Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zdrowe Odżywianie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sory że nie na tym forum ale jakoś na forum o zdrowiu nikt mi nie odpisuje.

O tuż poszedłem na badanie i lekarz poradził mi żebym zdrowo się odżywiał ( nie jestem otyły) ale za dużo jem chipsów kebabów itp. A więc szukałem w google ale nic nie mogłem znaleźć. Bardzo bym prosił o mądre odpowiedzi.

@The.Fast.Men

Ja Ci powiem (sry za dwu znaczne słowo xD) że jak będziesz za dużo pił (alkoholu) to będziesz miał problem z wątrobą

"Nigdy nie wiadomo gdy głupi żartuje"
Admin Cienia
Opublikowano

Ryż z dorszem, bułka z bananem no i rozpuszczone masło na popitke. ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano
A więc szukałem w google ale nic nie mogłem znaleźć.
To coś słabo szukałeś. Wpisz zdrowa dieta albo coś w ten deseń.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Wejdz na to forum : ww.sfd.pl ( nie jest konkurencyjne, albo cos w tym stylu) i zapytaj sie tam. Napewno ci pomoga.

Opublikowano

co to za bzdury niektorzy wpisuja to masakra "jedz duzo bialka" i na co mu tyle bialka? kazdy ma inne zapotrzebowanie a przez zarcia duzo jajek to jedynie masy syfow na papie zlapiesz, jesli chcesz sie zdrowo odzywiac to musisz dobrze to ulozyc sobie, tluszcze, bialka, witaminy itd.. jedzenie czegos w nadmiernosci i ograniczenie innego nie jest napewno zdrowe -_- a jesli uprawiasz sport - np. silownia to znajdz forum kulturystyczne i znajdz diete odpowiadajaca ci - na mase - na rzezbie-na sile jest pelno diet wysoko bialkowe-tluszczowe-niskoweglowodanowe itd..

pozdrawiam

2006-2010

Opublikowano

jak juz ktos wyzej pisal www.sfd.pl, wszystko zalezy od stosunku twojej wagi do wzrostu, skoro mowisz ze nie jestes otyly (a nie pisales ze jestes za chudy) to polecam znormalizowana diete, typu 3000-3500 kalorii dzienie, jedzenie sniadania\obiadu\kolacji dziennie + dobne przekaski na pewno nie spowoduje otylosci ani spadku masy ciala, jesli cwiczysz to musisz spozywac wiecej prodoktow wysokobialkowych + weglowodany, no testosteron i inne tego typu sterydy jesli duzo wymagasz :D, i zajrzyj na www.sfd.pl :P No i ogranicz chipsy FUUU! To tak jakbys jadl przepalony tluszcz -.-"

@EDIT

I nie zapominac o witaminach, ale o nich rowniez poczytasz na necie :P

everythingfou - sprawdź to.

Admin Cienia
Opublikowano

@2x up: zapomniałeś o węglowodanach, ^^ A jak chcesz się zdrowo odżywiać to spójrz tutaj. :P

@down: dobra dobra ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano
@2x up: zapomniałeś o węglowodanach, ^^ A jak chcesz się zdrowo odżywiać to spójrz tutaj. :P

a ty zapomniales o czytaniu ze zrozumieniem :)

itd..

2006-2010

Opublikowano
piwooo SAMO ZDROWIE!

Chociaż sam bardzo preferuję ten złocisty napój to muszę stwierdzić, że jednak jest to niepotrzebny, powiem więcej, szkodliwy sam-cukier :x

Opublikowano

Czy googlowanie boli? :(

piramida.jpg

Powinieneś się wg. tego odżywiać, ale zdrowia dieta dla każdej osoby jest inna. Zależy od wieku, płci, masy, trybu życia i miliarda innych rzeczy (ofc. joking)

Radzę Ci idź do diabetologa ;]

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Raczej też polecam ditetetyka... Piramida Ci nie Powie czego potrzebujesz i jest dla dzieci 1-12 lat... (+ wielkie ...)

duzo jajek to jedynie masy syfow na papie zlapiesz
<rotfl>
Opublikowano

@Makin

Przedział wiekowy 1-12 lat :D to chyba nie dla niego ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...