabijasz potwory zbjerasz itemki robisz lvl gadzasz na czacie morzesz tesz wzionsc party z innymi graczami trade czyli dawanie lub branie rzeczy morzesz stawjaci sklep

Link na strone www.legendofares.netgame.com

jak macie problem ja nazywam sie DarmenroX a muj przyjaciel EXTRIM durzo anglikuw ale tesz polakuw.moje scriny newiem czy mi wejdom :):):P

Opublikowano

Mi coś nie działa :/ Sam mogę tylko grać jak ktoś chce wejść to jest "Connection Timed Out"

Jak to naprawić ? :D

Ja tak miałem jak przez przypadek nie włączyłem serwera :P Sprawdź czy poprawnie się włączył.

Opublikowano

ja mam tak samo jak up a w konsoli tyle pisze :

[iNFO] Starting minecraft server version Beta 1.1_02

[iNFO] Loading properties

[iNFO] Starting Minecraft server on 5.66.202.15:25565

[WARNING] **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!

[WARNING] The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.

[WARNING] While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.

[WARNING] To change this, set "online-mode" to "true" in the server.settings file.

[iNFO] Preparing level "world"

[iNFO] Preparing start region

[iNFO] Done! For help, type "help" or "?"

[WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

[iNFO] Scruffy_Puppy [/5.66.202.15:55774] logged in with entity id 33

[WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

58571518-31d7-fae7-10f7-b6d66f065f70-banner.jpg

Zbieram -

Opublikowano

Czemu ciągle mam coś takiego?

Connection Lost

Failed to login: User not premium

online-mode=true poprawiamy na false inaczej nie bedziemy mogli dolaczyc ( player not premium)

Czytaj dokładnie. Musisz zmienić na false, inaczej nikt bez premki nie wejdzie na serwer.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

A ja powiem, że hamachi nie jest obowiązkowe jeżeli mamy w domu router i stałe IP...

Do tego nie ma różnicy w Alpha i Beta

Opublikowano

Musisz coś robić źle, ale to o to tutaj chodzi.

Co do tematu, to niezbyt przydatny, jest już taki, tylko że na wersję alpha, co nie zmienia sposobu instalacji.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Dobra, tylko powiedz mi ile osób wie że sposób jest ten sam ...

Cześć ludu :-/ Ja tera gram w LOA(Legend of Ares) bardzo fajna gra MMORPG wybiera się Archera,Knighta,maga lub halabardziste dziewczyne lub hlopaka ale napoczontku religje alianc lub empire polecam knighta dziewczyne alianca.No i grasz zabijasz potwory zbjerasz itemki robisz lvl gadzasz na czacie morzesz tesz wzionsc party z innymi graczami trade czyli dawanie lub branie rzeczy morzesz stawjaci sklep

jak macie problem ja nazywam sie DarmenroX a muj przyjaciel EXTRIM durzo anglikuw ale tesz polakuw.moje scriny newiem czy mi wejdom :):):P

Opublikowano

Siema, a ja mam problem z pluginami, mam wersje beta 1.2 i pobralem pluginy rozne (WorldGuard i LWC) i nie dzialaja :/ Wszystko wedlug poradnika zrobilismy i zadna komenda nie dziala :O

Opublikowano

Hmmm może hey0 ? i wtedy będą działać.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam mały problem.

Pisze mi :

Connection Lost

Internal exeption java.net.SocketException: Connection reset

Czy mi sie wydaje czy mam zresetować serwer ?

Jak zresetować serwer ?

Proszę nieprzeszkadzać zmarłemu.

Opublikowano

Z takim problemem się nie spotkałem przyznam szczerze. Restart serwera musi pomóc. Jak masz odpaloną konsolę wpisz po prostu stop, potem naciśnij dowolny klawisz albo wyłącz konsolę. Dla pewności przed wyłączeniem serwera wpisz save-all celem zachowania mapki. Potem ponownie uruchom konsolę i spróbuj wbić.

Opublikowano

Aha ;/ noto restart serwera raczej mi nie pomoże bo nawet do gry nie moge sie wbić

@edit

a i jeszcze coś mam minecrafta 1.2_02 czy to wszystko wyjaśnia o tym błędzie ?

i mam najnowszą wersje hamachi

Proszę nieprzeszkadzać zmarłemu.

