Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Wojownik Mental | Droga Do 50Lv

yyy... mleko?  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki ten tut jest?

• Boski jak karmel !! :D
    • Bardzo dobry
      0
    • Dobry jak czwórka z matmy
    • Poprawny jak skoki Kamila Stocha
    • Taki sobie...
    • Taki zjebany jak Robert Mateja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wojownik Mental

Dobra od razu wam mówie, że to nie będzie łatwe :) Poradnik opiera się na cenach z s7. Wszyscy myślą, że wojownik mental to "przesadzona" postać, ale tak nie jest... Wojownik Mental jest postacią do dropu i expa na niskim lv. Lecz da się tą postać "wykoksić" ale jak? To napisze w tym tucie.

Skile:

Silne Ciało, Duchowe Uderzenie, Walnięcie, Tąpnięcie, Uderzenie Miecza (uniwersalny)

Statusy:

Najpierw dajemy wit i siłe na 10 i int i zr na 5. Następnie siłe na 30 i wital na 30. Potem siłe na 60 i wit na 60. Potem siłe na 90, wit na 90 zr na 90 i int na ile wejdzie :D

Dobra zaczynamy:

Pierwsze lv są dość nudne ale od czegoś trzeba zacząć, zaczynamy od zera ! Od 1lv do 5lv expimy na psach i wilkach zabijając ich coraz więcej, następnie idziemy po skile ibierzemy mentala. Dajemy jeden pkt w duchowe i reszcze w silne. Potem ulepszamy helm na +1, które dostaliśmy z misji poziomowych (robimy je na bierząco !). Dobra expimy do 10v na dzikach i słabych niedzwiedziach potem robimy wszystkie misje sellamy nie potrzebne eq i powinno być takie eq na 10lv:

Miecz 1lv +3

Mnisia +3

Bojowa +3

Hełm +3

I biżuteria +0

Za reszte kasy jeśli mamy kupujemy małe poty.

Dobra idziemy na lepsze niedzwiedzie i wbijamy 15lv. Potem idziemy do miasta robimy mnisią na +4 i pajęczą włócznie na 15lv +4. Dobra mamy eq +3/4 to idziemy na zaprzysiężone w m1 w chunjo lewy górny róg. Dobra wbijamy tam 18lv i wracamy do miasta (nie wykonujemy narazie żadnych misji od 10lv+ tylko poziomowe polowania). Teraz czas na troche lepsze eq więc mamy poty z dropu z zaprz więc tego nie potrzebujemy mamy wstęgi ale tego nie biore pod uwagę więc sellamy drop bez bonów. Mamy około 80k więc kupujemy zbroje u handlarza i robimy ją na +5, następnie ulepszamy pajęczą na +5 hełm na +4 a bojową na +3 zostawiamy (sellamy mnisią u handlarza). Dobra idziemy na zaprz w m1 i expimy tam do 21lv. Dobra wbiliśmy 21lv to idziemy do miasta i robimy wszystkie misje wbijamy na nich 22lv i mamy około 200k z dropu i z tych misji + naszyjnik na 22lv +4 ubieramy go i srebrna branza +0. Robimy branze na +3 i bojową tarcze i hełm na +5 i na 22lv powinno to wyglądać tak:

Skille:

Silne Ciało M1

Duchowe Uderzenie 1

Walnięcie 1

Tąpnięcie 1

Uderzenie Miecza 0

Eq:

Pajęcza Włócznia +5

Tygrysia Zbroja +5

Tradycyjny Hełm +5

Bojowa Tarcza +5

Srebrna Branza +3

I reszta eq (buty itp) +0

Mamy w eq 10k i poty więc idziemy do m2 i expimy na dzikusach (dziki sługa itp). Wbijamy 23lv i idziemy na małpy w m2 i dropimy tam medale, siedzimy tam tak długo, aż nie osiągniemy 24lv, a to będzie długo (możecie kupić podwójny drop z is jak chcecie). Dobra mamy 24lv i około 14medali (bez x2 dropu). Sprzedajemy trzy medale jeden medal za 400k więc mamy 1,2kk. Ulepszamy eq na +5/6 srebrną na +4, kupujemy poty (zostaje nam 500k) i idziemy do m3 (np imha). Tam są przeklęte zwierzęta i z nich dropią bronie na 30lv i 5kątne tarcze +2/3. Mamy 24lv i siedzimy tam do 25lv więc także sobie troche podropimy. Mamy 25lv i około cztery riby, dwa koziki i jedną 5kątna tarcze +3. Idziemy zrobić konia na 25lv musimy zabić 20 dzikich łuczników w 30min (znajdują się w m2). Poradzimy sobie napewno. Następnie idziemy do m1 ch2 i wystawiamy sklep z ribami, kozikami i z tarczą:

