Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prolem] Połaczenie Do Mysql

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem właściwie od wczoraj. Miałem serwer, wszystko normalnie chodziło itd. Ale zachciało mi się zmienić pliki. i tu cały problem.

Pobrałem pliki by Arymanik(pliki świetne, polecam)lecz nie mogłem na nich połaczyć się z mysql/ftp. Pomyślałem, że postawię znów na plikach od JachuPL)wcześniej wszystko działało) i z tamtymi bd kombinował, a serwer bd dalej stał. I tu jest problem. Wypakowałem pliki od Jacha, skonfigurowałem je (tak, wszystko dobrze.) i na nich też nie moge połaczyć się ani z mysql ani z ftp.

Wie ktoś co może być tego przyczyna?

Pozdrawiam.

bearsjw.jpg

Sygnatura wykonana przez Mephisto1994. Dziękuję.

35868u.gif29476.png

Jebutnij

delete.png. :)

Opublikowano

Podaj komunikat jaki się pokazuje przy próbie połączenia się do MySQL/FTP

Reputacja jest mi obojętna, jeśli jednak ci pomogłem możesz dać +.

Opublikowano

2003: can't connect to mysql. może dodam, że te pliki na vpc nie działały, to odpaliłem na vboxie. spróbuje jeszcze na vpc te od jacha odpalić, ale to nie powinno nic zmieniać, bo przecież vbox nie może blokować portów..

@edit: chyba jednak. przy wyłaczonym vboxie odpaliłem port 3306 normalnie, bo gdy był właczony to port był na czerwono. spórbuje teraz.

bearsjw.jpg

35868u.gif29476.png

Jebutnij

Opublikowano

wpisuję dobrze, nie jestem nabsem(no może ok, ale nie aż takim wielkim jak większość co dodaje 'serwery prywatne hamachi') skonfigurowane jest dobrze. nie działa na plikach od: Arymanik i JachuPL więc to nie jest raczej problem z konfiguracja.

jakieś inne pomysły? oczywiście nagrodze + czy tam - . :)

bearsjw.jpg

35868u.gif29476.png

Jebutnij

Opublikowano
nie jestem nabsem(no może ok, ale nie aż takim wielkim jak większość co dodaje 'serwery prywatne hamachi')

Bez przesady, ja Cię nie nazwałam "nabsem" i tak nie myślę.

Ja tylko odrzucam wszystkie możliwości.

Zrób ss`a tego komunikatu.

1310060417-U250359.jpg

1312486845-U250359.png

Opublikowano

nie, hamachi odpalone i ciagle te samo. to by tak wygladało. ale serwer jest dobrze skonfigurowany.. zaraz sprawdze coś jeszcze, a ktoś może myśleć dalej. ;p

bearsjw.jpg

35868u.gif29476.png

Jebutnij

Opublikowano

yym. to tak. ogólnie serwer sie nie odpala, ale to nie ma aż tak wieliego znaczenia, bo na innych plikach też nie mogę się połaczyć. -,-'

a jeśli się nie odpala, co sugerujesz..?

bearsjw.jpg

35868u.gif29476.png

Jebutnij

Opublikowano

ok, może tak. robie na plikach Arymanika i Jacha i na jednych i drugich nie działa.

ip z końcówka .100, port 3306 i passy: Arymanik - root i (hasło zmienione) JachuPL - yasu19956 i drigtingforever.

bearsjw.jpg

35868u.gif29476.png

Jebutnij

Opublikowano

robiłem właśnie tak jak napisałem..

nie wiem co to może być, nie wiem jak to naprawić.. jeśli na obydwu nie działa, to wg nic z tego, ale może ktoś wie co można zrobić.. bo bardzo bym chciał dalej prowadzić swój serwer. :>

pozdrawiam i lcize na dalsze odpowiedzi. ^_^

bearsjw.jpg

35868u.gif29476.png

Jebutnij

Opublikowano

Ehh... Jeśli to co pisali inni nie pomaga, to złą karte sieciową wybrałeś (tak mi się wydaje)

Kliknij na maszyne -> Ustawienia -> Sieć i napisz tu jaka masz tam sieć. Pewnie "NAT" więc zmień to na tą drugą (nie pamiętam nazwy) i potem na dole wybierz "Hamachi network" jakoś tak.

Później na nowo skonfiguruj sysinstall

Opublikowano

nie, karta jest dobra. nie 'nat' tylko mam 'bridget (połaczenie mostkowe)' i na dole 'hamachi network interface'..

jeszcze dodam, że na innych plikach na vpc jest dobra karta, dobra konfiguracja, i jest ten sam bład..

bearsjw.jpg

35868u.gif29476.png

Jebutnij

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...