Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę wejść na serwer. Co zrobić?

ezon44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 problem

Gdy wpisuje ip serwera w "multiplayer", wyskakuje "logging in" lecz po chwili wyskakuje mi "Internal exception: java.net.SocketException: Connection reset".

Zaporę mam wyłączoną i powyłączane programy typu skype, gg. Szukałem coś o tym ale nic nie znalazłem.

2 problem

Próbowałem zagrać z kolegą w minecraft'a na serwerze hamachi zrobionym przeze mnie. Zrobiłem sieć, kolega się podłączył i na tym etapie gites :D.

Gdy już go postawiłem okazało się, że kolega nie może na niego wejść, a ja normalnie wbiłem. Majstrowałem przy plikach ale to nie dało żądnego efektu...

Jeśli ktoś zna rozwiązanie tych problemów proszę o odpowiedź

* używamy tych samych wersji mniecraft'a [beta 1.1_02 cracked] (jeśli to ma jakieś znaczenie)

41277979.png

Opublikowano

W menedżerze urządzeń w kartach sieciowych kliknij na coś prawym, właściwości, przejdź do zakładki zaawansowane, sprawdź czy możesz zmienić któreś na 256, 512 albo więcej, i to zmień.

Przeczytałem to na jakimś forum, nie wiem o co dokładnie z tym chodzi. Pokombinuj, jak zadziała powiedz jak to zrobiłeś.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Spróbuj wbić pod innym nickiem.

Mozliwe też że masz uszkodzony plik minecraft_name.jar, ( ja tak miałem ) Jak 1 nie zadziała to pobierz jakiś inny plik MC name jar. A jeśli grasz na oryginale to nie wiem jak Ci pomóc.

Z jakiej oferty masz neta? ze zmiennym IP ?

Opublikowano

Spróbuj wbić pod innym nickiem.

Mozliwe też że masz uszkodzony plik minecraft_name.jar, ( ja tak miałem ) Jak 1 nie zadziała to pobierz jakiś inny plik MC name jar. A jeśli grasz na oryginale to nie wiem jak Ci pomóc.

Z jakiej oferty masz neta? ze zmiennym IP ?

Z tym plikiem to bardzo możliwe. Neta mam z orange Fredom, korzystam z routera od orange. Ip mam zewnętrzne.

41277979.png

Opublikowano

Dobra problem rozwiązany. Co się okazało ja tego pliku w ogóle nie miałem...

Jak to sam nie wiem :D

temat do zamknięcia

41277979.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...