Cenniki:

Riby:

Śr: 1-5 6kk

Śr: 5-10 8kk

Śr: 10-15 10kk

Śr: 15-20 15kk

Śr: 20-25 18kk

Śr: 25-30 23kk

Śr: 30-40 30kk

Um: 1-5 7kk

Um: 5-10 11kk

Um: 10-15 20kk

Um: 15-20 40kk

Um: 20-25 60kk

Um: 25-30 75kk

Koziki:

Śr: 1-5 1kk

Śr: 5-10 4kk

Śr: 10-15 7kk

Śr: 15-20 10kk

Śr: 20-25 13kk

Śr: 25-30 18kk

Śr: 30-40 24kk

Um: 1-5 4kk

Um: 5-10 10kk

Um: 10-15 18kk

Um: 15-20 24kk

Um: 20-25 33kk

Um: 25-30 39kk

5kątna za 50k sprzedacie i kupcie poty male czer i nieb.

Dobra jedziemy dalej powiedzmy, że mamy 50kk, a to bardzo możliwe :) Kupujemy szeroki +9 6kk tygrysią +9 6kk 5kątną +8 15kk buty 500pż 1kk i naszyjnik 500pż 1kk. To razem 39kk sprzedajemy nasze eq oprócz hełmu i biżuteri i drop wstęgi itp i wykonujemy wszystkie misje i mamy 40kk. Kupujemy dwa ku silne ciało jedno za 5kk więc razem 10kk powiedzmy, że jedno wejdzie, a drugie nie więc mamy na na M2 silne. Potem expimy w m2 na generałach wbijamy 26lv robimy drugi lv konia i expimy dalej na generałach. Wbijamy 27lv robimy trzeci lv konia i teraz idziemy sprzedać drop kupujemy poty. Expimy dalej wbijąc 28lv na generałach i teraz sprzedajemy drop może jakiś marmur albo eq z bonem ulepszamy srebrna na +5 i na 28lv wygląda to tak:

Skile:

Silne Ciało M2

Duchowe Uderzenie 6

Walnięcie 1

Tąpniecie 1

Uderzenie Miecza 1

Eq:

Szeroki +9

Tygrysia +9

5kątna +8

Tradycyjny Hełm +6

Srebrna Branza +5

Buty pż +500

Naszyjnik pż +500

I 45kk w eq :)

Jedziemy dalej...

Przekładamy się teraz na pustynie. Wbijamy 29lv i robimy czwarty lv konia, i wbijamy 30lv i robimy wszystkie zaległe misje i 5lv konia :) Mamy około 50kk ze sprzedanego dropu i zrobionych misji. Teraz troche podropimy na metkach, aż zdobędziemy 80kk. Jak już mamy 80kk to kupujemy riba +9 ze sr +10 i z kd do expa (np śmierci i potwora). Za reszte kasy kupujemy poty i expimy do 31lv. Jak już mamy 31lv to robimy 6lv konia i expimy dalej. Wbijamy kolejne lv nie będę ich opisywał, na każdym lv robimy to samo. Dobra mam 34lv i 10lv konia. Wbijamy 35lv i robimy sklep, sprzedajemy wszystko co jest nam zbędne mamy około 10kk. Na 35lv robimy boja i siedzimy nie expimy w m2 na metkach. To troche potrwa zanim wbijemy 36lv na metkach. Jak już mamy 36lv to sprzedajemy wszystko oprócz ku silne ciało i duchowe uderzenie. Mamy około 80kk ale zostawiamy. Wtedy jak coś kupujemy ku silne ciało tak długo, żeby było na m3 i kupujemy za reszcze kasy poty. Dobra teraz idziemy robimy wszystkie misje wbijamy na nich 37lv. Mamy około 3kk kasy więc nic nie kupujemy mamy bardzo dużo potów. Idziemy na bo i expimy. Każde zęby orka oddajemy. Wbijamy 38lv i expimy dalej. Na 39lv powinniśmy już mieć oddanych około 3 zęby. Dobra wbijamy 40lv wykonujemy wszystkie misje i wbijamy 41lv. Z dropu, z misji itp powinno być około 35kk. Więc kupujemy zelażny hełm +9 i na 41lv robimy zakupy za te 80kk i powinno to wyglądać tak:

Skille:

Silne Ciało M3

Duchowe Uderzenie M2

Walnięcie 4

Tąpnięcie 1

Uderzenie Miecza 1

Eq:

Rib +9

Tygrysia +9

5kątna +8

Srebrna Branza +9

Ebionitowe Kolczyki +7

Buty pż +500

Naszyjnik pż +500

I 40kk w eq.

