Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Help] Problem z kompem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hi, a wiec mam bardzo fajny problem z komputerem, otoz jestem teraz swiezo po formacie wszystkich dyskow poniewaz wczesniej mialem virusa zwanego Sality -> paskudny syf zarazajacy wszystkie pliki na kompie, jest nie do usuniecia przez antyvirusy (z avira antyvirus zrobil se takie jaja ze zwyczajnie go usunol), wiec sformatowalem dokladnie calego kompa i cos mi zostalo ze starego problemu.. komp po pracy 5-10min zawiesza sie w pizdu i nie mozna nic robic.. skoro komp dokladnie wyczyszczony a problem dalej jest to chyba cos z kompem nie tak?

+moj sprzet:

Windows XP Pro SP3

AMD Athlon X@ Dual Core Processor 4600+

2gb ram

Nvidia GeForce 8600 GTS

Net staly 6mb

Jeslli ktos mial kiedys podobny problem, lub zna rozwiazanie chetnie poslucham i sproboje bo jak narazie to nie wiem co robic xF

2006-2010

Opublikowano

Przegrzewa się albo karta/dysk twardy/procesor, i się zacina też to miałem na starym kompie (wyczyszczonym) dokup wiatraczki do karty, jakiś do obudowy, żeby temperatura nie była wysoka.

Informacje o temp:

Procesor - Na luzie max 45-50 stopni, w czasie grania do 65 - 70 stopni.

Dysk Twardy - Na luzie 32 - 36 stopni, w czasie grania od 36 do 43 stopni.

Karta graficzna - Na luzie od 58 - 64 stopni, w czasie grania do 82 stopni.

Jak będziesz miał takie temperatury do komp będzie ci fajnie hulał.

Edit:

I przywróć standardowe ustawienia w biosie, ściągnij najnowsze stery do karty graficznej.

"There is no other...then Tibia"
00034718xn1.gif
"Obama r0xi"
Opublikowano
Przegrzewa się albo karta/dysk twardy/procesor, i się zacina też to miałem na starym kompie (wyczyszczonym) dokup wiatraczki do karty, jakiś do obudowy, żeby temperatura nie była wysoka.

Informacje o temp:

Procesor - Na luzie max 45-50 stopni, w czasie grania do 65 - 70 stopni.

Dysk Twardy - Na luzie 32 - 36 stopni, w czasie grania od 36 do 43 stopni.

Karta graficzna - Na luzie od 58 - 64 stopni, w czasie grania do 82 stopni.

Jak będziesz miał takie temperatury do komp będzie ci fajnie hulał.

Edit:

I przywróć standardowe ustawienia w biosie, ściągnij najnowsze stery do karty graficznej.

afaik przy przegrzaniu komp sie resetuje a nie zcina. Co do temperatur, to są one zalezne od sprzetu, nie ktore lubia wyzsza a nie ktore nizsza temperature. Ale jakby nie patrzec, temperatury lepiej sprawdz.

Czy przed formatem miales ten sam problem?

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

problemu nie bylo puki nie zlapalem Sality, sality narobil niezly syf byl nie do usuniecia wiec dokladny format i po formacie dalej jest to samo.. ale jak narazie juz pol godziny i nic sie nie stalo mam nadzieje ze tak zostanie.. zobaczymy

2006-2010

Opublikowano

mozesz sprobowac wyzerowac dysk, mozliwe ze wirus sie zagniezdzil na low sektorach na hdd

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

@Wrotek: Mi się komp zacinał jak się przegrzewał więc nie mów, że nie może być od tego właśnie.

@up

Nie sądzę.. ale może spróbować.

"There is no other...then Tibia"
00034718xn1.gif
"Obama r0xi"
Opublikowano

yy od paru h jest ok, rozkrecilem kompa i pogrzebalem.. rzeczywiscie cos z chlodzeniem mialem nie tak, wszystko tam sie normalnie "topilo"

2006-2010

Admin Cienia
Opublikowano

@up: nie wiem czy to zrobiłeś ale zasilasz również warto jest przeczyścić. :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Najprawdopodniej to jest od przegrzania (mój kolega miał to samo), kupił dodatkowe wiatraczki i było ok, a i przed zakupem otwierał skrzynkę i nie resetował mu się tak szybko ;)

PozDr0

11hbhnt.png

Opublikowano

To napweno temperatura polecę to co przedmówcy ale dokop na chipseta parę i parę normalnych i zobacz jak pójdzie jeśli nie to kup nowy dysk twardy

1321383239-U30311.png

Powróciłem jak feniks by Zniszczyć To co było

i sprawić iż wszystko powstanie z popiołu