Opublikowano

Aha ;/ noto restart serwera raczej mi nie pomoże bo nawet do gry nie moge sie wbić

@edit

a i jeszcze coś mam minecrafta 1.2_02 czy to wszystko wyjaśnia o tym błędzie ?

i mam najnowszą wersje hamachi

Nie polecam wersji 1.2._02 bo osobiście miałem z nią wiele problemów. Strasznie zbugowana, ale nie wiem jak u innych. Lepiej grać na 1.2_01, a tak naprawdę za wiele się nie różnią te wersje :) Hamachi nie instaluj najnowszego, bo jest zbugowane z Windowsem 7. Czasami pokazuje, że jesteś 'zalogowany do sieci', ale tak naprawdę jest jakiś problem z łączeniem i dane pomiędzy siecią a tobą nie są wysyłane. Polecam starsze wersje.

Opublikowano

Może to nie pytanie dotyczące tematu.Bo dzięki niemu udało mi się stworzyć serwer ale mam pewien problem otóż kiedy gram mulit na swoim serwie jest dobrze ale kiedy przenoszę się na serwery kogoś nie mogę chodzić bo postać cofa się do respu.Nie wiem sam co poradzić.Proszę o pomoc ;]

Zbieram +

Serwer:Kronos,

Królestwo:Chunjo,

LvL;65+

Klasa:szaman smok.

Opublikowano

Musisz się zapewne zarejestrować. /register [hasło] a potem /login [hasło]

Opublikowano

a takie pytanie ja z kumplem chcieliśmy popykac razem ale tak w normala mamy siec wszystko zrobilem wedlug instrukcji a gdy on wpisuje moje ip to nie moze sie polaczyc... Czy on tez musi miec jakies pliki z mojego servera na swoim komputerku? Jak może dołączyć???

Lubię placki. :D

Opublikowano

A czy można postawić serwer na zwykłym, radiowym internecie (100kb/s) ? Obejdzie się bez hamachi?

Skromnym Plusikiem nie pogardze!!

:D

1758531robertm643482.jpg

ostrysk8.png

Opublikowano

Ja mam następujący problem:

[iNFO] Starting minecraft server version Beta 1.2_01
[iNFO] Loading properties
[iNFO] Starting Minecraft server on 5.11.214.171:25565
[WARNING] **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!
[WARNING] The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.
[WARNING] While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.
[WARNING] To change this, set "online-mode" to "true" in the server.settings file.
[iNFO] Preparing level "CrapWorld"
[iNFO] Preparing start region
[iNFO] Preparing spawn area: 20%
[iNFO] Preparing spawn area: 56%
[iNFO] Preparing spawn area: 69%
[iNFO] Preparing spawn area: 81%
[iNFO] Done! For help, type "help" or "?"
[iNFO] To run the server without a gui, start it like this:
[iNFO]    java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui
[iNFO] Console commands:
[iNFO]    help  or  ?               shows this message
[iNFO]    kick <player>             removes a player from the server
[iNFO]    ban <player>              bans a player from the server
[iNFO]    pardon <player>           pardons a banned player so that they can connect again
[iNFO]    ban-ip <ip>               bans an IP address from the server
[iNFO]    pardon-ip <ip>            pardons a banned IP address so that they can connect again
[iNFO]    op <player>               turns a player into an op
[iNFO]    deop <player>             removes op status from a player
[iNFO]    tp <player1> <player2>    moves one player to the same location as another player
[iNFO]    give <player> <id> [num]  gives a player a resource
[iNFO]    tell <player> <message>   sends a private message to a player
[iNFO]    stop                      gracefully stops the server
[iNFO]    save-all                  forces a server-wide level save
[iNFO]    save-off                  disables terrain saving (useful for backup scripts)
[iNFO]    save-on                   re-enables terrain saving
[iNFO]    list                      lists all currently connected players
[iNFO]    say <message>             broadcasts a message to all players
[iNFO] Player [/5.11.214.171:2071] logged in with entity id 20
[iNFO] Player lost connection: disconnect.endOfStream
[iNFO] Player [/5.11.214.171:2076] logged in with entity id 63

nie mogę dołączyć do stworzonego przez siebie serwera ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...