Wbijamy 42lv i sprzedajemy 5kątna +8 za 15kk i kupujemy za 15kk okrągłą +7. Nadal mamy 40kk. Wbijamy 43lv i powinno być już 7 zębów oddanych. Teraz jedziemy troche posiedzimy na 43lv :) Jeździmy po dolinie i po pustyni i ubijamy metki wszystkie. Mamy około 100kk i kupujemy smoczą +9 za 75kk i zostaje nam 25kk. Wbijamy 44lv i kończymy misje z zębami orka. Wbijamy szybko 45lv i kupujemy za 25kk 10 ku duchowe uderzenie i wbijamy na m4. Pamiętajcie narazie nie robimy żadnych misji. Wbijamy 46lv potem 47lv i zaczynamy robić misje. Jak już wszystkie zrobimy będziemy mieli 50lv i kasy około 15kk z misji i dropu, sprzedajemy ebio +7 i kupujemy +8. Na 50 lv powinno to wyglądać tak:

Eq:

Rib +9

Smocza +9

Okrągła +7

Srebrna Branza +9

Ebionitowe Kolczyki +8

Buty pż +500

Naszyjnik pż +500

Skille:

Silne Ciało M3

Duchowe Uderzenie M4

Walnięcie 14

Tąpnięcie 1

Uderzenie Miecza 1

Myślę, że poradnik się przydał

:) Pisałem go godzine specjalnie dla MPC FORUM. Nie korzystałem, z żadnych źródeł tylko z własnych doświadczeń. Pozdrawiam !

JEŚLI CI POMOGŁEM WEJDŹ TUTAJ

http://www.pajacyk.pl/ I KLIKNIJ W BRZUCH PAJACYKA, W TEN SPOSÓB NAKARMISZ GŁODNE DZIECI... A JEŚLI TO ZA MAŁO TO MOŻESZ MI DAĆ + I 5 NA KANALE... ALE PAMIĘTAJ GŁODNE DZIECI SĄ WAŻNIEJSZE NIŻ + I 5...

Konto YouTube: http://www.youtube.com/user/TheMrBoomGood

Człowiek rodzi się mądry, dopiero potem idzie do szkoły...

Opublikowano

Nie umiesz grać mentalem ! :)

Do 7 lv m1 potem zapki w m2 po 5 grupek po 10 lv już all spot. Na 15 pajęcza + 6 bojowa i tradycyjny + 5 mnisia + 4/5 i na dzikusach 3-4 grp. Od 21 lv tygra +6 żelak + 5-7 i całe spoty dzikich + medale pięknie lecą pod boja.

Poducz się grać mentalem. I Skille rozwijamy cały czas kiedy tylko jest możliwość.

Opublikowano

Moze i nie dokonca wszystko jest skuteczne i tak jak powinno byc ale docencie jego godzinna prace ;p ja mysle ze zaslugujesz pomimo co na + ale tym poradnikiem nie zabłysniesz -.-

Spojrzalem i zastanowilem sie skad kasa na eq +9 i jak spojrzalem w dół i zobaczzyłęm słowo "IMHA" od razu mnie to odcągneło...

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

sorry rafi ale tut mi sie nie podoba (znam mrboomgooda z rl)

szczerze mowiac jak tam kolega pisal

nie umiesz grac mentalem

tut jest przesadzony...

i tylko na s7

nie dam ci + ani - jestem neutralnie ;<

Pozdrawiam,

Shrek & Bibix123

Pomogłem daj +? zapewne zminusujesz, ale to zależy od ciebie..

bo przecież nie każdy jest dzieckiem..

Opublikowano

sorry rafi ale tut mi sie nie podoba (znam mrboomgooda z rl)

szczerze mowiac jak tam kolega pisal

nie umiesz grac mentalem

tut jest przesadzony...

i tylko na s7

nie dam ci + ani - jestem neutralnie ;<

Pozdrawiam,

Shrek & Bibix123

Przepraszam za double posta ;(

Pomogłem daj +? zapewne zminusujesz, ale to zależy od ciebie..

bo przecież nie każdy jest dzieckiem..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...